Ugrás a fő tartalomra

Hétvége képekben

Mecsek, tv torony, Malomvölgyi tó volt a kirándulás helyszíne. Vegyes érzésekkel. Ismételten láthatta az ember, hogy mennyire nincs pénz az országban. Ráadásul nem is kellene sok pénz ahhoz, hogy szebb és normálisabb körülmények legyenek környezetünkben. Gondolok itt a mecseki tv toronyra. Eszméletlen lepusztultság, szocreál épület, nincsenek normális padok, minden ezer éves, gaz és miegyéb. Pedig voltak kirándulók, fent voltunk a toronyban, ott az étterem, (fogalmam sincs, hogyan tartják fent magukat? ) minden lehetne szebb és jobb. Az ár messze nincs arányban az élménnyel, de tényleg ez a legkisebb gond. A gond az, hogy ami gyerekkoromban működött, és amit most a saját gyerekemnek megmutattam valahogy szánalmas. Egyszerűen tényleg az ember szíve szakad meg, hogy mennyire másképp lehetne csinálni dolgokat. És mindent a pénzre fognak, pedig nem, csak összefogás kellene...Mindegy, nem akarom ezt részletezni, biztos tudjátok mire gondolok.
A malomvölgyi tó szép, a környezet is szép, érdekes. Talán az "úri", milliomos negyedben lakik pár olyan ember, aki számit? Nem tudom. Elvittük a távcsövünket, jó volt felállítani, nézelődni.
Magamról nem teszek fel képet, ezt az egyet is alig mert mikor megláttam majdnem elájultam. Mondjuk sose volt igazi fényképarcom és miegyebem, de most tényleg látom úristen mennyit kell fogynom. Úgy hogy hajrá, mától apai-anyai. Mert ez iszonyat.
Délután értünk haza, mindenki elfáradt, elpilledt, jókat sétáltunk, beszélgettünk. Szép nap volt, együtt voltunk.Megjegyzések

  1. Együtt voltatok friss levegőn. Amúgy értem, érzem, amiről írtál...

    VálaszTörlés
  2. Hát én nem tudom hogyan működik ez a világ. De hogy erre fele rosszul az tuti. Ilyenkor baromira letudok hangolódni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…