Miért nem lepődök meg???

Elárulták: Orbán nem tett pénzt az államadósság elleni alapba
NyomtatásKüldés e-mailben Nol 2011. június 01. 17:28
Frissítve: 2 órája

Orbán Viktor eddig még nem járult hozzá az államadósság elleni alaphoz, mert más, meg nem nevezett célt támogat - tudta meg a Népszabadság.

A lapnak több mint egy hónapig nem válaszoltak a kormányzati illetékesek arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány tagjai befizet­tek-e, és ha igen, mekkora összeget az Összefogás az államadósság elleni alapba, mert ebben az ügyben mindezidáig a kormányzati kommunikáció, a miniszterelnökség és a nemzetgazdasági minisztérium sem tartotta magát illetékesnek.

Ma megérkezett Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő két mondatos válasza: „A miniszterelnök már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, évente komoly összeggel a fizetéséből. Ennek a célnak a megvalósulása után fog támogatni egy újabb közösségi célt, mint például az államadósság elleni küzdelem.” Ebből az derül ki, hogy a miniszterelnök még nem fizetett be az alapba, de nem kizárt, hogy a meg nem nevezett „közösségi cél megvalósulása” után úgy dönt, hogy ez lesz az általa támogatandó újabb közösségi cél.

A kormány április 6-án jelentette­ be, hogy egy győri kezdeményezés nyomán létrehozta az államadósság elleni alapot. Szijjártó Péter aznap azt mondta, az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek, amelyek, illetve akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulnak ehhez.


Árulja már el azt is, hogy az államadósság lekűzdésénél jelen pillanatban mi más a fontosabb, ahova állítólag befizet? Mert hogy mi mindennap azt halljuk mindenhonnan, hogy az államadósság lekűzdése a legfontosabb minden magyar állampolgárnak. Bár engem meg sem kérdeztek erről. Nekem nem ez a legfőbb célom mindennap. Sokkal inkább a saját adósságom lekűzdése, a gyerekem felnevelése és sorolhatnám.

Megjegyzések

  1. LÁjkolnám, ha lenne lájk-gomb a blogon. Így csak írásban lájkolom a fentieket:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése