Ez most komoly???

Utólag is fizetni kell a diplomáért?
Még egy visszamenőleges ötlet, de komolyan kell venni, mert Réthelyi Miklós azt mondta az InfoRádiónak, hogy a kérdés a kormány elé kerül vasárnap.
FN.hu-lapszemle
2011. szeptember 9. 13:29

Fölvetődött, hogy azok, akiknek van diplomájuk, a fizetésük egy részét adják egy alapnak, amelyből a következő generációt képzik - mondta a nemzeti erőforrás miniszter.
Réthelyi Miklós közölte, hogy erről döntés még nem született, de tárgyalnak róla, és a kérdésről szó lesz majd a vasárnapi kormányülésen is. A tárcavezető hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy a körülményeket, a válsághelyzetet és a jövőt is figyelembe vevő döntés szülessen.

Arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy a fizetés önkéntes vagy kötelező legyen-e. Előterjesztés nincs, csak koncepciók, anyagok, amelyekről az egyetemek vezetőitől kapott hírek, tanácsok alapján kell egy ésszerű és a jövőt szolgáló döntésnek kialakulnia - mondta a miniszter.

A miniszter szavai kapcsán érdemes felidézni, mit is mondott Oláh György Nobel-díjas kémikus abból az alkalomból, hogy Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke Los Angelesben átadta neki az idén odaítélt Széchenyi-nagydíjat.
A tudós emlékeztetett rá, hogy búzatermelésből a mai világpiaci helyzetben nem tud egy kis ország megélni. "Amire Magyarországnak szüksége van, az emberi hozzájárulás, a jól nevelt munkaerő, a lehetőségeket kihasználó vezetőség."

Megjegyzések

  1. Én azt gondolom, hogy csak konc a plebsnek, amin csámcsoghat ahelyett, amivel tényleg foglalkozni kéne. Csak azt nem értem, hogy az emberek lenézik a diplomásokat és örülnek, hogy szopatják őket. Csak ha senki se lesz diplomás, akkor a hálapénzt (az orvost megvetve, amiért elfogadja, de az természetes, hogy mi fizetünk a jobb ellátásért, mert az jár nekünk) se igen lesz kinek adni, hacsak nem a falubeli javasasszonynak.

    Igaz, az új jogrendben talán ügyvédre nem is lesz szükség meg bíróra. Majd az ügyészek, úgyis mint népbírák, eldöntik ki a bűnös. :o(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése