Ma 4-re

kovtama | 19:48:00 | 2 Hozzászólás
értünk haza. Be se jöttünk, úgy ahogy voltam kitakarítottam a nyulakat. Szóval ez a nyúl téma nem nekem való. 15 van. 13 kicsi és két nagy. És most nem akarok morbid lenni, de baromi sokat sz....nak. És nekem ebből elegem van. Esznek, isznak és azt csinálják. Én mindenre kapható vagyok, de tényleg. Kapálok, gazolok igaz nem vidáman. Leginkább vetni, ültetni, virágokat gondozni, füvet nyírni, befőzni ilyeneket szeretek csinálni. Legközelebb tuti a nyulakat is összecuccolom és mennek azok főzni, vagy őket főzik meg.:) Amúgy is az lesz a sorsuk, legalább is a kicsiknek. Szóval ezzel elment vagy egy órám, mire kész lettem velük, pedig megfogadtam hogy most már várják meg a férjemet. De nem tudtam otthagyni őket, igy kitakarítottam, összesöpörtem meg minden.
Aztán megnéztem a kertet, kikelt a lucerna is, bár nagyon sűrűn vetettem, tuti nem igy kellett volna. Nem tudom vinni fogja e a kasza, de első ilyen fajta kísérletem volt és hát legalább kikelt. Nem biztos, hogy a férjemnek tetszeni fog, sőt...mert hogy utólag megnéztem a zacskót és hát amit én elszórtam kb. 50nm-en, na az elég lett volna 2000-re....mindegy ez van.
Kibújt a borsó is. És a fák is most már végérvényesen kivirágoztak és tele volt a kert mindenféle bogárral. Csak már ne legyen fagy, mert mindig azon parázok, hogy lesz e elég barack. Azt nagyon szeretjük.
Szépen nő az eper is és már lehetne füvet is nyírni, de a fűnyírót nem tudtam beindítani, de mindegy is most már mert ha minden igaz, akkor talán már vasárnap itt lesz a férjem. Úgy akartam fogadni, hogy ne sok mindent kelljen csinálni a kertben, de azt mondta hogy neki az lesz az első. Mondjuk gondoltam, mert ilyenkor reggel 8-kor kimegy és este 8-kor bejön.:) Hiányzik neki. Mondjuk baromi rossz lehet havat látni, mikor az ember tudja, hogy már tavasz van és itthon minden színes meg virágos, ott meg minden fehér.
Holnap Svájcba megy, szabad lesz irigylem is rendesen amiket ott (is) fog látni. Gyereknek valamit néz, meglepi. Aztán szombaton még dolgozik. Remélem ennek a pár napnak már hamar vége. Azt hittem ezek a napok hiphop, de nem. Nekem ezek vánszorognak a leglassabban, ilyet. :(

Talán ma sikerül valami filmet is néznem, bár nem igazán érdekel. És itt figyelnek a kedvenc újságjaim, meg beszerzett könyveim már halomban. 2db Éva magazin, 3db Nők Lapja, Diéta és Fittnes, Agatha Christie, Twilight legújabb része, és valami lightos könyv Kilenc nyár cimmel. Nem tudok olvasni se igazán, nem figyelem amit olvasok. Nem baj, majd elviszem magammal Keszthelyre, hátha ezekre is lesz idő. Bár én kirándulásokat tervezek, Szigliget a kedvencem, Badacsony....remélem jó idő lesz. Még nem voltunk csak kettesben, remélem nem jön közbe semmi.

Ha

kovtama | 8:40:00 | 4 Hozzászólás
az ember úgy kezdi a munkahelyén a napját, hogy kiborítja a könyvelendő cuccára a kávéját, elönti az egész a klaviatúrát és mindent, az azért nem olyan jóóóóóóóóó:(

Szerda

kovtama | 6:15:00 | 4 Hozzászólás
még csak vagy már? Úgy vánszorog itt az idő, mintha direkt csinálná. Kettőt előre, egyet hátra.
Sokat fogytam, ami rámfért már, de még kellene jó pár kilót. Csak az a baj, hogy csak akkor tudok pár falatot enni, ha a férjemmel beszéltem. Az meg csak este 8 után van, mikor már igazán nem kéne. Pl tegnap este gesztenyepürét. Ezt be kell szüntetni, mert idáig azon voltam, hogy fogyjak most meg sikerül, igaz nagy magányomban, de nem kellene vissza is szedni. Szóval mától ha beszélek a férjemmel max. salátalevelet fogok rágcsálni.:)

Álmok...

kovtama | 10:29:00 | 2 Hozzászólás
A képek magukért beszélnek. Ki ne akarna ezek közül bármelyikben is álmodozni egy pohár borral és egy jó könyvvel a kezében?
Ezt meg lehet szokni?

kovtama | 6:14:00 | 2 Hozzászólás
Én nem tudom, de olyan összetörten ébredek még mindig mintha átment volna rajtam egy úthenger...és így egész nap nincs kedvem semmihez. Pedig most van munka, könyvelek, neeeem inkább könyvelgetek. De valahogy nem köt le, most inkább csak heverésznék, egy jó filmet néznék vagy olvasgatnék.

Tegnap este beszélgettem a férjemmel. 20 fok van ott. Itt totál sötét, ott ezerrel sütött a nap és világos volt. Fél nyolc körül. Ahol dolgozik az étterem emeletes. Fent is van egy konyha és lent is. A fenti konyhát tegnap bezárták, becsukták. Mindenki megy haza. Azt mondja kb. 20 ember volt az étteremben, minden előbb zár. Sorban küldik haza a szakácsokat nem kell ennyi munkaerő. Egyrészt ez tök jó, ezért tud hazajönni jövő héten. Másrészt sajnálatos is, hiszen 2 hónappal kalkuláltunk, ha az meglett volna akkor több mindent eltudtunk volna érni, amihez sajnos pénz kell. Kiakartuk fizetni a kocsijának a maradék részét, ami nem sok 300ezer forint. Másnak ennyi van zsebpénz gyanánt a zsebében...Ez mondjuk sokat lenditett volna rajtunk, havi 20ezer a törlesztés. A házon is több mindent kilehetett volna még javítani. Mindegy, majd fontossági sorrendet állítunk fel. Ami nekem nagyon fontos az a hálószobánk végleges befejezése. Kicseréltük a villanyvezetékeket, újra lett vakolva a fal, szerencsére megtudtam győzni a férjemet, hogy ne simitsuk teljesen simára, legyenek csak benne göcsörtök, rusztikus hangulatú legyen az egész. Neki valahogy nem jönnek be ezek a dolgok, úgy hogy közelharcot vivtam.:) Parkettázni kell és a szoba tetejét lambériázni, mert az elég gázos az már nekem is túl rusztikus lenne. Nem szép, hogy van ahol kilátszik a gerenda, van ahol nem. Kibontani meg sok lenne és nem is akarom, mert már 8 éve dolgozunk belül és valahol elegem is lett a porból és az állandó várakozásból, hogy mikor foglalhatom el a helyem.:) Szóval parkettázunk, lambériázunk és festünk ott. És akkor nyáron remélem végleges helyünk lesz. Mert most hol a nappaliban, hol a gyereknél kötünk ki éjszakára. Mert hogy szeretünk összebújcsizni hárman ahogy a kisfiam mondja:) Remélem gyermekvédelmisek nem olvassák a blogomat, mert még félreértenék....:)
Aztán egy nappali festést szeretnénk. Talán még a terasz megnagyobbítása fog beleférni, mondjuk az nem sok pénz, de már évek óta tervezzük, nagyon szeretném. Amit elértünk azt az itteni fizetésünkből csinálgatjuk, ami a béka valaga alatt van. Nem is értem, hogy tudtunk ennyi mindent felújítani úgy hogy nem rokkantunk bele...ahogy ideköltöztünk két hét múlva megszületett a manó. Majd részletesen később, hogy milyen állapotok voltak itt.

Egy szó mint száz, jó sok feladatunk van, jó kevés pénzből kell megcsinálni. De majd alakulunk. Veszek egy lottót:)

Nagyon szeretem

kovtama | 21:35:00 | 3 Hozzászólás
Beatrix Potter meséit és mindent ami vele kapcsolatos. Ahol élt, ahogy élt a meséit. Varázslatos. Az életéről készült filmet is nagyon szeretem. Néhány kép ami számomra olyan, mint ő maga. A háza a kertje és rajzolt nyuszi.:) Egy bájos reggeliző szett, amiből szívesen innám a teámat.

Húsvét táján nagyon Beatrixos hangulatban vagyok.Ha

kovtama | 16:41:00 | 2 Hozzászólás
a mai napot már nem számoljuk, miért is számolnánk mindjárt vége és különben is úgy könnyebb. Szóval ha nem számoljuk, akkor már csak 6 nap is itthon lesz apa.:)


Ez a reggel

kovtama | 6:13:00 | Legyél te az első hozzászóló!
nem az enyém. Az óra átállítástól kész vagyok. Én nem tudom jó ez valamire? Mert hol azt hallom, olvasom hogy tulajdonképpen semmire se jó, hol azt hogy persze van értelme. Mindenesetre már tudom, hogy 45 perc múlva szegény kisfiam sírva fog ébredni ha felkeltem. Hát indulhat így egy gyermek napja??

Kincseim

kovtama | 20:58:00 | 3 Hozzászólás
Fényképezni szeretek. Csak nem tudok. És ez nem a fényképezőgép hibája. Mert az kiváló kis gép. Egyszerűen nincs hozzá érzékem. De azért próbálkozom....Most megmutatom a kincseimet.:)Új kedvencem

kovtama | 18:15:00 | Legyél te az első hozzászóló!
lett a Paprika TV adásaiból. Az előbb véletlenül ide kapcsoltam, jó régen néztem már, de tv-t se nagyon mostanában. Egy nagyon jó kis műsor ment, sajnos már nem az elejétől láttam.

A cime: Finomságok a kiskertből. Nagyon klassz receptek vannak benne és gyönyörű képek kertekről. Azt hiszem jövő héten már figyelni fogom mikor lesznek tovább részek.

Ma sok

kovtama | 16:33:00 | Legyél te az első hozzászóló!mindent csináltunk a kicsivel itthon. Délelőtt féjemmel beszéltünk másfél órát, nem sokkal azután, hogy felkeltünk. Szerencsére úgy jött ki a szabadnapja, hogy nem számított az óra átállítás így nyugodtan aludhatott.

Mire összekaptuk magunkat a gyerekkel már lehetett ebédelni a tegnap milánói makaróni maradékát. Én sikeresen legyűrtem egy fél tányérral talán ez volt a legtöbb amit ezalatt a lassan 1 hónap alatt ettem. Jól is laktam, azóta se vagyok éhes.

Kimentünk a kertbe és hagymát dugdostunk, borsót vetettünk, répát, zöldséget, kaprot szórtunk, jég és fejes salátát.

Sajnos a kert egyik felén nem tudtunk csinálni semmit, muszáj megvárni a férjemet mert annyira hantos a föld, hogy ismét át kell kapálógépezni.

Aztán összeszedtük a nem tudom milyen sárga virágnak az elszáradt szárát, jó csomó volt, mivel a szomszéd kerítésénél kb. 5-6 méteren keresztül fog kihajtani a föld alól, de ami levirágzott annak a szára ott maradt. Összetördeltük őket, jó lesz a kandallóba. Elfáradtunk rendesen. Aztán még levezető gyakorlatnak kicsit kitakarítottam a kocsimat. Azt hiszem mára ennyi, mert a karjaimat alig bírom megemelni.

Vázába hoztunk be cseresznye és meggyfa ágakat, remélem hamar kinyílnak a virágok. A kertben elkezdtek virágozni a fák, a mandula, jó sok barackfa. Ha a jövő héten szép idő lesz akkor virágba borul minden és azt nagyon szeretem. Szép zöld a fű, minden friss, harsogó.

Még egy hét és itthon lesz a férjem. Alig várom már.

Egy kis zene, imádom Beatrix Potter meséit. Ma ilyen hangulatban vagyok.:)

Nem tudok betelni

kovtama | 16:34:00 | Legyél te az első hozzászóló!
ezekkel a képekkel, ötletekkel. Ma sok mindent csináltam kint is és bent is a lakásban, de mindig itt kötök ki a gép előtt. Pedig még meleg van kint, szép az idő. Délelőtt a kicsivel elmentünk mamázni, nézelődni a városba, meglátogattuk az unokatesókat, volt happy meal, amiből hálisten csak a játék volt a lényeg. Aztán hazajöttünk, főztem, mostam, picit összekaptam a lakást, igazán nem is kellett volna, de mivel nekem ez egy feszültség levezető, figyelem elterelő hadművelet, így ezt szoktam alkalmazni.:)
Most jöttem be a kertből pár percre és ismét színeket és szoba belsőket keresve ültem le. Azt hiszem az estém majd ezzel fog eltelni.:)
Reggeli gyönyörűségek

kovtama | 7:57:00 | Legyél te az első hozzászóló!
A google-t bogarászva alig tud választani az ember a szebbnél szebb lakásbelsők, szépségek között. Imádok kutatgatni, nézelődni. Májusban, mikor már tényleg szép idő lesz és meleg festés lesz nálunk. Egyrészt, mert már 3 éve nem volt, vagy talán 4 is nem emlékszem, másrészt mert meguntam a napraforgós sárga színt a nappaliban és a világos sárgát a gyereknél. Valami igazi country-s hangulatra vágyom. Nekünk nagyon bejött annak idején a Platinum festék. Sokkal tartósabb, sűrűbb, hamarabb szárad, sokkal szebb alapszínek vannak belőle, mint a Duluxból. Egy nagyon kedves fiatal eladó ajánlotta, hálás is vagyok neki érte. Sokat számít nálunk, hogy mivel festünk, hiszen ez egy régi parasztház, fele részt vályog téglágból áll, a nappali, konyha, fürdő már téglából épült hozzá. Ez a festék mind a két dologra jó. Ráadásul volt olyan sarok a gyerekszobában az északi oldal egyik sarkában, ahol időnként elindult egy kis penészesedés. A Platinumhoz raktunk penészgátlót, egyáltalán nem változtatta meg a színét a festéknek semmi baja nem lett és azóta nincs penész. Tegnap megnéztem a színeket, óriási lett a választék mióta mi utóljára festettünk, fogalmam sincs melyiket válasszam csak kapkodtam a fejem.:) Most, hogy ekkora ingyen reklámot csináltam a festéknek, jöjjön egy két kép a színek miatt is, valami ilyesmit szeretnék én is. Nem szeretnék már rikító sárgákat, viszont a túl sötét se jó...Jöjjön egy két kép, abból a több ezerből, amely nagyjából olyan mint amit én elképzeltem.

Dühös vagyok

kovtama | 17:46:00 | 2 Hozzászólás

ma mindenre dühös vagyok.
Dühös vagyok, mert még több mint egy hetet kell várnom a férjemre, hogy végre itt legyen.
Dühös vagyok erre az országra, hogy családoknak kell azért külön élnie hosszabb rövidebb ideig, hogy ne menjenek anyagilag tönkre, pedig megtesznek mindent, hogy élni tudjanak.
Dühös vagyok magamra, hogy azt hittem áttudom vészelni a külön válást és fél lábon is kibirom ezt a kevés időt.
Dühös vagyok a férjemre is, hogy azt hitte igazam van ebben.
Dühös vagyok arra, hogy nem lehet normálisan és tisztességesen megélni ebben az országban.
Dühös vagyok, mert azzal töltik az idejüket az okosok ott fent, hogy milyen térnek mi legyen a neve, hogy átnevezzük e vagy sem, hogy maradjon a szabadság szobor vagy sem, hogy Elvis Presley kapjon nálunk egy teret, mert annak idején rólunk vagy hozzánk énekelt, nem tudom és nem is érdekel megmondom őszintén.
Dühös vagyok, mert ebben az országban éheznek a gyerekek.
Dühös vagyok, mert itt írom ezt a hülye blogot, miközben annyira vágyom már a férjem után.
Dühös vagyok, mert évek óta ritkán mondtam neki, hogy mennyire a része az életemnek, hogy ő a másik felem.
Dühös vagyok, mert ha megkérdezem mennyire szeret, azt mondja eléggé. És tudom, hogy ez azt jelenti igen nagyon.
Ma ilyen napom van és nem tudom mikor múlik el.

Ma

kovtama | 5:54:00 | 2 Hozzászólás

mindenképpen veteményeznem kell, ha hazaérek mert hétvégére sajnos megint rossz időt mondanak. Minden reggel nagy a lendület, aztán délutánra valamiért ez eltűnik. Viszont még vissza van sok minden, ezért kénytelen leszek nekiállni, hiszen a 4 napos szünet alatt annyi mindent kellett csinálnom, hogy nem értem a végére. Ennyire elmaradva még sosem voltam, így hát össze kell szedni magam. Úgy ébredtem, mintha átment volna rajtam egy úthenger, fáj mindenem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap este még megbeszélésem volt a polgármesterünkkel, hogy a közmunkásaink április egytől minek álljanak neki, a könyvtárba szeretnénk új tv-t, dvd-t venni, mert a gyerekeknek mesedélutánokat, felolvasásokat szeretnénk és a régi cuccok vagy elavultak vagy egyszerűen csak csesznek működni. Új könyvtárost választottunk, fiatalt, nyitottat, lendületeset. Hú ez olyan politikusosra sikerült.:) Szóval megbeszélést tartottunk ketten itt nálam és hát elfogyott egy üveg bor is. Ami nem száll az ember fejébe, ha normálisan eszik. Viszont én nem igazán tudok enni, mióta férjem nincs. Hát a végén éreztem, hogy ez most ugy eltalált. Igy tegnap már nem sok mindent csináltam. Szerintem ma a munkahelyemen se én fogom a munka hőse kitüntetést megkapni.

Viszont ha a férjem hazajön, akkor húsvét után elmegyünk 3 napra pihenni csak mi ketten úgy néz ki Keszthelyre. Balaton és környéke nagyon a szívünkben van, másnak ez más közhelyes, mi szeretjük. Nagy kirándulásokat tervezek, gyermek az egyik mamánál lesz. Mióta házasok vagyunk hétvégi pihenésen ketten nem voltunk. Előfordult pár nap, hogy kettesben legyünk, de az leginkább itthon, munkával telt. Éppen ideje, hogy semmittevéssel töltsük az időnket.

Ha minden összejön ide megyünk: http://www.monarchia-haz.eoldal.hu/

Már alig várom.