Ugrás a fő tartalomra

Seggfej

szembe szomszédunk fél tízkor kitalálta, hogy már pedig ő este, esőben fogja elégetni a háza előtt megszáradt rohadt füvet és egyéb szemetet. Először csak a szagot éreztem, arra gondoltam, hogy a házunk kezdett el égni vagy valami zárlat van, kigyulladt egy vezeték...mondjuk nyugodtan nézelődtem a neten, mire leesett, hogy talán meg kellene nézni, mert bizony akkor oltani kell vagy legalább is kimenekülni. Gyerek nagyszülőknél, férjem dolgozik így csak én éghetek bent hálisten. Kimentem az udvarra látom, hogy a hülyéje ezerrel égeti az égetnivalót. Nagyon vissza kellett fogni magam, hogy ne küldjem el melegebb éghajlatra.Tele lett a lakás a füst szagával. Ez k...ra kiakasztott, mert én meg 8-ig suvickoltam a lakást, most meg olyan mintha bent égettem volna egy csomó szart. Az egyetlen szomszéd körülöttünk, akit baromira nem kedvelek. Alig várom már, hogy eladja a házát, mert már hirdeti egy ideje. Tipikus falusi paraszt, sajnálom ez van, aki leszarja az együttélés alapvető szabályait. Annyira nem foglalkozik semmivel, hogy nagyon, sajnos a polgármester és én se nagyon tudunk vele mit kezdeni, mert hiába vannak a falunak szabályai nem érdekli, büntetést pedig hiába szabunk ki, nincs is miből fizetni, mivel évek óta munkanélküli, a munkaügyi központtal nem működik közre. Én meg hülye, elintéztem, hogy kapjon ingyen fát, ingyen ebédet. Mert megsajnáltam. De hát ő meg így köszöni meg. Még köszönni sem tud. Na mindegy, lényeg hogy nem a mi házunk égett.:)

Csütörtökön munkahelyemen bográcsban fogok főzni. Pénteken nem dolgozunk, munkaszüneti napot kaptunk idéntől. Tök jó. Semmelweis nap lesz nálunk csütörtökön, főzünk bulizunk. Remélem sikerülni fog, vállaltam hogy megcsinálom a kaját. Egészen addig, amíg valaki bele nem okoskodik.
Kiskorút ma elvittem a nagyszülőkhöz, majd csütörtökön este fele megyek érte. Tiszta kihalt a ház, csend van, nyugalom. Túlságosan is.:) Bár jó egy kicsit fellélegezni, hogy nem hallom a szüntelen gyerek beszédet.:):) Ilyen is kell.

Alakul a hálónk, már bent van a kandalló. Meg kell venni a laminált padlót vagy hajópadlót, még nem döntöttük el. Mondjuk a július húzós lesz anyagilag, mert kötelező biztosításokkal növelve a kiadásunk, ráadásul idén először nem augusztusban megyünk nyaralni Balatonfenyvesre, hanem júliusban. De augusztus végére mindenképpen szeretném, ha befejeződne ez a része a felújításnak. Rengeteg munkánk van még a házon, szerintem amit elterveztünk annak jó, ha negyede megvalósul. Ez annyira rossz, lehangol és elegem is lesz....

A blogolás körül is történt egy számomra érthetetlen dolog. De erről majd később, még nem emésztettem meg.

Fogyókúrámmal haladok, érzem a ruháimon a változást, de nem mérem magam. Még nem.

Reggelire ettem egy sárgabarackot és egy natur joghurtot.
Ebédre abonettet, pici magyaros vajkrémet, sonkás felvágottat és paprikát. Elfelejtettem vinni meleg ételt, illetve nem is igazán készítettem lightos dolgot, így maradt a hideg.
Mikor hazaértem, akkor ettem két sárgabarackot, közben sütöttem pár szelet húst sütőzacskóban, fűszerezve, olaj nélkül. Ettem hozzá két kanál rizst és uborka salátát.

Sajnos még mindig nem iszom meg napi 2 liter vizet, én ettől kész vagyok. Egyszerűen nem megy és nem tudom mit csináljak!! Jó, ha 1 liter lemegy, pedig ott a pohár, szívószál, minden és akkor sem.
Igy pedig, normális ivás nélkül megette a fene az egész fogyókúrámat.:(

Megjegyzések

  1. Hülye, vagy kellemetlen szomszédok mindig akadnak.Sokszor nehéz eldönteni, hogy mi a jobb, egyedül egy pusztában, vagy velük????
    Majd egyszer mesélek a mieinkről, pl. a közvetlen mellettünk élőről, aki soktornyos palotácskájában lakik, melynek a színe kb. ilyen kék mint a blogod.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…