Ezt meg lehet szokni?

Én nem tudom, de olyan összetörten ébredek még mindig mintha átment volna rajtam egy úthenger...és így egész nap nincs kedvem semmihez. Pedig most van munka, könyvelek, neeeem inkább könyvelgetek. De valahogy nem köt le, most inkább csak heverésznék, egy jó filmet néznék vagy olvasgatnék.

Tegnap este beszélgettem a férjemmel. 20 fok van ott. Itt totál sötét, ott ezerrel sütött a nap és világos volt. Fél nyolc körül. Ahol dolgozik az étterem emeletes. Fent is van egy konyha és lent is. A fenti konyhát tegnap bezárták, becsukták. Mindenki megy haza. Azt mondja kb. 20 ember volt az étteremben, minden előbb zár. Sorban küldik haza a szakácsokat nem kell ennyi munkaerő. Egyrészt ez tök jó, ezért tud hazajönni jövő héten. Másrészt sajnálatos is, hiszen 2 hónappal kalkuláltunk, ha az meglett volna akkor több mindent eltudtunk volna érni, amihez sajnos pénz kell. Kiakartuk fizetni a kocsijának a maradék részét, ami nem sok 300ezer forint. Másnak ennyi van zsebpénz gyanánt a zsebében...Ez mondjuk sokat lenditett volna rajtunk, havi 20ezer a törlesztés. A házon is több mindent kilehetett volna még javítani. Mindegy, majd fontossági sorrendet állítunk fel. Ami nekem nagyon fontos az a hálószobánk végleges befejezése. Kicseréltük a villanyvezetékeket, újra lett vakolva a fal, szerencsére megtudtam győzni a férjemet, hogy ne simitsuk teljesen simára, legyenek csak benne göcsörtök, rusztikus hangulatú legyen az egész. Neki valahogy nem jönnek be ezek a dolgok, úgy hogy közelharcot vivtam.:) Parkettázni kell és a szoba tetejét lambériázni, mert az elég gázos az már nekem is túl rusztikus lenne. Nem szép, hogy van ahol kilátszik a gerenda, van ahol nem. Kibontani meg sok lenne és nem is akarom, mert már 8 éve dolgozunk belül és valahol elegem is lett a porból és az állandó várakozásból, hogy mikor foglalhatom el a helyem.:) Szóval parkettázunk, lambériázunk és festünk ott. És akkor nyáron remélem végleges helyünk lesz. Mert most hol a nappaliban, hol a gyereknél kötünk ki éjszakára. Mert hogy szeretünk összebújcsizni hárman ahogy a kisfiam mondja:) Remélem gyermekvédelmisek nem olvassák a blogomat, mert még félreértenék....:)
Aztán egy nappali festést szeretnénk. Talán még a terasz megnagyobbítása fog beleférni, mondjuk az nem sok pénz, de már évek óta tervezzük, nagyon szeretném. Amit elértünk azt az itteni fizetésünkből csinálgatjuk, ami a béka valaga alatt van. Nem is értem, hogy tudtunk ennyi mindent felújítani úgy hogy nem rokkantunk bele...ahogy ideköltöztünk két hét múlva megszületett a manó. Majd részletesen később, hogy milyen állapotok voltak itt.

Egy szó mint száz, jó sok feladatunk van, jó kevés pénzből kell megcsinálni. De majd alakulunk. Veszek egy lottót:)

Megjegyzések

  1. Van feladat bőven, de szép lesz majd minden. Csak hát a pénz!Munkát az ember szívesen végzi, ha tudja a célt, hogy miért teszi.
    Várom a beszámlókat, képeket.
    Én konyhafelújítást tervezek, és az erkélyemet járólapozatom.

    VálaszTörlés
  2. Képek és beszámoló rendben, értettem.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése