Ugrás a fő tartalomra

Nyűgös

vagyok. A nyakamat elaludtam, gyakorlatilag ha oldalra szeretnék nézni az egész testemmel fordulnom kell, különben nem megy. Érdekes igy vezetni is, mivel én nem tudok visszapillantóval tolatni, nekem hátra kell forditani a fejem. Nem könnyű. Reggel így ébredtem, komolyan mintha egy úthenger ment volna át rajtam. Vagy kettő.
Kiskorú is rosszul ébredt, fejfájásra panaszkodott. Masszíroztam neki, jobb lett. Mondtam, hogy ne ugráljon a suliban és ha fáj neki szóljon a tanító néninek, hogy telefonáljon nekem és megyek érte. Nem telefonált, így remélem nincs már semmi baj. Lehült az idő, ha hazaértünk begyújtok a kandallóba. Hát ilyen a mi formánk, idáig jó idő volt most, hogy közeledik a hétvége kezd elromlani. Azért remélem az eső nem fog esni, mert attól még lehet kirándulni. Ha valami történik, akkor pedig megpróbálom átrakatni a jövő hétvégére a szobafoglalást.
Ma semmit sem dolgoztam. Mondjuk a nagyjával már készen vagyok, majd a kiadásokat kell megcsinálnom, de az ráér a jövő héten is. Nincs is kedvem ma semmihez, pedig főznöm is kell, tegnap sztrájkoltam. Azt hiszem krumplifőzelék lesz és sült virsli a népnek, nekem meg valami lightos saláta, vagy gyümölcs. Bár este azt már nem lehet enni, de most ezt kivánom. Ma csak puffasztott rizst ettem és kávét ittam, meg gyümölcslevet. A gyomrom se az igazi, nem is vagyok éhes.
Nyamvadt vagyok na, ez az igazság.:(

Megjegyzések

 1. Na, te szegény! Én is salátáztam ma, mert Húsvét után nem kell más, és félek, hogy a sok evészet után visszajön pár kiló.
  Kiderült, hogy éjszakára kell mennem dolgozni.Beteg az éjszakai ügyeletesünk, kell a helyettes. Hogy holnap milyen állapotban leszek,arról most nem is elmélkedem.

  VálaszTörlés
 2. Szia. Nem irigyellek téged se az éjszakai munka miatt. Régen írtál a másik blogodban, pedig úgy várok már egy kis inspiráló fogyást.:) Nekem nagyon összekell most magam szedni, mert csak fogyózgatok, de úgy igazából nem álltam neki. Most én is belevágok a jövő héttől, hétvégén pedig készülök rá lelkiekben. Olyan szép ruhákat láttam a vaterán, muszáj fogyni:)

  VálaszTörlés
 3. Már akartam kérdezni, ismered ezt a könyvet? Mert írtál Stahl-ról, hogy szereted. Ez is az ő kiadásában jelent meg.

  http://hasznalt-konyv.vatera.hu/szorakoztato_irodalom/romantikus/susan_loomis_haz_a_tatin_utcan_1451748384.html

  VálaszTörlés
 4. Megvan a Susan Loomis könyv. Sőt, a könyvek, mert a "Ház a Tatin utcán" folytatása az "Életünk a Tatin utcában" is megvan.Nagyon szeretem őket. Nem is egyszer olvastam mind a kettőt.
  Marlena de Blasi könyveit ismered? Szintén a Stahl könyvtára sorozatban jelentek meg:
  -Ezer nap Velencében
  -Ezer nap Toszkánában
  -Ezer nap a palotában.
  Olaszországba kalauzol természetesen mind a három, és nem csak egyszer olvasandó könyvek!
  :-)))

  VálaszTörlés
 5. Valóban régen írtam oda. Úgy látom egy kilót visszaszedtem. Csehországban ettünk, ami jött, sütiztünk, söröztünk is....
  Utána jött a Húsvét. Szóval, csoda, hogy csak egy kg!:-)
  Majd írok oda is, mert valóban kicsit hűtlen vagyok ahhoz a bloghoz, pedig szeretem.
  Majd írjál a fogyókúrádról, légy szíves.

  VálaszTörlés
 6. Ühüm, nekem is megvan a folytatása is, meg a többi amit írtál.:)
  Persze majd írok. Az az igazság, hogy nem érzem magam rosszul a bőrömben, mert tulajdonképpen szerintem így is egészségesen élek. Kenyér talán ha egy héten egy szelet, kevés tészta, azt meg annyira nem is szeretem, ha csinálok akkor üvegtésztát, az nagyon jó. Rengeteg zöldség és gyümölcs...nem is értem én magamat, hogy miért nem mennek lefele a kilók. Szülés óta van ez. A kolléganők azt mondják, hogy nézessem meg a pajzsmirigyem, mert lehet nem működik rendesen. De ahogy kiderült vérvétel kell hozzá elszállt a bátorságom.

  VálaszTörlés
 7. Üvegtésztát még nem próbáltam.
  Mióta kicsit beástam magam a fogyás
  " tudományába" látom, hogy annyi mindentől függ a kilók leadása. A saját anyagcserénktől, az étkezések idejétől, összetételétől stb. Tényleg lehet valami szervi eredetű gátló tényető is.
  Sejtettem, hogy megvan a többi könyv is.:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…