Ugrás a fő tartalomra

Ezt meg lehet szokni?

Én nem tudom, de olyan összetörten ébredek még mindig mintha átment volna rajtam egy úthenger...és így egész nap nincs kedvem semmihez. Pedig most van munka, könyvelek, neeeem inkább könyvelgetek. De valahogy nem köt le, most inkább csak heverésznék, egy jó filmet néznék vagy olvasgatnék.

Tegnap este beszélgettem a férjemmel. 20 fok van ott. Itt totál sötét, ott ezerrel sütött a nap és világos volt. Fél nyolc körül. Ahol dolgozik az étterem emeletes. Fent is van egy konyha és lent is. A fenti konyhát tegnap bezárták, becsukták. Mindenki megy haza. Azt mondja kb. 20 ember volt az étteremben, minden előbb zár. Sorban küldik haza a szakácsokat nem kell ennyi munkaerő. Egyrészt ez tök jó, ezért tud hazajönni jövő héten. Másrészt sajnálatos is, hiszen 2 hónappal kalkuláltunk, ha az meglett volna akkor több mindent eltudtunk volna érni, amihez sajnos pénz kell. Kiakartuk fizetni a kocsijának a maradék részét, ami nem sok 300ezer forint. Másnak ennyi van zsebpénz gyanánt a zsebében...Ez mondjuk sokat lenditett volna rajtunk, havi 20ezer a törlesztés. A házon is több mindent kilehetett volna még javítani. Mindegy, majd fontossági sorrendet állítunk fel. Ami nekem nagyon fontos az a hálószobánk végleges befejezése. Kicseréltük a villanyvezetékeket, újra lett vakolva a fal, szerencsére megtudtam győzni a férjemet, hogy ne simitsuk teljesen simára, legyenek csak benne göcsörtök, rusztikus hangulatú legyen az egész. Neki valahogy nem jönnek be ezek a dolgok, úgy hogy közelharcot vivtam.:) Parkettázni kell és a szoba tetejét lambériázni, mert az elég gázos az már nekem is túl rusztikus lenne. Nem szép, hogy van ahol kilátszik a gerenda, van ahol nem. Kibontani meg sok lenne és nem is akarom, mert már 8 éve dolgozunk belül és valahol elegem is lett a porból és az állandó várakozásból, hogy mikor foglalhatom el a helyem.:) Szóval parkettázunk, lambériázunk és festünk ott. És akkor nyáron remélem végleges helyünk lesz. Mert most hol a nappaliban, hol a gyereknél kötünk ki éjszakára. Mert hogy szeretünk összebújcsizni hárman ahogy a kisfiam mondja:) Remélem gyermekvédelmisek nem olvassák a blogomat, mert még félreértenék....:)
Aztán egy nappali festést szeretnénk. Talán még a terasz megnagyobbítása fog beleférni, mondjuk az nem sok pénz, de már évek óta tervezzük, nagyon szeretném. Amit elértünk azt az itteni fizetésünkből csinálgatjuk, ami a béka valaga alatt van. Nem is értem, hogy tudtunk ennyi mindent felújítani úgy hogy nem rokkantunk bele...ahogy ideköltöztünk két hét múlva megszületett a manó. Majd részletesen később, hogy milyen állapotok voltak itt.

Egy szó mint száz, jó sok feladatunk van, jó kevés pénzből kell megcsinálni. De majd alakulunk. Veszek egy lottót:)

Megjegyzések

  1. Van feladat bőven, de szép lesz majd minden. Csak hát a pénz!Munkát az ember szívesen végzi, ha tudja a célt, hogy miért teszi.
    Várom a beszámlókat, képeket.
    Én konyhafelújítást tervezek, és az erkélyemet járólapozatom.

    VálaszTörlés
  2. Képek és beszámoló rendben, értettem.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…