Ugrás a fő tartalomra

Ma sok
mindent csináltunk a kicsivel itthon. Délelőtt féjemmel beszéltünk másfél órát, nem sokkal azután, hogy felkeltünk. Szerencsére úgy jött ki a szabadnapja, hogy nem számított az óra átállítás így nyugodtan aludhatott.

Mire összekaptuk magunkat a gyerekkel már lehetett ebédelni a tegnap milánói makaróni maradékát. Én sikeresen legyűrtem egy fél tányérral talán ez volt a legtöbb amit ezalatt a lassan 1 hónap alatt ettem. Jól is laktam, azóta se vagyok éhes.

Kimentünk a kertbe és hagymát dugdostunk, borsót vetettünk, répát, zöldséget, kaprot szórtunk, jég és fejes salátát.

Sajnos a kert egyik felén nem tudtunk csinálni semmit, muszáj megvárni a férjemet mert annyira hantos a föld, hogy ismét át kell kapálógépezni.

Aztán összeszedtük a nem tudom milyen sárga virágnak az elszáradt szárát, jó csomó volt, mivel a szomszéd kerítésénél kb. 5-6 méteren keresztül fog kihajtani a föld alól, de ami levirágzott annak a szára ott maradt. Összetördeltük őket, jó lesz a kandallóba. Elfáradtunk rendesen. Aztán még levezető gyakorlatnak kicsit kitakarítottam a kocsimat. Azt hiszem mára ennyi, mert a karjaimat alig bírom megemelni.

Vázába hoztunk be cseresznye és meggyfa ágakat, remélem hamar kinyílnak a virágok. A kertben elkezdtek virágozni a fák, a mandula, jó sok barackfa. Ha a jövő héten szép idő lesz akkor virágba borul minden és azt nagyon szeretem. Szép zöld a fű, minden friss, harsogó.

Még egy hét és itthon lesz a férjem. Alig várom már.

Egy kis zene, imádom Beatrix Potter meséit. Ma ilyen hangulatban vagyok.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…