Ugrás a fő tartalomra

Én nagyon remélem,

hogy mostanában a mai reggel az utolsó lesz, mikor ilyen hidegre ébredek. Fagy van. A kocsi ablaka jeges. A leandereket pedig már egy hete kivittem, muskátlit is ültettem. Remélem nem fagytak el. A kerti csapról pedig nem is beszélek, mert azt is megnyitottam. És egyébként is! Már elpakoltam a téli ruhákat és cipőket. És nem vagyok hajlandó elővenni őket. Vetni, ültetni, gazolni (gazolni annyira nem ) füvet nyírni szeretnék és nézni, ahogy nálunk minden virágba borul. Mert olyankor legszebb minden.

A férjem lehet 2-3 hét múlva itthon lesz. Serfausban, ahova ment hamarabb tavaszodik, mint amire számítottak. Nem így terveztük, viszont megkerestem ebben a "rosszban" a jó dolgokat.

1. Annyira hiányzik. Amit nem is gondoltam volna. 9 év után. De még is. Én még mindig szerelmes vagyok a férjembe.Ha néha ezt titkolom is előtte. És nem adok ennek nagy hangot. De végül is itt leírtam, úgy hogy ha így vesszük ennél nagyobbat nem is adhatnék.:)
2. Ez az egy, másfél hónap arra nagyon jó volt, hogy a cserépkályha gyártás után ismét megmérette magát a szakácsság terén. Kiderült, hogy felejtett dolgokat, de még mindig megállja ott is a helyét.
3. Szép helyeket látott, megismert új embereket és beilleszkedett egy jó csapatba, ahova úgy néz ki idén december 13-tól visszavárják. Ha igy döntünk, akkor az nem lesz semmi. Se lelkiekben, se anyagilag. Viszont az egy teljes szezon, 6 hónap lesz.
4. Egy hónap alatt annyit keresett, mint nagyon sok ember itt az országban SAJNOS fél év alatt. Nem tudom olvassa e a blogomat valamelyik politikus, mert ha igen felhivnám a figyelmét erre a 4. pontra!!! És ezt az összeget 8! órában kereste meg.

5. Remélem a férjem számára is kiderült, hogy nem tud nélkülem élni.:)

Ja és még valami. Ezt a kis bejegyzést kb. 3-szor javitottam. Annyi helyesírási hibát vétettem. Én aki általános iskolában sorra nyerte a helyesírási versenyeket.:)

Megjegyzések

 1. Férjednek nem mondod el, amit gondolsz a kapcsolatotokról és az érzelmeidről? Nem számonkérés, csak kérdés.
  Mikor elütés miatt helyesírási hibát vétek, majd elküldöm, és már javítani sem tudom, legfeljebb mentegetőzni vagy szégyenkezni, az egy rossz dolog.

  VálaszTörlés
 2. Éva drága. Én nem vagyok nagyon a szavak embere, de néha szoktam mondani neki szépeket. Leginkább tettekkel bizonyítok, illetve mutatom meg hogy fontos. Amikor a férjemet megismertem, interneten :) akkor Németországban élt. Levélben írva könnyebb volt az érzéseimet kiadni.Talán nosztalgiából irtam ide.:) Ráadásul pánikbeteg vagyok, ami időnként előjön. Nem könnyen mondok ki dolgokat, ez a blog is azért indult nehezen. Úgy érzem ha sokat árulok el, akkor visszaélhetnek vele. Hát ezért.

  VálaszTörlés
 3. Azt hiszem, én is úgy gondolom, hogy az a fontos, ha tettekkel biozonyítok. Néha a szó sem marad el, de mivel. M. sem a szavak embere, ezért mi is "a mit tehetek érted, hogy megmutassam szeretlek" utat járjuk.
  A bloggal én is csinján bánok. Csak annyit írok le, amit tudom, hogy később nem bánom meg.Mert van magánügy!
  Nagyon vízöntősen, megközelítőleg egyformán gondolkodunk!:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…