Tél....

kovtama | 18:11:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Annyira jó volt ez a novemberi tavasz, hogy teljesen megfeledkeztem arról hogy tulajdonképpen tél van. Most, hogy kezdi megmutatni a tél az igazi arcát a kedvem egyre rosszabb és érzem, hogy a téli depresszió lassan elér.....Az év végére elfáradtam, kezdek összetörni és előjönnek a rossz napjaim és gondolataim. Nem volt igazán jó ez az év, főleg anyagiak terén. Küszködünk napról napra, nem jutunk igazán előrébb illetve ha kettőt sikerül előre lépni, egyet tuti vissza kell. Sokkal több kiadásunk volt, mint bevételünk és sose tudom mikor is fogjunk magunkat nullára állítani. Szóval egyre inkább azon gondolkodom mit kéne és hogyan, hogy a nap 24 órájából ne azon gondolkozzam, hogy miből fizessem ki a következő havi számláinkat??? Nem tudom hogyan vannak ezekkel mások, miből és hogyan élnek, hogyan gazdálkodnak, de azt érzem, hogy mindennap nehezebb. Teljesen levagyok törve ettől és nem értem a világot. Voltak terveim, nem nagyra törő vágyaim és nem tudom hogyan valósítsam meg őket.......
Nem tudok pozitívan gondolkodni most, hiába készülődünk a karácsonyra, hiába csináltunk a hétvégén adventi koszorút, hiába diszitgetjük a házat, úgy érzem ez is csak küszködés, hogy valamit becsempésszünk magunknak az egyenlőre eltünt felszabadító karácsonyi várakozásból.
Ráadásul a gyerekem is már elkezdte mondani, hogy az iskolában miket kértek a többiek karácsonyra, döbbenten hallgattam, hogy 7 évesen milyen pénztárca nem kimélő kívánságok vannak....ja és nem mondtam a fiam osztálytársainak a zöme átlag feletti pénztárcával rendelkező családban él. Szóval igy van ez, karácsony előtt pár héttel.

Nagyon akarnám...,

kovtama | 17:17:00 | Legyél te az első hozzászóló!

hogy ez a blog végre normálisan, rendesen nézzen ki és rendszeresen írjak bele. De annyira sok dolgom van, hogy erre jut a legkevesebb időm sajnos. Képek már vannak fent, ide kéne raknom és hát zajlanak az események is ezerrel, lenne miről irni. Készülök a Mikulás napra a faluban, már megvettem a gyerkőcöknek a csomagot, megirtam a meghívókat is. Kikell majd rakni a hirdető táblára, de minden postaládába is dobunk be. Holnap megyek egy összejövetelre, az összes kistérség polgármestereit hivták meg a jövő évi költségvetésekről lesz szó, óvódai és iskolai pénzekről. Igazából nincs hozzá sok kedvem, de hát vállaltam, megyek.
Mára elromlott az idő sajnos nem süt már a nap, esik és köd van.

Na megpróbálok felrakni egy képet a tökfesztiválról hátha sikerül.....

Rájöttem....

kovtama | 9:34:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Rájöttem, hogy simán szeretnék háztartásbeli lenni. Nem vonz semmilyen karrier. Jobban érdekel(ne) a család körüli ugrálás, lakás rendbentartása, kertezés, gyerekkel tanulás, főzés és minden olyan, ami itthon elvégezhető, amitől kényelmesebb, egyszerűbb, jobb és gördülékenyebb lenne a családban minden. Többet tudnék foglalkozni mindenkivel, nem lennék időnként stresszben, hogy rohanjak a suliba reggelente a gyerekkel, dolgozzam 8 órában, rohanjak boltba időnként és utána a gyerekért a napközibe, aztán haza főzni és mindent megcsinálni ami elmaradt......Kár, hogy nem olyan országban élünk, ahol ezért a nők rendes fizetést kapnának.