Ugrás a fő tartalomra

A mai

napon tulajdonképpen semmi sem történt. Vagy is ugyan az, mint szokott. Reggel felkelés, kávé, reggeli a kiskorúnak, férjemnek is kávé...indulás.. iskola, munka. Holnap már csak egy nap suli, aztán jön a tavaszi szünet. Megint ki kell találni, hogyan oldjuk meg. Nagymama kettő is van, nagypapa egy darab leledzik a családban. Ebből nagyjából egy nagymamára számíthat az ember igazán. Szerdán és csütörtökön valószínű nála lesz a fiam, aztán pénteken jön haza és másnap jön az önkormányzatos nyuszi, lesz program, meg szalonna sütés, meg tojás keresés. Másnap otthon jön a nyúl és mindenki együtt lehet 3 napig. Utána csak egy napot kell még megoldani és hálisten kezdődik a tanulás. A nyárba még bele sem gondoltam fogalmam sincs hogyan lesz minden. Főleg, ha esetleg a férjem megint kimegy dolgozni. Mert szeretne. Bár én remélem, hogy majd csak a téli szezonban. De akkor meg nem lesz velünk karácsonykor. De ez még odébb van. Először a nyarat kell megoldanunk.

Ja, azt még nem is írtam, hogy új barátom van. Egy csodaszép Samsung porszívó.:) Mert hogy a régi tönkrement. Először is leejtettem. Ebből kifolyólag letört a füle. Bár én anyaghibára fogtam, vagy is próbáltam arra fogni, de a férjem átlátott a szitán. Aztán (gondolom az eséstől) már nem szívott normálisan. Vagy is szívott, de rögtön ki is köhögte. Két hete pedig egyszer csak azt látom, ahogy tolom, húzom miegymás gurulni kezd a kereke....Na ettől már kész voltam, mert nekem a porszívó olyan mint a levegő, mint egy pohár víz a sivatagban. Engem porszívóval kell eltemetni, mert ott is porszívózhatnékom lesz szerintem. Viszont sajnálom rá a pénzt. Mint minden általam igen becsben tartott, mások szerint hülyeség dolgokra. De hát mit tesz egy ilyen szerelem??? Döntöttem, KELL egy másik. Ajánlottak is egyet, 25ezerről volt leárazva 17 ezerre. Mondtam majd gondolkodom. Mondjuk nem sokat léptem gondolkodás ügyben, mert azt már eleve kikötöttem, hogy maximum 12. Nem több. Másik város, ugyan annak a cégnek a boltja. Érdekes, a 25-ről leárazott porszívó eleve leárazás nélkül volt 17ezer. Aztaaaaa. Átakarták verni a vásárlókat. De engem nem olyan fából faragtak. Engem nem csak az ára, a lelke is érdekel. Már majdnem kiléptem a boltból, mikor észrevettük egymást. Szép is, jó is, kicsi is, füle sincs. Illetve van, de nem különálló. Szóval anyaghibára se kell majd legközelebb hivatkoznom.
A keret felső határa volt az ára, a neve is tetszett (sok ilyen márkájú dolog van a lakásban, még nem csalódtunk) a kinézete meg pláne. Egymásra találtunk, azóta nálunk lakik. Én pedig megnyugodtam.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…