Ugrás a fő tartalomra

Jó nap volt

a tegnapi. A cirkusz jól sikerült, ismét kaptunk egy kis élménybeszámolót kiskorútól. Aztán színházban voltunk, tetszett neki. Gyerekek adták elő a teljes micimackós mesét, nem is értem hogy tudták megjegyezni a szöveget, annyi volt. Kb. háromszor kellett a súgó néninek besegítenie. Aztán mentünk tovább, láttuk hogy Dinó kiállítás van a vásártéren. Na az nagy pofára esés volt. Pofátlanság, hogy gyereknapon 6000 forint lett volna a belépő. Nem mentünk be, mások sem. Legalább gyereknapon lett volna olcsóbb, talán akkor látogató is lett volna. Nem tudom miért nem gondolkodtak azon, hogy felére engedjék az árakat, mikor pár méterrel odébb voltak gyereknapi műsorok, programok INGYEN. Persze, hogy oda ment a nép, ráadásul annyian voltak megmozdulni alig lehetett. Ja, egyébként volt CSALÁDI JEGY a kiállításon, de nekem attól agymenésem van, hogy egy család csak két gyerektől számít annak. Minden tiszteletem azoké, akik több gyereket vállalnak, megmondom őszintén még én is gondolkodom egy tesón, de az én gyerekem is ugyan olyan mint ahol ketten vagy hárman nőnek fel és nekem is pénzbe kerül a felnevelése. Persze több gyerek több étel, több ruha, több miegyéb, de egyáltalán nem biztos, hogy ott ahol csak egy gyereket nevelnek több pénz jut egy főre, mint ott ahol hármat. Mindegy, ez az én véleményem és nem azok ellen beszélek, akik nagycsaládosok, remélem ezt senki sem gondolja. Csak valahol azt is diszkriminatívnak gondolom, hogy azért szívok, mert nekem egy van. Nem is érdekes, tényleg éljen a gyereknap. Kiskorú csocsózni akart, aminek örültem, mert ott mi voltunk hármasban. Nem szeretem a tömeget. Aztán egy kis happy meal és jöttünk haza.
Itthon nekiállt a férjem, befejezte a kisházat. Festeni még nem festettük le, elfáradtunk a délelőtti programoktól. Még az ebéd is elmaradt, gyerek evett napközben mindenfélét, mi meg csak úgy voltunk.

Sajnos hamar vége lett a hétvégének, nem is értem miért nem 3 napból áll legalább.:)

Megjegyzések

  1. 3 nap? Jön a Pünkösd hamarosan.Mit terveztek?

    VálaszTörlés
  2. Ó, hát ezen még nem gondolkodtam.:) De jó, hogy mondod, muszáj valami jót kitalálni.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…