Ugrás a fő tartalomra

Tegnap

megtudtam a legfontosabb dolgot a madársóskáról. Azt, hogy NEM mérgező.
Hogy miért fontos ez? Mert azzal fogadott a tanítónő, hogy ennek a hülye növénynek a termését ették marokszámra a gyerekek az iskolában. De eddig nem mondják, hogy fáj bármi is. És nem hánynak. És, hogy semmi jele a rosszullétnek. És, hogy ők már utána néztek, elvileg nem mérgező. Nem lettem nyugodt. Csak amikor felhívtam a kolléganőmet, hogy nézze meg gyorsan a neten ő is, hogy tényleg mi is a helyzet ezzel a növénnyel. Aztán a férjemet, hogy hívja fel egy kertészmérnök ismerősünket, hogy szerinte mi a helyzet. És az egész kórház tanulmányozta a neten a madársóska nemi életét, és identitását. Meg a kertész is.
A kertész egyébként azt mondta biztos vitamin hiánya van a gyereknek.
Amúgy, mint kiderült van egy csomó jó tulajdonsága. Mármint a növénynek. Pl. hogy féreghajtó. Jó tudni, hogy a gyerek mostanában nem lesz férges.

Ha valakinek a gyereke megkóstolná:Megtalálható fenyvesekben, bükkösökben, gyertyánosokban, ahol az erdõ alját szõnyegszerûen borítja be világoszöld leveleivel és apró, fehér virágaival. Látványa szívet derítõ. ( Hát az biztos, ha mondjuk erdőben nézem. Amúgy mi a francot keresett az iskola udvarán??? Eltévedt?? )

A madársóskát nem szárítjuk, kizárólag frissen használjuk. Megszünteti a gyomorégést, az enyhébb máj- és emésztési zavarokat. Ezek ellen a panaszok ellen napi két csésze hideg teát kell inni. Sárgaságnál, vesegyulladásnál, bõrkiütéseknél és féregûzéshez ugyanilyen teát fogyasztunk - melegen.

A népi gyógyászat a madársóska frissen préselt levét ajánlja kezdõdõ gyomorrák, rákszerû belsõ és külsõ fekélyek és daganatok ellen. A friss levet turmix-géppel állítjuk elõ. Óránként 3-5 cseppet fogyasszunk ebbõl vízben vagy gyógyteában.

Megjegyzések

 1. Megint tanultam valamit. Hihetetlenül izgalmas a gyerekek mellett az élet. Mire felneveli őket az ember rengeteg témában otthonosan mozog majd.

  VálaszTörlés
 2. :) Hát az izgalom az tuti megvan.:) Ahogy nő úgy izgalmasabb. Sőt, infarktus veszély és egyebek....:):)

  VálaszTörlés
 3. Ó Jézus. Igen, a gyerek fitten tart, minden szempontból. :o)

  VálaszTörlés
 4. atyaisten, én elmentem volna mellette, vagy lóherének néztem volnam, ami szamócavirágzást produkál...ide nekem egy gyereket, tanulni akarok!!

  VálaszTörlés
 5. most úgy jobban belegondolva, én biztos dobtam volna egy (két) hátast, ha a tanárnő ezzel fogad mellbe, de arra gondoltam, hogy ezek szerint van arra esély, hogy mérgező növényt lelnek az iskolában a skacok,??

  VálaszTörlés
 6. hát Kati, előfordul. Mondjuk nem igazán értem, mert az udvar nagy része betonos, meg homokos. Alig van egy kis füves rész. Bár egy madár éppen elpottyanthatott egy kis magot....Remélem, hogy nem fordul ilyen elő. "Vicces", hogy a gyerekem kicsi korában soha semmit nem vett a szájába, se bogyó, se semmi. Most meg..szerintem egymást uszítják.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…