Ugrás a fő tartalomra

Hideeeeeeeeeeeeg:(

Ez más is ősz, hanem lassan már tél. Baromi hideg volt reggel, 8 fok. És eső, megint. Azért ez durva, hogy egyik nap még 30 fok a másik nap már alig 15...holnap mi lesz hó????

Hétvégére is rossz időt mondanak az okosok, pedig mint már írtam rengeteg tennivaló van a ház körül.

Amúgy szeretném az őszt, azt az igazit ami gyerekkoromban is volt. Hosszú vénasszonyok nyarát, igazi édes szőlő fürtökkel, körtékkel, szilvákkal...most mintha a gyümölcsöknek se lennének olyan intenzív ízei mint régen.

Ilyenkor már várom a sütőtökös napokat, jó lenne ha októberben még szépen sütne a nap, teával és sült tökkel bámulnék ki az ablakon.:) Szeretek készülődni is az őszre, télre bár a telet nagyon nem szeretem. Most néztem a teszveszen szép függöny anyagokat, olyan őszies,télies színűeket. Jó lenne feldobni a lakást, vennem kell mécseseket, mert már nem sok van. Gyertyákat, füstölőket. Alapjában véve nem az ősszel van gondom, de a nedves, hirtelen jött hideget nem szeretem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …