Ugrás a fő tartalomra

Esik

az eső és az esővel együtt az életkedvem szintje is leesett a béka feneke alá...:(
Ma kapkodós napom lesz, délelőtt főzés, fél háromtól fogadó órát tartok, fél négytől testületi ülés. Nincs most kedvem hozzá vannak gondok a faluban, vannak emberek, akik nem szeretnék betartani az alapvető szabályokat, hogy jobban éljünk egymás mellett és nem érzem azt az erőt most, hogy én megmagyarázzam miért van ezekre szükség. Fáradtnak érzem magam és magányosnak és sebezhetőnek, ami én sosem voltam. Állandó kialvatlanságot érzek és ha lefekszem se tudok nyugodtan aludni.

Én mióta ismerem a párom sosem töltöttem el 4 napnál többet nélküle külön, akkor is azért mert vakbél műtétem volt. Elegem van.

Olyan kettősség ez, amit nem is értek. Mikor együtt vagyunk, néha azt kívánom anyám, hadd legyek már egy kicsit egyedül, miért kell összenőve lenni??? Most meg fáj mindenem, hogy nincs a közelemben. Nekem már az is közelt jelent, ha én bent vagyok a házban, ő meg kint a birtokon. Most meg ha kimegyek se látom a fél hektár végén. Az idő se kegyelmez, pedig ma vetni akartam ismét. Vettem még magokat és tegnap még jó volt, mert arra gondoltam délelőtt teszek veszek kint, elmegy az idő, délután is elfoglalom magam, bár nem tudom mennyi okosságot fogok tudni mondani a hozzám érkezőknek, de még is. Elmegy a nap. Most meg úgy érzem minden összeesküdött ellenem.

Kisfiam is rontott a suliban, sose volt vele gond, most gyakorolni kell vele pár dolgot. Szerintem ez már annak a jele, hogy kezdi felfogni még sokáig "nem lesz apukája." Azt mondtuk neki, hogy amikor jön a nyuszi, akkor utána pár nap és itthon lesz apa is. A nyuszinak tegnap megírta a levelet, hátha hamarabb ideér. Gondolom azért, hogy akkor előbb jön apa is.

Csütörtökön reggel pedig, amikor reggelizett és az asztallal szemben lévő akváriumot nézte, ahol éppen pár napja halt meg a fiú hal egyszer csak megszólalt:

- Most mi is olyanok vagyunk mint a halcsalád. Nekik sincs apájuk és nekünk sincs most apánk.

Na ilyenkor szorul össze a szivem. Nem is tudom, hogy azok az anyák akik egyedül maradnak gyerekkel, hogy tudják folytatni az életüket?? Pláne, ha nem válás hanem tragédia történt.

Egyedül lenni- ez az élet tápfolyadéka. Találj magadra, sétálj és nézegess. Az egyedüllét megvéd téged a kiszolgáltatottságtól, a gondoktól és a bánattól.
Soha ne engedd magad belehajszolódni abba a hazugságba, amely összekeveri a boldog egyedüllétet a nehéz magánnyal.
Ténferegj szabadon, és kényelmesen, nézd az embereket, akik nagy boldogságok és nehezen viselhető fájdalmak közt hullámoztatják egymást. Téged talán nem érnek el a boldogság eksztatikus pillanatai ugyanakkor nem tör össze a hétköznapi gondok örlő zuhogása. Sem a nagy tragédiák nem horpasztják be mellkasod.
Élvezd az egyedüllétet, amley lelked tisztaságát és szárnyaid himporát őrzi.
Egyedül vagy, repülni tudsz!
....adj egy társat, akitől időnként az egyedüllétbe menekülhetek.....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…