Ugrás a fő tartalomra

Semmelweis

nap van ma, így nekünk nem kellett ma dolgozni, hurrá!!! Elmentem az e-on-hoz már korán reggel nyitásra, ugyan is június 3-án leadtuk az igényünket, hogy éjszakai áram, meg új mérőóra és azt ígérték, hogy 8 munkanapon belül telefonálnak, mikor szerelik. Na ez egészen csütörtökig nem történt meg, akkor délelőtt telefonált a férjem, hogy most aztán irgumburgum, meg akkor mi most tök legálisan lophatjuk az áramot, ugye? mert plomba azóta sincs rajta. Erre 20 perc múlva csörgött a telefonom, az e-ontól hívtak, hogy mehetek aláírni az új szerződést bármikor és mindjárt helyeben meg is fogják mondani mikor jönnek az utolsó munkákat elvégezni. Nem tudom a férjem szexis hangja, vagy az áramlopással való fenyegetőzés miatt kezdtek el dolgozni az ügyön, de a lényeg, hogy jövő pénteken reggel 8-12 között jönnek véglegesen beszerelni és plombálni.

Utána próbáltam valami értelmes játékot keresni a kiskorúnak, mert jövő héten vasárnap lesz a születésnapja. Hát elég szánalmas a felhozatal. A legon kívül igazán nem is tudom van e értelmes játék fiúknak. Pár társas, iszonyat áron, puzzle, amiből amúgy is van már itthon több doboz, talán a kinti játékok még jók, tollas, kötélből mászóka, nem is tudom. Nem láttam semmi jót. Egy kis doboz legot vettem, a tollason gondolkozom. Sietnem kell, nem akarom az utolsó pillanatra halogatni. Tortán még gondolkozom, hogy csinálom vagy rendelek e, talán kétszer volt, hogy rendeltem mindig én csináltam.

Utána mentem még egy kört a városban, bementem könyvesboltba nézelődni, voltam a Müllerben, ahol vettem tönkölylisztből készült tésztákat. Vettem pici tégely helia d arckrémet, csak olyan kis tesztert, kiváncsi vagyok milyen lesz. Most nívea q10 nappali és éjszakait használok, szeretem és nagyon bevált a bőrömre.

Amúgy napok óta üres spájzokkal és utánam rohangáló üres üvegekkel álmodom amik azt kiabálják, hogy mindegyikbe töltsek lekvárt, rakjak befőttet. Ugyan is folyamatosan lekvárt gyártok, most éppen kajszibarackból. Tegnap is, ma délelőtt is. Finom lett, de lassan tényleg rémálmom lesz tőlük.

Ma nem ettem sokat, reggel két kávé, aztán sajnos kimaradt a tízórai. Délre értem haza, akkor ittam 2az1-ben kávét, közben főztem milánóit, abból ettem pár falatot. Közben mostam, lekvárt főztem, teregettem, kitakarítottam. Utána ettem egy szelet alig cukrozott almás rétest, inkább töltelék volt benne, mint rétestészta. Sajnos keveset ittam, még mindig ezen nyűglődöm. Hát nagyjából ennyi.

A holnapi program húzós lesz, még van bőven kajszi és ha ilyen rossz az idő, ennyire fúj a szél muszáj elrakni, mert ahogy potyog úgy eszik a hangyák azt pedig nem szeretném.
De ha minden jó lesz, akkor vasárnap kimegyünk a vásárba zsibiseket nézni, turizni az ócskásoknál, már ezer éve voltunk.

Megjegyzések

 1. Pedig ha fogyniakarsz akkor minumum a 2liter folyadék mert az inditjabe az anyagcserét,Én fogyókuranélkül is napi 3 lityit megiszom mert hozzászokott a szevezetem
  Látom a tegnapi napod elég húzos volt,Én nem is tudom honnan ez az energia:)

  VálaszTörlés
 2. Éva, ha tudnék én is innék. De egyenlőre nem jöttem rá, hogyan tegyem meg. Ha nem érzem szomjasnak magam nem tudok. És el is felejtek. A 3 liter nekem egész hétre elég...

  VálaszTörlés
 3. Kovtama, ha nem vagy szomjas , akkor is tudsz inni. Egyszerűen nyelsz!:-)
  Tegyél ki vizet látható helyre( én ásványvizes üvegben, mert akkor követni is tudom, hogy mennyi fogyott), és óránként minimum egy pohárral tessék meginni.Jó?

  VálaszTörlés
 4. Voltál a zsibiseknél? Nagyon szeretek bogarászni náluk. Mindig találok valami kincset, amit hazahozhatok. Legutóbb egy gyönyörű angol teáskanna volt a szerzeményem. Majd megmutatom.
  A víz ivással én is bajban vagyok mindig. Próbáld meg a menta teát citrom karikával cukor nélkül! Jó íze van és nem hizlal.

  VálaszTörlés
 5. Györgyi, nem voltam, helyette barátokhoz mentünk. A menta teát nagyon szeretem. Régebben méregtelenítettem és akkor mindig ezt ittam, elmulasztott minden gyomorfájást. Az angol porcelánok nagyon szépek tudnak lenni..

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…