Ugrás a fő tartalomra

Végül is

megvolt a mozi, Kung Fu Panda2 3D-ben. Elment, kiskorúnak tetszett, de ismét bejött a papírforma, hogy általában az első rész a jó. Kivéve az Üvegtigrist, mert ott eddig mindegyik jó volt.:) De az mondjuk nem a gyereknek való. Oda fele is szakadt az eső, visszafele már annyira nem. Közben bementünk az Alexandra könyves boltba, mert a kirakatban volt egy Egyiptomról szóló könyv és a gyereknek feltétlenül bele kellett olvasni. Most nálunk ez a menő. A régészet, a fáraók, múmiák, piramisok, Egyiptom. Minden mennyiségben. Érdekli, szívesen nézi a tv-ben a normálisabb adókon menő ilyen fajta műsorokat. Meg is rendeltem neki egy jó kis könyvet a teszveszről, Első enciklopédiám sorozatból Múmiák és piramisok címmel. Júliusban lesz a születésnapja, már arra vettem.

Mikor hazajöttünk gyorsan összedobtam a chilis babot, nekik pedig diós tészta lett az ebéd. Férjem a padláson pakolászik egész nap, most is ott van. Rengeteg cuccunk volt, amit kiválogatott és megy a szemétbe, tényleg ezer éves dolgok, teljesen használhatatlanok,olyan hátha jó lesz még valamire...de általában már semmire. Ja és pakolás közben kiderült, hogy a padlás felét, de inkább háromnegyed részét újra kell deszkázni, mert igen csak korhadtak a mostaniak. Hurrá, még egy szarság. Mást se csinálunk mióta megvettük, minthogy felújítunk, vagy újat csinálunk, vagy próbálunk a fosból szart építeni....bocs, de lassan elszáll az agyam, mert a régi házaknál mindig kiderül valami. Mondjuk mi akartuk, nekünk kellett. Hát most meg is szívjuk. Időnként úgy érzem nekem erre már nincs energiám, erőm, főleg pénzem, pénzünk. Unom már, hogy a pénzünk javarészt ezekre a dolgokra megy el és olyan lassan van látszatja. Néha nagyon azon vagyok adjuk el a fenébe és vegyünk valami kevésbé felújítandót, kisebb kerttel...Aztán eszembe jut, hogy eddig mennyi mindent csinálunk meg rajta, mennyi pénzünk ment rá. Mindegy, ma akkor is elegem van az egészből, mert mindig áll valami, mikor más kerül elő. Közben kicsit kisütött a nap, nem volt meleg és így szedtem meggyet is, mondjuk baromi jó volt, végig csorgott a karomon a hideg víz, plusz még a nyakamba is esett közben a fáról, szóval minden együtt volt egy jó kis anyázáshoz. Utána mindent kimagozni, nem is értem mi a francért nem találták még ki a mag nélküli meggyet és egyéb befőzésre alkalmas gyümölcsöt...annyira nem szeretem az ilyen pepecselős munkát. Egy csomót ki kell magozni pár üveg lekvárért. És még nincs vége, jajjjjj. Igy is lett vagy 8-10 közepes üveggel, de még kb. ennyit kellene elrakni ebből.

Nem akarok panaszkodni, de baromira utálom már, hogy a hétvégéim lassan rámennek a befőzésre. Ha fellázadok akkor persze morgás van. De igazán nem értem, hogy miért nem arra használjuk a hétvégét, hogy néha, mondjuk minden második hétvégén nem csinálunk semmit csak valami normális programot. Szóval kezd tele lenni a hócipőm, bár ez lehet hogy most azért is van, mert jövő héten kezdek nagyon nő lenni....az pedig nem jelent semmi jót csak hisztit és semmisemjóéssemmitseakarokcsinálniéshagyjatokbékén szindrómát. Ez van srácok.

Ja, majd el felejtettem. Egy kedves blogtársam kalória számlálással fogyózik, nagyon sikeresen. Tőle kértem segítséget, hogy én is mélyebbre ássam magam ebben a témában, jó lenne beépítenem a fogyimba ezt az irányt is. Kaptam tőle pár helyet, ahol jó kis táblázatokban vannak leírva, kategorizálva minek mennyi a kalóriája és egyéb tartozéka, holnap neki is állok és végignézem.

Megjegyzések

 1. Azért egy anya sokat megtesz a gyerekéért. Most ezt azért írom, mert elképzelem azt a filmet a címe alapján, és bizony te is végignézted.:-)Gratulálok.
  Nekem is volt anno egyiptomos időszakom, nem lehet ezt gyerekkorban megúszni. Jó dolog, el lehet mélyedni benne.
  Az állandó befőzés miatt nem irigyellek.Ez kimarad az életemből, mivel nincs kert.Eltenni akkor érdemes. Bár amiatt is érdemes lenne, hogy legalább tudom mit eszem vagy eszünk utána.

  VálaszTörlés
 2. Szia, a bejegyzésed olvasása közben, kb. a felénél az ugrott be magamban: "mensi lesz nálad...::))" - esküszöm!! Aztán olvasom a folytatásban, hát én akkorát nevettem!!!!!!!!!!!
  Kalória-ügyben: ha megkérdeztél volna, elmondtam volna, hogy a leghatásosabb fogyókúra a kalóriaszámlálós. (dietetikát tanultam anno.....)
  Magam részéről másban nem is hiszek, és amikor 25 éve a fogyókúrához kapcsolódó étrendet tanultuk, csakis a kalória-, zsírszegény, csökkentett szénhidráttartalmú volt még, magas növényi rosttartalommal. A lényege: egy átlagos testalkatú nő napi kalóriaszükséglete normál munka esetén max. 2000 cal.(ha mindig ül, kocsival jár, stb. akkor csak 1800!) A fogyókúrához max. 1400 cal-t szabad naponta magához venni. Nyáron könnyen megvalósítható az 1000-1200 calos diéta is, de 800 cal. alá nem ajánlott menni, mert a szervezet alapszükséglete is ennyi fekve. Tehát itt már erős az ájulásveszély.
  Na nem untatlak, ha tudok segíteni, írjál:)

  VálaszTörlés
 3. Dóri hát nem is tudtam, vagy elkerülte a figyelmemet?? köszi, biztos fogok segítséget kérni fogyi ügyben.:)

  VálaszTörlés
 4. Éva, az első része jó volt:):) De ez a második...:) Inkább maradtuk volna a könyvesboltban.:) De azért rám ütött a gyerek e téren, mert mozi előtt és után is könyveket akart nézni, ez olyan jó:)

  VálaszTörlés
 5. Nem, nem kerülte el a figyelmedet, én nem reklámozom:) Ja és még valami: sok folyadék, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, és étkezés előtt egy nagy pohárral: ez eltelít, nem leszel annyira éhes evéskor. És akkor hagyd abba az evést, mikor még ennél, ne akkor, mikor úgy érzed, tele vagy, mert az már biztos sok volt.
  Kalóriaszámolás nem nehéz, bele lehet jönni, csak ott van gond, ha nem Te főzöl, hanem valahol (munkahelyen) eléd rakják a készt, mert ugye nem tudhatod, miből mennyit raktak bele. És a zsírszegénynek hirdetett parizerrel is vigyázz, mert az is kamu, azt telenyomják cukorral (!).
  Na megint sokat beszéltem, azt hiszem látszik, szeretem ezt a témát:)
  Én a mindenféle hüle diétáktól, updatektől kapok hülyét különben. Hidd el, egy a lényeg, betartani a kalóriákat, pl.: ettél ma egy tábla csokit? rendben, az általában 550 kcal körül mozog, na akkor maradt kb. 700 kcalóriád, ezt oszd be okosan, egyél meg 10 dkg savanyú káposztát, az csak 30 kcal, vagy párolj vízben 20 dkg z.borsót, az 110 kcal, vagy egyél meg egy pohár kefírt, az 70 kcal egy kiflivel, az is 70 kcal.
  Na jó, befejezem, tényleg sok voltam:)

  VálaszTörlés
 6. Hát ha csak ennyi kell,- házfelújítás, meggybefőzés, miegymás-hogy újra fiatal nőnek érezhessem magam, akkor a feltételek nálunk is adottak . Lehet, hogy jövőhétre én is várhatom újra? Mert hisztisnek elég hisztis vagyok :-)))
  De félre a tréfával, az nagyon jó, hogy Kiskorú- gyermek azt olvassa amit, mert ez megágyazza a lehetőségét a történelem, földrajz, biológia szeretetének.
  Megint más: én sajnos csak hízásügyileg tudnék tanácsokat adni, de azok garantáltan hatásosak :-(((

  VálaszTörlés
 7. Dóra nem vagy sok, sőt, de jó neked, hogy mindent fejből tudsz, mi mennyi stb. A dietetika engem is érdekelne, gondoltam hogy mennék is suliba, csak valahogy megkéne mindent oldani hozzá. Mondjuk ha a férjem megint elmegy télen ki dolgozni, akkor nagyon nem lesz időm saját magamra és mindent meg kell szerveznem egyedül. A mostani nyár se semmi, szervezésileg. Tök jó, hogy elvileg önkormányzatoknak biztositani kellene a gyerekek napközijét, de felülirják a saját törvényeiket és szarnak bele, hogy hova rakod a gyereket 11 hétre.

  VálaszTörlés
 8. bocs, Dóri. A Dóra nem szép:)

  VálaszTörlés
 9. Ha nem tudsz valamit, csak kérdezz bátran:) Honnan tudtad, hogy a Dórát nem szeretem?:) - de jó, hogy ráéreztél!:) De most már én megkérdezem Tőled: mi a keresztneved?:) Talán Tamara? (a Kov-tamából vezettem le..

  VálaszTörlés
 10. Hahaha, engem tudod, hogy hívnak anyakönyvileg?: Dóra Tamara... Már ketten vagyunk::)) - Tamarák!
  Téged nem csúfoltak régen? tudod mire gondolok... a szamárral kapcsolatban....

  VálaszTörlés
 11. Tényleg? Szia Tami:) Rólam költöttek egy éneket az orion űrhajós film kapcsán. de volt szamár is.:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…