Ugrás a fő tartalomra

A spájzban

van 30 üveg cseresznye és 8 üveg meggy befőtt, plusz vagy 20 eper és 3 ribizli lekvár. A jövő hét végén meggy lekvár elrakás kezdődik és még befőtt és akkor még nem is kezdődött el a barackok, szilvák, uborkák, paradicsomok és paprikák ideje....Sajnos nem én nyertem meg a lottó ötöst, akkor tuti mással rakatnám be az összes francos gyümölcsöt és zőccséget. Ebben az a szép, hogy én kb. 1 azaz egy darab üveg lekvárt ha megeszek egy évben. A többire két pasi a vevő.

Holnap megint munka, pénteken viszont egy nap szabadság, akkor lesz évzáró, de az csak egy két óra a többi szabad.:) Vagy valami gyümölcsöszőccségeseltevős......

Holnaptól viszont úgy döntöttem jobban figyelek arra mit eszem és mikor, plusz ma rájöttem, hogy a gyerek óriás trambulinja nem is hülyeség. Fél órát ugráltam benne a kiskorúval, totál boldogsághormon beindulás, plusz nem fájt a térdem az ugrálástól. Megígértem, hogy ezentúl mindennap 30 percet eltöltök vele ott.

Ez még tavasszal készült, de ebben ugrabugráltam.

Megjegyzések

  1. De de:):) Egyébként férjem szokta sokszor mondani a kompótot, amikor nem habarjuk be a gyümölcslevest.:):) De nekem ettől röhöghetnékem van.:):)

    VálaszTörlés
  2. olyan, mint a hónalj. Hón-alj, kom-pót. Van valami különbség a befőtt és a kompót között? Talán a befőtt el van téve télire, a kompót meg nincsen tartósítva, és azt záros határidőn belül meg kell eszegetni? Nem tudom, csak gondolkodom....:) Te tudod?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…