Ugrás a fő tartalomra

Alys Fowler, Nigel Slater

Egyszer már írtam, hogy van egy műsor a TV Paprikán. Véletlenül kapcsoltam akkor oda, éppen csak úgy kedvetlen pillanatomban néztem bele a műsorba. Ott ragadtam a TV előtt.

Alys Fowler, Finomságok a kiskertből.

Alys Fowler egy Jamie csak nőben. Éppen az előbb írtam hozzászólásban egyik blogtársamnak. Egyszerűen fantasztikus, amit a kertjéből varázsolt, az ott megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből elénk varázsol a műsorban. Imádom azóta, mióta egyszer megnéztem.

Kicsit bővebben:

Alys Fowler elhatározta, felújítja angliai házának kiskertjét, és dísznövények helyett kizárólag hasznos és ehető növényekkel ülteti be, így köti össze a kellemeset a hasznossal. Hiszen nincs jobb, amikor az augusztusi hőség elől egy gazdag szőlőlugas alá húzódhatunk, vagy amikor a cukkini mélysárga virága teljes pompájában virít. És ha megkívánjuk, meg is kóstolhatjuk kertünk új díszeit.
A műsorban praktikus tanácsokat hallhatunk a kiskerti növények termesztéséről, az ötletes receptek pedig könnyű és egészséges fogások elkészítésére inspirálnak.

Időpont:
TV Paprika április 16. 17:00
TV Paprika április 17. 17:00
TV Paprika április 16. 17:30, április 23. 17:00
TV Paprika április 17. 17:30, április 24. 17:00


Miután megnéztük Alys-t ne álljunk fel a fotelből, kanapéból...Maradjunk csak szépen, nyugodtan a fenekünkön. Mert közvetlenül utána ismét egy zseniális ember jön.

Nigel Slater.

Ő kicsit idősebb, talán tapasztaltabb is, bár én most ismerkedem vele...Laza és nagyon nagyon jól csinálja amit csinál. Van benne valami magával ragadó, már már sármos, nem tudom.

Cim: Könnyed vacsorák

Időpont:
TV Paprika április 16. 18:00
TV Paprika április 17. 18:00

"Nigel Slater rajong az egyszerű, de ízletes és egészséges ételekért, így nem csoda, hogy műsora is ínycsiklandó, de praktikus recepteket mutat be. Legtöbbünknek ugyanis nincs ideje esténként többfogásos, komplikált menüsorokat összeállítani - örülünk, ha néhány perc alatt összedobunk" valamit. Nigel a hűtője, kamrája és kiskertje kincseit ötletesen használja fel, így a hétköznapi alapanyagokból percek alatt elkészül egy egyedi vacsora. Nigel receptjeit nem kell papírra vetni, elég, ha leülünk és nézzük, ahogy főz. A következő pillanatban már úgy is a saját kamránk előtt állunk majd, egy zseniális ötlettől lelkesen. "Megjegyzések

  1. Ott a helyem a képernyő előtt!

    VálaszTörlés
  2. Tetszett! A kerteset tudtam megnézni csak sajnos, de az nagyon is tetszett.Olyan egyszerűen szép az egész.

    VálaszTörlés
  3. Örülök:) Én sajnos az elsőről lemaradtam, már házhoz jönnek a faluból, pedig van fogadó napom. Csak nincs szivem elküldeni őket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…