Ugrás a fő tartalomra

Holnap...

zsúfolt napom lesz. Délelőtt ezer meló, aztán fél kettőre megyek tárgyalni a harkányi polgármesterhez, iskola ügyben. Mármint, hogy mennyit fizessünk a gyerekek taníttatására. Mert hogy van 5 olyan gyerek, aki nem a lakóhelyének megfelelő iskolába jár. Az enyém sem. Egyrészt, mert könnyebb együtt menni reggel a gyerekkel, hiszen arra dolgozom és két percre van a munkahelyem az iskolától. Másrészt, mert úgy gondolom, hogy színvonalasabb a tanítás, ráadásul idén már gimnáziumi osztály is indult, ahova csak a 4,5-ös átlagtól felfelé mehetnek a gyerekek. Valamint, mert egy olyan tanító nénihez került a fiam, aki nagyon tud és nagyon akar tanítani. És hát az osztály erős, a tehetséges gyerekek kerültek oda. A fiam nagyon szereti a tanító nénit és ő pedig a gyerekeket. Időnként égnek áll a hajam, hogy miket talál ki az osztályfőnök, de utólag mindig belátom, hogy igen, jó döntéseket hozott a gyerekekkel kapcsolatban. Jó döntés volt na az iskola.
DE mivel nem oda tartozunk helyileg, igy az önkormányzatnak fizetnie kell a gyerekek után. Egy szó mint száz, ez ügyben megyek tárgyalni. Hogy mennyit...és miért annyit és miért nem kevesebbet és hogyan lehetne lefaragni és megegyezni....Ha tudnátok, hogy mennyire nehéz egy iskolát fenntartani és mennyit elvett és folyamatosan vesz el az állam.....eszem megáll. Időnként azt kívánom bár csak ne tudtam volna meg ennyi mindent a politikai dolgokról....mert azóta több álmatlan éjszakám van. Viszont, ha valamit megtudok oldani akkor az nagyon jó érzés.:)

Szóval elég húzós nap lesz.

Csütörtökön és pénteken pedig tanítási szünet, mert az iskola 50 éves lesz. Pénteken oda kell mennem valami állófogadásra. Amihez egyáltalán nincs kedvem. Nem vagyok egy nagy fogadásos típus....Ja és mit ne mondjak, azért mert erre készülnek két nap tanítási szünet lesz. A gyerek elhelyezését meg kell oldani. Annyira bírom ezt, hogy a szülő gyorsan gondoskodjon a gyerekről....aztán meg nyáron mi lesz?? Amikor nyári szünet lesz és kellene a szabadság?? Azt ki oldja meg?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…