Holnap...

zsúfolt napom lesz. Délelőtt ezer meló, aztán fél kettőre megyek tárgyalni a harkányi polgármesterhez, iskola ügyben. Mármint, hogy mennyit fizessünk a gyerekek taníttatására. Mert hogy van 5 olyan gyerek, aki nem a lakóhelyének megfelelő iskolába jár. Az enyém sem. Egyrészt, mert könnyebb együtt menni reggel a gyerekkel, hiszen arra dolgozom és két percre van a munkahelyem az iskolától. Másrészt, mert úgy gondolom, hogy színvonalasabb a tanítás, ráadásul idén már gimnáziumi osztály is indult, ahova csak a 4,5-ös átlagtól felfelé mehetnek a gyerekek. Valamint, mert egy olyan tanító nénihez került a fiam, aki nagyon tud és nagyon akar tanítani. És hát az osztály erős, a tehetséges gyerekek kerültek oda. A fiam nagyon szereti a tanító nénit és ő pedig a gyerekeket. Időnként égnek áll a hajam, hogy miket talál ki az osztályfőnök, de utólag mindig belátom, hogy igen, jó döntéseket hozott a gyerekekkel kapcsolatban. Jó döntés volt na az iskola.
DE mivel nem oda tartozunk helyileg, igy az önkormányzatnak fizetnie kell a gyerekek után. Egy szó mint száz, ez ügyben megyek tárgyalni. Hogy mennyit...és miért annyit és miért nem kevesebbet és hogyan lehetne lefaragni és megegyezni....Ha tudnátok, hogy mennyire nehéz egy iskolát fenntartani és mennyit elvett és folyamatosan vesz el az állam.....eszem megáll. Időnként azt kívánom bár csak ne tudtam volna meg ennyi mindent a politikai dolgokról....mert azóta több álmatlan éjszakám van. Viszont, ha valamit megtudok oldani akkor az nagyon jó érzés.:)

Szóval elég húzós nap lesz.

Csütörtökön és pénteken pedig tanítási szünet, mert az iskola 50 éves lesz. Pénteken oda kell mennem valami állófogadásra. Amihez egyáltalán nincs kedvem. Nem vagyok egy nagy fogadásos típus....Ja és mit ne mondjak, azért mert erre készülnek két nap tanítási szünet lesz. A gyerek elhelyezését meg kell oldani. Annyira bírom ezt, hogy a szülő gyorsan gondoskodjon a gyerekről....aztán meg nyáron mi lesz?? Amikor nyári szünet lesz és kellene a szabadság?? Azt ki oldja meg?

Megjegyzések