Ugrás a fő tartalomra

Valahogy

azt érzem, mint Györgyi. Ő is írta a blogjában, hogy most nincs túlságosan sok minden írnivalója. Mert miről is? Szép az idő, jó kicsit hűvös van most, de megint napról napra melegebb lesz. Virág mindenhol, bújnak az elvetett magok...és még sorolhatnám. Jövő héten húsvét..minden blogban szinte előjön valami nyúl, tavaszi képek, stb. Most minek ezt fokozni?
Tegnap vettem a falu könyvtárába tv-t, dvd-t a gyerekeknek. Elképesztő árak mindenhol. Illetve dehogy is. Az árak nem emelkedtek, sőt műszaki dolgok még van hogy olcsóbbak is, mint voltak pár ezerrel. A fizetésünk lett kevesebb. Erről meg minek irjak? Mindenki tapasztalja, hogy Magyarország keletre van, nyugati szinvonallal, keleti bérekkel. Vagy a keleti bérek után, még keletibb bérekkel. Javulás? Itt??? Szerintem soha. Legalább is nem addig, mig én élek. Szóval negatív dolgokkal meg nem akarom a ti kedveteket elrontani.
Hogy mikor leszek jobb hangulatban nem tudom. Talán majd két hét múlva Keszthelyen.

Megjegyzések

 1. De ugye, a " bújó elvetett magok" attól még továbbra is fontosak, hogy az ország ilyen helyzetben van? Mert ha leteszünk a megmaradt szépség élvezetésről( "vesszen, aminek vesznie kell" és "lássuk, Uram, mire megyünk mi ketten" alapon!), akkor tényleg nagy bajban lesz az ország.Szegénység mellé búskomorság is... Persze, ez már úgyis megvan.Nem is meglepő.
  A kedvünket nem az rontja, ha írsz róla.A negatív dolgoknak is helye van a blogokban. Kinél több, kinél kevesebb, ki milyen céllal írja a blogot: "Odamondogatósnak" szánja, pihentetőnek vagy még sok egyéb variációval bírónak.Ez a jó, hogy sok lehetőség van.
  Megbeszéltük többször itt-ott. Ki erről, ki arról ír a blogjában. Hasonló gondolkodásúak úgyis megtalálják egymást. Olvasó mindenképpen lesz és hozzászóló is.Sőt, átjárások is a különböző stílusú blogokba.
  Jöjjön már az a Keszthely!:-) Itthon a férjed, ez talán már egy kis jókedvet ad. Én nagyon reméltem. Nem igazán jött be! Jöjjön az a nyuszi a gyerkőcnek, legalább Ő élvezze. Aztán jöjjön Keszthely, hogy te is mosolyogj már egy kicsit.

  VálaszTörlés
 2. Itt rágódom azon a témán, hogy nem merek már lassan jó dolgokról írni, mert kis naív vagyok bizonyára mások szemében, sőt, olyan, aki nem látja, milyen helyzetben van az ország. Hogy ne látnám? Sőt, sok más egyéb bajom is van. Bizony!
  Ha becsukom a szemem a jó dolgok számára is, attól magasabb lesz a fizetésem? Ennél lejjebb már nem mehet.Pedagógus bér! Én külföldön sem tudnék dolgozni, mert autóm sincs.Ahhoz azért kell! Nem lenne pénzem benzinre és az egyéb fenntartására. Jó, ha néhányan legalább megtehetik.
  Ennek ellenére készülök a Húsvétra, talán még a blogomban is leírom, hogy telt.Pedig tudom, szolidárisnak kellene lennem az ország helyzetével...
  Azt nem tudom nyuszi lesz-e a blogomban( talán!),de hogy napról napra melegebb lesz, talán még annak is merek örülni, mert jót tesz a fájó térdizületemnek:-)))
  Megyek aludni, mert holnap a kialvatlanságtól lesz rossz kedvem.:-)
  Kovtama! Nem hagyom, hogy padlóra tegyék a kedvem. Annyian, annyiszor megpróbálták már.Sőt, jelen időben is mondhatom. Naponta megteszik a közvetlen környezetemben is. Sikerül is, de csak nekem rossz az is!Naponta építem magam újra. Miért is kell nekem ezt tennem???Miért hagyom? Tudom, tudom a pénz hiánya is keserít. De én most másról is beszélek.
  Sajnálom, hogy Györgyi is abbahagyta itt a blogot.Bizonyára megtalálja a hangját a másik helyen. Kívánom neki.
  Őszintén kívánok neked egy kis jobb kedvet, ha nem magadért, akkor a családodért.
  Minden jót! Vigyázzatok magatokra!Nagyon szimpatikus vagy.

  VálaszTörlés
 3. Kedves Györgyi. Hányszor mondtam már el magamnak szinte ugyan ezeket, amiket te is írtál itt. Csak megkellene jobban tanulnom meglátni a szépeket. Illetve nem is, ÚJRA kellene tanulnom ezeket a dolgokat. Mert régebben nem voltam ennyire negativ. Vagy csapongó. Ma pl. jó kedvem van. Pár napja nem volt. Mondjuk ehhez hozzátartozik az is, hogy 2001-ben pánikbeteg lettem. Nos azóta lavírozok a hangulataim között, több kevesebb sikerrel. A férjemmel is hol nehezebb, hol könnyebb. Na nem azért, mert nem jó a házasságunk, hanem mert mindketten elég önállóak vagyunk. Én talán jobban. Ő családcentrikusabb, én meg kicsit magányosabb...nem tudom. De a hócipős dolgot, amit írtam már a blogodban is nagyon megjegyzem, az egy nagyon jól eltalált gondolat és alkalmazni is fogom!!!! Most már mindig eszembe fog jutni! Ahogy TE is erről a mondatról.
  Én is kedvellek.:):)Ha egyszer arrafele költözünk, megkereslek. Vagy előbb is. Ha engedélyt kapok rá.:):)

  VálaszTörlés
 4. Nem Györgyi írta neked a fenti sorokat, gondolom, csak egy elírás volt.:-)
  Értelek ám, nagyon. Nem is szemedre vetettem amit írtam, hanem a magam kétségeit, útjait írtam le neked.
  Az önállóságot, egyedüllétet kedvelő tulajdonságokat megértem. Én is valahogy így...
  Természetesen, a megkeresésre " engedély" megadva!:-)

  VálaszTörlés
 5. Tényleg hülye vagyok.:) Ne haragudj, természetesen neked szántam.:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…