Ugrás a fő tartalomra

Vihar

előtti csend lett hirtelen kint...ma estére viharokat, esőt, 100km-es szelet ígértek. Ráadásul felénk is. Eddig megúsztuk a nagy esőket, szeleket, remélem most is. Utálom a viharokat, félek ha dörög és villámlik. Valahogy olyan mások mostanában. Eső az nagyon kellene, de olyan csendes, bús eső, hogy friss legyen a levegő.

Ma ismét hazajöttem fél tizenkettőkor, nagyon jól tettem. Talán melegebb is volt, mint tegnap. Hazaértem, minden be volt sötétítve és szerencsére a 60-80cm-es falaknak hála nálunk még mindig viszonylag hűvös van itt bent, mint a normál házakban, lakásokban. Aludtam is egy fél órát. Hogy mi van velem??? Mármint alvásilag. Mindegy, jól esett, de utána megmozdulni már kevésbé. Gyorsan összekotyvasztottam egy kis gombapörköltet és tésztát, ez tűnt a leggyorsabbnak hirtelen. A családnak csináltam, most pedig az én holnapi ebédemet.

Semmi különös, éppen fő a barnarizs. Hoztam be pár szál újhagymát, mángold levelet, van francia saláta alap. Ezeket wokban szépen átpárolom, megpirítom és összekeverem majd a rizzsel. Holnap a tetejére majd reszelek egy kis sajtot és így fogom megenni. Szerintem jó lesz ez.

Ma reggelire ettem egy kefirt, egy pici rozskiflivel. Ebédre egy negyed tönkölyös pizzát. Sok citromos vizet ittam és kivételesen ittam kb. 4dl light kólát. Nem szoktunk kólát venni, talán kétszer egy évben, általában akkor ha pizzát sütök, mert valahogy ahhoz kell. :) Én nem szeretem a cukrosat, sosem szerettem, a buborékok miatt meg amúgy sem, de most megkívántam. Jó pár hét fog eltelni, mire elfogy. Vacsira ettem egy sárgabarackot és pár szem málnát.

Lassan haladok előre, talán egy év múlva már barátságban leszek a fenekemmel és a hasammal is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…