Szerda

kovtama | 17:12:00 | 2 Hozzászólás
reggelre úgy néz ki a férjemnek Ausztriában kell lennie, mert már szerda reggel kezd dolgozni. Eddig azért izgultam, hogy legyen végre kint valami munka, most meg azért, mert VAN.

Kezdhetek azon izgulni, hogy odaérjen épségben. Aztán két hónap múlva meg azon izgulok, hogy vissza is érjen.

Most nem tudom, hogy jó e ez vagy sem.

Ma

kovtama | 9:59:00 | Legyél te az első hozzászóló!
nem fogok nagy főzőcskébe kezdeni, mindjárt bekeverek egy pogácsa tésztát és csinálok egy kis töki pompost azt jónapot.
Mára csak blogozást, olvasást, film nézést terveztem. Nincs kedvem máshoz, főleg nem a konyhában ácsorogni fél napot.

Itt ülök és azon gondolkozom, hogy mit tegyek a képviselőségemmel, mert nem tudom hogyan fogom elviselni az emberi butaságot 4 éven keresztül. Vannak problémák. Nem tudom.

Férjemnek ma kell telefonálni németbe, de tegnap este felhivták ausztriából is, ahova egy hete nem vették fel, mert az a szakács aki felmondott, másnap visszament, aztán tegnap meg megint elment, szóval lehet, hogy az ő helyére még is kimehet. Akkor meg 2 napon belül indulnia kell. Féltem a hosszú úttól, 960 kilóméter, gyomorgörcsöm lesz, mire odaér, de bár már ott tartanánk, hogy végre biztosan tudjam onnantól csak jó dolgok lesznek!!!

Na megyek, kicsit összekapom a lakást. Amugy pedig mániákus takaritó vagyok, sajnos szerintem totál beteges ez már. Tegnap is porszivóztam és most is fogok.

KÉP:)

kovtama | 9:19:00 | 1Hozzászólás

Na jó, egyenlőre csak egy, de már valami elkezdődött.:)

A 2.

kovtama | 17:58:00 | Legyél te az első hozzászóló!
B6 hatott, már jobban vagyok. Fogalmam sincs mi volt ez, mondjuk közben eszembe jutott, hogy még nem ebédeltem csak reggel ittam két kv-t, aztán kb. ennyi volt mára. Ja, meg ittam egy pohár cappy multivitamint. Most már ettem pár falatot és jobb lett.

A blogra uj képet raktam még pénteken, de sajnos rákellett jönnöm, hogy a hangulatom ennek ellenére is a béka hülye hideg valaga alatt van, sőt még annál is lejjebb. Engem nem lehet becsapni ilyenekkel, hogy a tavaszias képektől, meg a tavaszt idéző ennivalók főzésétől majd megjön a kedvem is. Nekem már éreznem! kellene a tavaszt. Szóval az ilyen magamat becsapom dolog nálam nem jön be.

Pedig gondoltam veszek pár szál virágot a tescoban voltam és voltak jácintok meg minden, de aztán egyrészt sajnáltam rá a pénzt, elég borsos ára volt, másrészt pár nap és vége a hó viszont akkor is itt marad az ablakomon túl.

Tavaly március 14-én még volt hó:( Idén nem tudom lesz e akkor, ha igen akkor részemről inkább Afrikába költözöm, már ha nyerek addigra a lottón.

Férjemnek holnap kell Németországba telefonálni, hogy van e valami munka. Jó lenne.

Most megyek a konyhába, mert közben sütit kezdtem sütni a jónépnek és lassan leégetem a piskótát.
És még pogit is akarok csinálni.

:/

kovtama | 15:28:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Én nem tudom mi van velem, de fél órája olyan szédülés és hányinger jött rám, hogy csuda.:( Eddig nem volt semmi bajom, remélem nem bujkál bennem valami virus:( Fekve se jó, ülve se igazán....

Próbálom...

kovtama | 12:33:00 | Legyél te az első hozzászóló!
magam felvidítani és felfedezni a blog sajátosságait. Amihez még nem vagyok elég okos.:)

Lelombozódva:(

kovtama | 11:05:00 | Legyél te az első hozzászóló!
A tegnapi nagyon rossz testületi ülés után, éjjeli nem alvás és ezerrel magamat rágós éjszaka után gondoltam talán a mai nap jobb lesz.
Hát a fészkes fenét. :( Az ég borús, havazást mondanak, hideg van mint december-januárban. Nem tudom, de nekem ez az idei tél annyira hosszú, véget nem érőnek tűnik, hogy kezdek megint depis lenni mindenféle szempontból.

Felsorolás:

1. A választásokon felkérésre indultam, álmomban sem gondoltam volna, hogy a faluban ismernek, bár már 7 éve illetve idén már 8 éve is , hogy ideköltöztünk.
2. Oké, ha hosszas töprengés után indulok, akkor azt azért tegyem, mert szeretnék célokat kitüzni magam és a falu többi lakói számára, legalább is olyanokat amiket szivvel lélekkel csinál az ember és meg is valósítható.
3. Nagy harc volt. Minden féle téren. Indult sok sok polgármester jelölt és még több képviselő jelölt. Én voltam a kakukktojás, aki nem él ott már legalább 20 éve, sőt még jobb lett volna /hittem én!!!! /, ha egyenesen ott születtem volna, a kukoricásban, vagy a négy fal között az ágyban, de legalább is a gyökereim már szerte szanaszét futottak volna a nagy falusi földben.
4. Szóval a sok biztatás ellenére nem hittem volna, hogy bejutok a testületbe. Hogy is gondolhattam volna, hiszen névről nem ismertek, de ha azt mondtam, hogy tudja én vagyok az, aki ott lakik a volt szarkándi házban, akkor mindenki tudta, hogy ki is vagyok én.
5. Hogy sikerült a...hogy is fogalmazzak??? hogy ne legyek bántó....szóval sikerült a leg NEM rátermetebb polgármestert kiválasztani az maga a katasztrófa! És sajnos én is erre szavaztam. Nem írnám le részletesen, hogy milyen, jobb ha nem tudjátok. A lényeg, hogy NEM VAGYOK EGYEDÜL a véleményemmel.
6. A tegnapi testületi ülés egy katasztrófa volt, és most már leírom: Egy csődtömeg ül mellettem. Ez van.
7. Nem megyek bele, mi volt az ülés lényege, de annyira zaklatott lettem, hogy nem aludtam szinte semmit. Hajnali kettőkor miután csak forgolódtam az ágyban inkább a nappaliban bámultam a tv-t.
8. Ma már jogszabályokat olvasok, képviselői jogállásokat bújok és efféléket, mert nem hagyhatom, hogy rossz irányba menjenek a dolgok és nem akarom a nevem adni a hülyeségekhez.
9. Amúgy pedig, fölényesen nyertem tavaly, még a polgármesternél is több szavazatot kaptam, most már csak azt bánom igazán, hogy nem indultam ott is.
10. Az, hogy sok dologban jól látom a helyzetet, hogy nem én vagyok a hülye leszűrhető abból, hogy sokan megkeresnek a gondjaikkal, nekem mondják el a véleményüket és többen mondták, kár hogy csak képviselőnek indultam. Bár alpolgármester lettem.
11. Igen, a mostani hosszútávú célom, hogy előrébb jussak, ha 4 év mulva akkor akkor, és nem hatalom vágyból!!! Hanem azért, mert egyszerűen a mostani helyzet abszurd, felháborító, és sajnos nagyon nagyon ciki.

Elnézést, de nem akarom szó szerint leirni, nem akarom kikiabálni a dolgokat, csak próbálok körül irni, de valamit mindenképpen irnom kellett, mert szétrobbanok a méregtől!!!!

Férjemnek a meló még nem jött össze, pedig már beletörődtünk, hogy pár hónapig külön leszünk azért, hogy anyagilag helyre rázódjunk. Áldozatot hozunk, mert egyre rosszabb a helyzet ebben az országban, hiába ébred fel minden reggel az ember pozitivan, elég ha kilép az utcára már is negativ érzések lengik körül. Tisztességes munkával és akarattal itt semmit se ér már senki és ezt mindenhol hangoztatják, dől a rádióból és a tv-ből az egész.
Nem akarok meggazdagodni, nem is az a cél. Csak szeretném, ha elérnénk a nulla szintet, a minuszból jöjjünk ki, hogy ami bevételünk van, az tényleges bevétel legyen.
Ennyi és nem több. Ehhez elég lenne max fél év kinti munka a férjemnek, igy számoltuk. Ráadásul neki van tapasztalata, hiszen megismerkedésünk előtt már 5 évet kint élt külföldön, ott dolgozott. Ráadásul a jég hátán is megél, csak kibirni lesz nehéz.

Otthonról folyt.köv.....most munka. Végre.

Ilyet se

kovtama | 11:26:00 | 3 Hozzászólás
csináltam még. Mármint, hogy napközben a munkahelyemről irjak a blogomba. Történik mind ez azért, mert nem tudok dolgozni már napok óta. Ugyan is , nem tudok könyvelni. Még mindig nincs megnyitva a februári hónap, amibe dolgozni tudnék, így napok óta várom, mint a messiást, hogy végre pötyöghessem az adatokat. :(:( Na ilyenkor tudnám a falat kaparni, mert otthon viszont baromira eltudnám magam foglalni, lakásszépités, főzés, sütés, pakolászás, varrás és miegyebek. Most meg itt ülök és még dolgozni se tudok. Pedig akarnék.

Ma reggel, illetve az előbb, hogy ide bejöttem nagy meglepetés várt!!! Van még egy követőm.:) Ez nekem nagyon nagy öröm, mert legalább nem hiába irom ezt a blogot, mint kiderült.:) És még akkor mi lesz, ha végre időm és energiám lesz arra, hogy pofásabbá, szebbé tegyem, és képeket is rakjak fel.:)

Szóval most itt az idő, hogy megfogadjam magamnak, hogy hajrá hajrá minél szinesebbé és mások számára is érdekessé tegyem a blogot.:)

:( :(

kovtama | 12:53:00 | 2 Hozzászólás
Nagyon kutyául érzem magam.:( Hőemelkedés, nátha, fent lenni nem igazán tudok. Ha felkelek akkor kb. 10-15 perc és megint lekell feküdnöm. :(
Nem tudom holnap eltudok e menni dolgozni, bár jó lenne, mert a mult héten igen csak sokszor kellett elmennem napközben intézni a falu életét és elég ciki, hogy most meg beteg lettem. Nem mintha a főnököm nem lenne áldott jóságos lélek, mert tényleg az!! ritka az ilyen, de már nekem ég az arcom, hogy mostanában nem ülök az iróasztalomnál túl sokat.:(
Ráadásul, lehet hogy a férjem kimegy külföldre dolgozni, tegnap hívták Ausztriából, hogy lehet pár napon belül lesz munka egy étteremben, úgy hogy akkor megsokszorozódik a tennivalóm.
A gyerek köhögött, de adom neki a jó öreg Prospant, igazi csodaszer, ajánlom minden kisgyerekes anyukának! Nekünk nagyon bevált, mikor meghallom hogy köhög és elég érdekesen néz ki a gyerek, rögtön adom neki. Esélye sincs a köhögésnek elindulni. Szóval igy vagyunk most, sajnos megint le kell feküdnöm.

Az előbb összehoztam egy kis krumplipürét, tegnapról maradt sült hús, azt ette a gyerek. Ugy elfáradtam, mintha lakodalomban sütöttem főztem volna.:(

Részemről ma ennyi.

Bizisten..

kovtama | 18:40:00 | Legyél te az első hozzászóló!
akartam feltenni a farsangról képeket, de annyira nem vagyok jól...:( Nemtom mi van, már napok óta fáj a hátam, most meg elkezdtem köhögni is az előbb és úgy érzem, hogy nincs erőm semmire. Remélem nem influenza, hanem csak a fáradtság. Ugyan is napok óta nem alszom már, állandóan a költségvetés van az eszemben és hogy miből faragjunk le pénzt, hogy honnan legyen több pénze a falunak meg ilyenek. Ezek miatt már hajnali kettőkor fent vagyok, nem alszom. Ráadásul a héten már három helyen voltam tárgyalni, szóval ELFÁRADTAM. A tárgyalásokat nagyon élvezem és már nagyon bele is jöttem. A legelső alkalommal megszólalni nem mertem csak lapultam mint az a bizonyos barna valami a gazban, és néztem ki a fejemből, hogy miket mondanak, vitáznak, érvelnek, tudnak és nem tudnak meg ilyenek. Mára már én vagyok, aki elsőnek megszólal, vitáz, kérdez és érvel. A napokban is az egyik polgármester kérdezte, hogy van e valami kérdés, majd hozzátette, hogy nekem sincs? Mert azt hallotta, hogy én mindig, mindenhol kérdezek és felszólalok.:) Hát eljutott a hírem most más..... Egyébként élvezem és ráadásul megtanultam mások előtt beszélni, elpirulás nélkül, összefüggő mondatokat (remélem értelmeseket is:) ) mondani. Szóval igy vagyok mostanában ezzel az alpolgármesterséggel.
Csak most kezdek kicsit beteg lenni....Pihennem kellene, de ugy hogy legalább 8 órát aludjak, amire mióta szültem semmi esélyem nincs. Ugyan is , ha nincs betegség és semmi egyéb akkor is felébredek még arra is, ha a kisfiam megfordul az ágyában. Ez van, ébren alszom általában.

Ráadásul ez a szürkeség most már végképp kimerit és lelomboz és baromira elmegy az egész életkedvem mindentől. Jövő héten vége a februárnak, de ha kinézek az ablakon olyan, mintha január lenne. Szóval elég gáz minden, nem szeretem már a telet és üvölteni tudnék, hogy elég volt. :(

Farsang...

kovtama | 12:34:00 | Legyél te az első hozzászóló!
lesz ma az iskolában és kb. 45 perc múlva indulunk, 14-17 óra között lesz. Kisfiam oroszlánnak öltözik a Madagascar meséből. Már nagyon várja, remélem jól fogja magát érezni. Én nem annyira várom, nem azért mert rossz anya vagyok csak nem szeretem az ilyen összejöveteleket, sose szerettem. Most "muszáj", de remélem nekem is megjön majd a kedvem, ha már ott leszünk és látom a boldogságot és az örömöt a gyerek arcán.

:/

kovtama | 19:16:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Miért van az, hogy van akinek az a szórakozása, hogy az utolsó utáni pillanatban szól, hogy nekem holnap háromkor testületi ülésem lesz Harkányban, a Polgármesteri Hivatalban????? Nem hiszem el, hogy ez ma délután 16 órakor derül ki! Természetes reakció szerintem, hogy azt mondom NEM.
Aztán persze, hogy visszahivom az illetőt, hogy na jó. Mert ilyen vagyok. Azt senki nem kérdezi meg, hogy a gyerekkel mi lesz, hogy hozom el az iskolából, ki fog vele lenni, ha a férjemnek is ezer dolga van és végre megint beindul az üzlet. Mert hogy eddig imádkoztunk, hogy ismét ezerrel rendeljenek cserépkályhákat. Most meg, hogy belekéne húzni, neki is pillanatok alatt átkell szervezni a napját.
Ok, én vállaltam, én akartam de akkor is. Adjuk már meg a tiszteletet egymásnak.

Ja és hozzáteszem jövő héten hétfőn és kedden is ugyan ilyen napom lesz.

Szombaton meg farsangi bál a gyereknek. Ahova a holnapi nap átszervezése és a hétfői és keddi nap miatt nem tud jelen lenni a fiam apja, mert valamikor (hétvégén) be kell pótolni az elmaradást. Ez van. Az élet nem habostorta. Na de azért lehetne legalább egy rohadt almáspite nem???

Na, megpróbálom rávenni a kiskorút, hogy fürdés.

Végre

kovtama | 16:46:00 | Legyél te az első hozzászóló!
péntek és talán hétvégén kicsit kitavaszodik:) Már nagyon várom. Szeretném, ha tartósan sütne a nap és mindennap legalább 13 fok körül lenne már. Olyan jó lenne végre egy jó nagy tavaszi takarítás a házban, friss vidám függönyök, párnák előhalászása, hosszú szellőztetés, nárciszok, tulipánok a vázában....hm. Bárcsak már itt tartanánk.
Most egyszerre blogolok, olvasom a többi kedvenc blogomat, közben mosok, porszívózok és port törlök. Ja és túrógombócot fogok mindjárt csinálni.:) Neeeeeeeem, nincs nyolc karom, csak szeretek és tudok (elpirulás) több dolgot egyszerre csinálni.:)

Na, de most megyek, kiteregetek az udvarra, hátha a hétvégén a jó időben megszáradnak a frissen mosott ruhák. Na, pl. ez is hiányzik. A kiteregetett, frissen száradt ruhák illata.....

Ma

kovtama | 12:24:00 | Legyél te az első hozzászóló!
nincs tanítás, tök jó megint elmegy egy szabadságom. Még el sem kezdődött igazán az év és már 2 nap kivéve....Azért nem panaszkodom, mert jó itthon lenni.:)
Reggel gyorsan kimostam, takaritottam, gyereknek tegnap letöltöttük az Indiana Jones összes részét, így most ő azt nézi. Nem tudom mennyire egy közel 8 éves gyereknek való, de mit tegyek ha nagyon szereti? :) Most nálunk ez a mánia van, legoban, rajzolásban, ps2-ben és filmben. Elárulok egy titkot: én eddig még nem jutottam el odáig, hogy akár csak 1 részt is megnézzek belőle, bármennyire is "alap" mű.:)

Már fő az ebéd, illetve mindjárt kész is. Vadas lesz és tészta. Magamnak gyros pulykamellből, jégsaláta, fokhagymás tejföllel. Igyekszem keveset és lightosat enni, jó lenne ha lemenne pár kiló.
Ha kész az ebéd, akkor én is leülök olvasni, vagy filmet nézni, mert már régóta letöltöttem párat, de odáig még nem jutottam el, hogy nézzek is belőlük akárcsak egyet is.

Irtó hideg van kint, nem tudom tényleg megérjük e már a tavaszt, bár hétvégére állítólag 13 fok is lehet. Ámen.