Hát komolyan mondom...

kovtama | 18:32:00 | 6 Hozzászólás
ha ez nem velem történik valószínű nem hiszem el. Tegnap reggel úgy ébredtem, hogy alig tudtam mozgati a fejem, annyira elaludtam a nyakam. Mára kicsit javult, jobbra nagyjából már tudok nézni, balra még annyira nem. Aztán fájt a jobb könyököm, délutánra meg a csuklóm. Mondtam is a kolléganőimnek, hogy komolyan olyan vagyok már lassan, mint egy rokkant nyugdíjas vagy mi, én nem tudom mi a franc van velem. Aztán most meg kb. 1 órája olyan nagyon elkezdett fájni a bal vállamnál, hogy gyakorlatilag csak félig tudom felemelni a karom. Ha ezt valaki más meséli nekem, hát elég érdekesen néznék, hogy egy nap alatt ennyi baja lett. De velem történik és nekem nem szokott ilyen mindenféle bajom lenni a fejfájáson vagy megfázáson kívül. Nem tudom mi van, betudom a túlsúlyomnak. Mondjuk nem tudom a vállfájás vagy a nyak elfekvése mennyire túlsúlyos dolog, de ráfogom, mert igy még jobban beletudok lendülni a kilók leadásának. Még jó, hogy pont így megyünk pihenni, legalább mindjárt május elejétől kezdem. És sok sok eperrel, ami májusban kezd érni nálunk. Tele van a kert vele, imádom. Olyan virágtenger van mint a csoda. Sok sok friss eper és sok sok üveg lekvár, ami között lesz diabetikusan eltett is nekem. Mondjuk én maximum 1 üveg lekvárt szoktam enni kb. 2 év alatt, de ha diabetikus befőzővel rakom el, akkor lehet hogy a mennyiség növekszik majd és az idő lerövidül.

Tudja valaki, hogy zöld olajfestéket hogyan lehet eltüntetni szekrényről? Van két jópofa kis szekrényünk, még az öreg néni hagyta itt, akitől vettük a házat. Jó állapotban van, de zöld színű és én pedig valami régi patinás fehéret vagy kicsit kopott szürkét szeretnék. De hogy tüntessem el róla az olajfestéket???

Ha hazajöttünk és elkezdődik a május és végre igazi napsütötte meleg napok lesznek, akkor elkezdjük, vagy folytatjuk? mindenesetre haladni szeretnénk a házzal ismét.

1. Az előszobában bevan falazva egy rész, amiben van egy búboskemence, kenyérsütésre használták. Sajnos elég rossz állapotban van, ezért nem is volt időnk foglalkozni vele mikor ideköltöztünk, mert kb. 1 hónapom volt vissza a szülésig és gyakorlatilag nem volt olyan szoba, ami kész lett volna. Földes padló és minden amit ellehet képzelni egy régi házban...szóval elég randa volt. Na szóval ezt bekellett falazni, mert füst szag áradt mindenfele. Most kibontanánk, megnéznénk lehet e vele valamit kezdeni, ha nem akkor sajnos bontásra ítéljük. Viszont így lesz egy szoba nagyságnyi előszobánk, ahova lehetne beépített szekrényt rakni egy falra, amiben elférne az összes ruhánk. Ebből is látszik nem szeretem a sok bútort.

2. A leendő hálószobánkban kicserélte már a férjem a villanyvezetéket ( gyakorlatilag az egész házban ő cserélte ki ) levakolta a falat. Most betonozni kell az alját, a tetejét lambériával burkoljuk, mert sajnos nagyon sokat kellene bontani, nád van rajta meg minden és az az igazság, hogy nekem ehhez már nem lenne sok türelmem. Még győzködöm a férjem, hogy a lambériát fessük majd le fehérre. Ha ez megvan akkor hajópadlót vagy valami jó minőségű laminált padlót teszünk le. Sajnos a családi költségvetéstől függ az egész.

3. Még nem döntöttem el, hogy a spájzot és a konyhát összenyissuk e, mert a konyhám elég kicsi. Kibontva megvalósulhatna egy régi álmom, hogy U alakú konyhám legyen, középen egy szigettel, amit lehetne pakolásra, étkezésre is használni. Viszont az az igazság, hogy megszoktam már a kicsi konyhámat is, jó hogyha megfordulok azonnal letudom tenni a tűzhelyről a forró edényt, vagy a mosogatóba egy fordulással a koszos edényt. Spájz meg kell, mert nincs másik hely ahol kialakíthatnánk. Szóval ez még kérdéses.

4. A nappali jelenleg kövezve van, mert amikor ideköltöztünk erre volt pénzünk, másrészt mert kandalló van és nekem biztonság is, hogy nem tűzveszélyes. Egyébként van egy nagy szőnyeg, úgy hogy télen nem hideg. A kandalló körül pedig a kő mindig jól átlangyosodik. Viszont nagyon gondolkodom, hogy ide is kellene laminált padló vagy hajópadló. Mert az otthonosabb és melegebb hatást kelt.

5. Festeni mindenképpen kell, mert már 3 éve festettünk és ráférne a frissítés.

6. A jelenlegi teraszt nagyon nagyon szeretnénk megnagyobbítani. Nagyon régi álmom már ez, szeretném szobaszerűen nyáron berendezni, mert sokat vagyunk kint. Gyakorlatilag májustól októberig kint élünk, kint vagyunk, kint főzünk, sütünk. Ehhez már megvan minden el is lehetne kezdeni.

Nos sok dolog van még, de minden az anyagiaktól függ. Sajnos. Ha ennek a fele teljesül abból amit leírtam már nagyon fogok örülni. Főleg ha a terasz elkészülne. És az új hálószobánk.:)

De mivel mindent ketten csinálunk a férjemmel, igen lassan megy minden. Én mondjuk szabadságra is kapok fizetést, de a férjem vállalkozó ha ő itthon dolgozik, akkor nem keres semmit..akkor meg nincs miből csinálni a házat. Szóval ez némiképp lelassít mindent.

Nyugdíjas korunkig nem fogunk unatkozni.:)

Hosszas

kovtama | 9:52:00 | 2 Hozzászólás
tépelődés és gondolkodás után úgy döntöttünk ma reggel, hogy megrendeljük ezt:


Amikor a porszívót vettük két hete azt hiszem, már akkor nézegettük a hűtőket, mivel egy ősrégi whirpool kombinált hűtőnk van, ami tökéletesen működik csak hogy tökéletes működése közben 600kw-ot fogyaszt évente. Ami nagyon sok. Annak idején még én vettem, mikor elköltöztem a szüleimtől. Hát nem most volt.
Szóval osztottunk, szoroztunk és rájöttünk, hogy ez a csillivilli Gorenje a maga 209kw-jával és A++ -os besorolásával megspórol nekünk havonta 1500 forintot.
Most pedig akciósan kiszállítással együtt 99900 forint.
Remélem tényleg jó lesz, mert én úgy vagyok vele, hogy új műszaki cuccot mindig egy kicsit zsákbamacska venni.

Ezúton

kovtama | 19:02:00 | 5 Hozzászólás
értesítek minden kedves gasztrobloggert, hogy nem fenyeget az a veszély, hogy egyszer én is beálljak a sorba.
A mai krumplifőzelék elkészítése is nagyon nagyon megerőltető volt számomra. Pedig szeretek főzni, de csak akkor ha kedvem is van hozzá. Most nem volt, kellett. Aztán mostam is és porszívóztam is. Fáj a nyakam ezerrel, úgy hogy most kiteregetek és most már tényleg CSAK pihenni fogok.
És nem fogom továbbra se hagyni a férjem, hogy az ágyrács helyére nekem sima deszkákat rakjon a fekvéshez. Egyszerűen nem tudom megszokni ezt a fejtámla emelős, felveszi az alakom rácsot. A régi ágyunk kemény volt és én azt szerettem.
Ez meg szép, fenyő, 2x2 méter, emelhető fejtámlás meg minden, de nekem nem jó. Nekem kemény kell alám. Na ez félreérthető, én még mindig az ágyról beszélek.:)
Nem tudom hogy fogok ma aludni, mert általában oldalra fordulva tudok, de oldalt meg nem tudom a fejem forditani. És semmi izomlazító nincs itthon, bár azt sem tudom mi kell erre. :( Na megyek, befejezem a teregetést és tényleg csak pihenés.

Nyűgös

kovtama | 14:06:00 | 8 Hozzászólás
vagyok. A nyakamat elaludtam, gyakorlatilag ha oldalra szeretnék nézni az egész testemmel fordulnom kell, különben nem megy. Érdekes igy vezetni is, mivel én nem tudok visszapillantóval tolatni, nekem hátra kell forditani a fejem. Nem könnyű. Reggel így ébredtem, komolyan mintha egy úthenger ment volna át rajtam. Vagy kettő.
Kiskorú is rosszul ébredt, fejfájásra panaszkodott. Masszíroztam neki, jobb lett. Mondtam, hogy ne ugráljon a suliban és ha fáj neki szóljon a tanító néninek, hogy telefonáljon nekem és megyek érte. Nem telefonált, így remélem nincs már semmi baj. Lehült az idő, ha hazaértünk begyújtok a kandallóba. Hát ilyen a mi formánk, idáig jó idő volt most, hogy közeledik a hétvége kezd elromlani. Azért remélem az eső nem fog esni, mert attól még lehet kirándulni. Ha valami történik, akkor pedig megpróbálom átrakatni a jövő hétvégére a szobafoglalást.
Ma semmit sem dolgoztam. Mondjuk a nagyjával már készen vagyok, majd a kiadásokat kell megcsinálnom, de az ráér a jövő héten is. Nincs is kedvem ma semmihez, pedig főznöm is kell, tegnap sztrájkoltam. Azt hiszem krumplifőzelék lesz és sült virsli a népnek, nekem meg valami lightos saláta, vagy gyümölcs. Bár este azt már nem lehet enni, de most ezt kivánom. Ma csak puffasztott rizst ettem és kávét ittam, meg gyümölcslevet. A gyomrom se az igazi, nem is vagyok éhes.
Nyamvadt vagyok na, ez az igazság.:(

Gyönyörűség

kovtama | 14:26:00 | 3 Hozzászólás


Itt találtam: http://campagne-decoration.dekio.fr/reportages/village/Une-maison-du-sud-entre-oliviers-et-jasmins

Ha az

kovtama | 15:51:00 | 5 Hozzászólás
ember lányának van egy bazi nagy kertje, ami csak negyedig van kész akkor állandóan tervez és tervez...Hogy majd talán nyugdíjas korában élvezni tudja a majdani kialakított kert szépségét. Persze egy kert sosem lesz "kész" ott mindig van és lesz is mit csinálni. Nagyon szeretem az angol kerteket nézegetni, onnan ötleteket lesni. Csak az a baj, hogy olyan sokféle van, olyan sok minden tetszik, hogy mire eldöntöm nekem is ilyen "kell", akkor rátalálok egy másik gyönyörű képre, amin ismét számtalan dolog van, amire nem gondoltam. Igy van ez, és így van jól.

Úgy hogy hoztam pár képet, a jó öreg Country Gardent hívtam segítségül. Ebben a napsütéses szép időben képzeljük el magunkat bármelyik hívogató kertbe, kezünkben egy pohár frissítővel és kedvenc könyvünkkel.

Az elbúrjánzott kertek gyönyörűek, nagyon szeretem nézegetni. Valahogy itt magamat nehezen tudom elképzelni, mert én állandóan ugrálnék, nehogy valami csúszómászóra lépjek. Betegesen tartok ugyan is a kígyóktól és a gyíkoktól.

Hát igen

kovtama | 11:26:00 | 2 Hozzászólás
még az ég is beborult, hogy dolgozni kellett jönni. Most kezdtünk volna csak belejönni a pihenésbe és már vége is.

Ma nem sokáig leszek a munkahelyemen, mivel gyerekkel érkeztem. Sajnos ma már nem tudtam senkire rábízni, még szerencse, hogy a munkahelyemen nem akadály egy gyerek.:)

Napfény,

kovtama | 16:53:00 | 3 Hozzászólás
nyuszi érkezés, meleg, kertezés, grill, játszás, olvasás, tervezgetés, kedvenc filmek nézése. Nagyjából ez a mai nap termése.

Segítség!

kovtama | 11:17:00 | 2 Hozzászólás
Hogyan tudnám kirakni az oldalamra a rendszeres olvasók listáját, hogy látni is lehessen??? Eddig láttam, most meg senki sehol:( Miért????

Kész

kovtama | 10:57:00 | 2 Hozzászólás
a laptopom:):):) Hurrá. 1500 forint volt, vinyó probléma, javítva. Mondjuk azt mondták bővíteni nem igazán érdemes, mert eléggé odavan. Mármint idős, meg minden szóval ne költsek rá. Nem is akarok. 40 ezerért vettem használtan, anno 3 éve. Ennyit megért. Majd próbálom felrakni a vaterára, teszveszre és elpasszolni, aztán átbogarászom a költségvetést és egy újat venni. Ha a férjem esetleg kimegy dolgozni mindenképpen kell venni, mert csak úgy tudjuk ingyen tartani a kapcsolatot skypon és emailben. De most legalább egy darabig még jó lesz ez is.:)
Boldog, boldog.:):):)

Egy jó dolog

kovtama | 11:02:00 | Legyél te az első hozzászóló!
azért még is csak van. Megindult a cserépkályha rendelés. Már 4 kályhára van kereslet, így hálisten nem maradt munka nélkül a párom mióta hazajött.

Szomorú :(

kovtama | 9:59:00 | 4 Hozzászólás
Szomorú vagyok. Tegnap meghalt a laptopom.:( Éppen a blogomban bogarásztam, Évi blogját nyitottam meg, hogy belekukkantsak és se kép, se hang.:( Ma reggel szervíz, nem tudom mennyi lesz, lesz e egyáltalán. Szerencsére van egy másik gép otthon, de a laptopomat szerettem igazán. Már megszoktam, hogy bárhol, bármikor. Újra nincs pénzem, úgy hogy nagyon reménykedem, hogy tudnak vele mit kezdeni. És remélem nem lesz túl húzós a javítás.

A mai

kovtama | 18:45:00 | Legyél te az első hozzászóló!
napon tulajdonképpen semmi sem történt. Vagy is ugyan az, mint szokott. Reggel felkelés, kávé, reggeli a kiskorúnak, férjemnek is kávé...indulás.. iskola, munka. Holnap már csak egy nap suli, aztán jön a tavaszi szünet. Megint ki kell találni, hogyan oldjuk meg. Nagymama kettő is van, nagypapa egy darab leledzik a családban. Ebből nagyjából egy nagymamára számíthat az ember igazán. Szerdán és csütörtökön valószínű nála lesz a fiam, aztán pénteken jön haza és másnap jön az önkormányzatos nyuszi, lesz program, meg szalonna sütés, meg tojás keresés. Másnap otthon jön a nyúl és mindenki együtt lehet 3 napig. Utána csak egy napot kell még megoldani és hálisten kezdődik a tanulás. A nyárba még bele sem gondoltam fogalmam sincs hogyan lesz minden. Főleg, ha esetleg a férjem megint kimegy dolgozni. Mert szeretne. Bár én remélem, hogy majd csak a téli szezonban. De akkor meg nem lesz velünk karácsonykor. De ez még odébb van. Először a nyarat kell megoldanunk.

Ja, azt még nem is írtam, hogy új barátom van. Egy csodaszép Samsung porszívó.:) Mert hogy a régi tönkrement. Először is leejtettem. Ebből kifolyólag letört a füle. Bár én anyaghibára fogtam, vagy is próbáltam arra fogni, de a férjem átlátott a szitán. Aztán (gondolom az eséstől) már nem szívott normálisan. Vagy is szívott, de rögtön ki is köhögte. Két hete pedig egyszer csak azt látom, ahogy tolom, húzom miegymás gurulni kezd a kereke....Na ettől már kész voltam, mert nekem a porszívó olyan mint a levegő, mint egy pohár víz a sivatagban. Engem porszívóval kell eltemetni, mert ott is porszívózhatnékom lesz szerintem. Viszont sajnálom rá a pénzt. Mint minden általam igen becsben tartott, mások szerint hülyeség dolgokra. De hát mit tesz egy ilyen szerelem??? Döntöttem, KELL egy másik. Ajánlottak is egyet, 25ezerről volt leárazva 17 ezerre. Mondtam majd gondolkodom. Mondjuk nem sokat léptem gondolkodás ügyben, mert azt már eleve kikötöttem, hogy maximum 12. Nem több. Másik város, ugyan annak a cégnek a boltja. Érdekes, a 25-ről leárazott porszívó eleve leárazás nélkül volt 17ezer. Aztaaaaa. Átakarták verni a vásárlókat. De engem nem olyan fából faragtak. Engem nem csak az ára, a lelke is érdekel. Már majdnem kiléptem a boltból, mikor észrevettük egymást. Szép is, jó is, kicsi is, füle sincs. Illetve van, de nem különálló. Szóval anyaghibára se kell majd legközelebb hivatkoznom.
A keret felső határa volt az ára, a neve is tetszett (sok ilyen márkájú dolog van a lakásban, még nem csalódtunk) a kinézete meg pláne. Egymásra találtunk, azóta nálunk lakik. Én pedig megnyugodtam.:)

Van úgy,

kovtama | 21:26:00 | Legyél te az első hozzászóló!
hogy az ember azt gondolja, hogy annyira, de annyira szar lesz a napja, mert olyan emberekkel kell találkoznia, akikkel nagyon nem akar.
Aztán a nap végére kiderül, hogy még sem annyira.

Alys Fowler, Nigel Slater

kovtama | 12:45:00 | 4 Hozzászólás
Egyszer már írtam, hogy van egy műsor a TV Paprikán. Véletlenül kapcsoltam akkor oda, éppen csak úgy kedvetlen pillanatomban néztem bele a műsorba. Ott ragadtam a TV előtt.

Alys Fowler, Finomságok a kiskertből.

Alys Fowler egy Jamie csak nőben. Éppen az előbb írtam hozzászólásban egyik blogtársamnak. Egyszerűen fantasztikus, amit a kertjéből varázsolt, az ott megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből elénk varázsol a műsorban. Imádom azóta, mióta egyszer megnéztem.

Kicsit bővebben:

Alys Fowler elhatározta, felújítja angliai házának kiskertjét, és dísznövények helyett kizárólag hasznos és ehető növényekkel ülteti be, így köti össze a kellemeset a hasznossal. Hiszen nincs jobb, amikor az augusztusi hőség elől egy gazdag szőlőlugas alá húzódhatunk, vagy amikor a cukkini mélysárga virága teljes pompájában virít. És ha megkívánjuk, meg is kóstolhatjuk kertünk új díszeit.
A műsorban praktikus tanácsokat hallhatunk a kiskerti növények termesztéséről, az ötletes receptek pedig könnyű és egészséges fogások elkészítésére inspirálnak.

Időpont:
TV Paprika április 16. 17:00
TV Paprika április 17. 17:00
TV Paprika április 16. 17:30, április 23. 17:00
TV Paprika április 17. 17:30, április 24. 17:00


Miután megnéztük Alys-t ne álljunk fel a fotelből, kanapéból...Maradjunk csak szépen, nyugodtan a fenekünkön. Mert közvetlenül utána ismét egy zseniális ember jön.

Nigel Slater.

Ő kicsit idősebb, talán tapasztaltabb is, bár én most ismerkedem vele...Laza és nagyon nagyon jól csinálja amit csinál. Van benne valami magával ragadó, már már sármos, nem tudom.

Cim: Könnyed vacsorák

Időpont:
TV Paprika április 16. 18:00
TV Paprika április 17. 18:00

"Nigel Slater rajong az egyszerű, de ízletes és egészséges ételekért, így nem csoda, hogy műsora is ínycsiklandó, de praktikus recepteket mutat be. Legtöbbünknek ugyanis nincs ideje esténként többfogásos, komplikált menüsorokat összeállítani - örülünk, ha néhány perc alatt összedobunk" valamit. Nigel a hűtője, kamrája és kiskertje kincseit ötletesen használja fel, így a hétköznapi alapanyagokból percek alatt elkészül egy egyedi vacsora. Nigel receptjeit nem kell papírra vetni, elég, ha leülünk és nézzük, ahogy főz. A következő pillanatban már úgy is a saját kamránk előtt állunk majd, egy zseniális ötlettől lelkesen. "Valahogy

kovtama | 10:17:00 | 5 Hozzászólás
azt érzem, mint Györgyi. Ő is írta a blogjában, hogy most nincs túlságosan sok minden írnivalója. Mert miről is? Szép az idő, jó kicsit hűvös van most, de megint napról napra melegebb lesz. Virág mindenhol, bújnak az elvetett magok...és még sorolhatnám. Jövő héten húsvét..minden blogban szinte előjön valami nyúl, tavaszi képek, stb. Most minek ezt fokozni?
Tegnap vettem a falu könyvtárába tv-t, dvd-t a gyerekeknek. Elképesztő árak mindenhol. Illetve dehogy is. Az árak nem emelkedtek, sőt műszaki dolgok még van hogy olcsóbbak is, mint voltak pár ezerrel. A fizetésünk lett kevesebb. Erről meg minek irjak? Mindenki tapasztalja, hogy Magyarország keletre van, nyugati szinvonallal, keleti bérekkel. Vagy a keleti bérek után, még keletibb bérekkel. Javulás? Itt??? Szerintem soha. Legalább is nem addig, mig én élek. Szóval negatív dolgokkal meg nem akarom a ti kedveteket elrontani.
Hogy mikor leszek jobb hangulatban nem tudom. Talán majd két hét múlva Keszthelyen.

Nekem

kovtama | 19:03:00 | 3 Hozzászólás
ma nem megy az írás, úgy hogy ezt most hanyagolom. Lefárasztott a tárgyalás, nem csak agyilag, fizikailag is ezt érzem. Legszívesebben már most lefeküdnék aludni, pedig még bőven van dolgom. Holnap is rohanós napom lesz, be kell szereznem a könyvtárba tv-t, dvd lejátszót. :( Közben pedig most ezer dolgom van a munkahelyen is. Ezt annyira nem csípem, hogy van amikor nincs semmi, van amikor pedig minden egyszerre.
Megyek, összedobok gyorsan egy lecsót a férjemnek és a kicsinek valami más vacsit, mert ő nem szereti.

Holnap...

kovtama | 20:13:00 | Legyél te az első hozzászóló!
zsúfolt napom lesz. Délelőtt ezer meló, aztán fél kettőre megyek tárgyalni a harkányi polgármesterhez, iskola ügyben. Mármint, hogy mennyit fizessünk a gyerekek taníttatására. Mert hogy van 5 olyan gyerek, aki nem a lakóhelyének megfelelő iskolába jár. Az enyém sem. Egyrészt, mert könnyebb együtt menni reggel a gyerekkel, hiszen arra dolgozom és két percre van a munkahelyem az iskolától. Másrészt, mert úgy gondolom, hogy színvonalasabb a tanítás, ráadásul idén már gimnáziumi osztály is indult, ahova csak a 4,5-ös átlagtól felfelé mehetnek a gyerekek. Valamint, mert egy olyan tanító nénihez került a fiam, aki nagyon tud és nagyon akar tanítani. És hát az osztály erős, a tehetséges gyerekek kerültek oda. A fiam nagyon szereti a tanító nénit és ő pedig a gyerekeket. Időnként égnek áll a hajam, hogy miket talál ki az osztályfőnök, de utólag mindig belátom, hogy igen, jó döntéseket hozott a gyerekekkel kapcsolatban. Jó döntés volt na az iskola.
DE mivel nem oda tartozunk helyileg, igy az önkormányzatnak fizetnie kell a gyerekek után. Egy szó mint száz, ez ügyben megyek tárgyalni. Hogy mennyit...és miért annyit és miért nem kevesebbet és hogyan lehetne lefaragni és megegyezni....Ha tudnátok, hogy mennyire nehéz egy iskolát fenntartani és mennyit elvett és folyamatosan vesz el az állam.....eszem megáll. Időnként azt kívánom bár csak ne tudtam volna meg ennyi mindent a politikai dolgokról....mert azóta több álmatlan éjszakám van. Viszont, ha valamit megtudok oldani akkor az nagyon jó érzés.:)

Szóval elég húzós nap lesz.

Csütörtökön és pénteken pedig tanítási szünet, mert az iskola 50 éves lesz. Pénteken oda kell mennem valami állófogadásra. Amihez egyáltalán nincs kedvem. Nem vagyok egy nagy fogadásos típus....Ja és mit ne mondjak, azért mert erre készülnek két nap tanítási szünet lesz. A gyerek elhelyezését meg kell oldani. Annyira bírom ezt, hogy a szülő gyorsan gondoskodjon a gyerekről....aztán meg nyáron mi lesz?? Amikor nyári szünet lesz és kellene a szabadság?? Azt ki oldja meg?

Hétvége képekben

kovtama | 19:38:00 | 2 Hozzászólás
Mecsek, tv torony, Malomvölgyi tó volt a kirándulás helyszíne. Vegyes érzésekkel. Ismételten láthatta az ember, hogy mennyire nincs pénz az országban. Ráadásul nem is kellene sok pénz ahhoz, hogy szebb és normálisabb körülmények legyenek környezetünkben. Gondolok itt a mecseki tv toronyra. Eszméletlen lepusztultság, szocreál épület, nincsenek normális padok, minden ezer éves, gaz és miegyéb. Pedig voltak kirándulók, fent voltunk a toronyban, ott az étterem, (fogalmam sincs, hogyan tartják fent magukat? ) minden lehetne szebb és jobb. Az ár messze nincs arányban az élménnyel, de tényleg ez a legkisebb gond. A gond az, hogy ami gyerekkoromban működött, és amit most a saját gyerekemnek megmutattam valahogy szánalmas. Egyszerűen tényleg az ember szíve szakad meg, hogy mennyire másképp lehetne csinálni dolgokat. És mindent a pénzre fognak, pedig nem, csak összefogás kellene...Mindegy, nem akarom ezt részletezni, biztos tudjátok mire gondolok.
A malomvölgyi tó szép, a környezet is szép, érdekes. Talán az "úri", milliomos negyedben lakik pár olyan ember, aki számit? Nem tudom. Elvittük a távcsövünket, jó volt felállítani, nézelődni.
Magamról nem teszek fel képet, ezt az egyet is alig mert mikor megláttam majdnem elájultam. Mondjuk sose volt igazi fényképarcom és miegyebem, de most tényleg látom úristen mennyit kell fogynom. Úgy hogy hajrá, mától apai-anyai. Mert ez iszonyat.
Délután értünk haza, mindenki elfáradt, elpilledt, jókat sétáltunk, beszélgettünk. Szép nap volt, együtt voltunk.Beszámoló

kovtama | 21:18:00 | Legyél te az első hozzászóló!
A mai nap élményeit holnapra tartogatom, illetve holnap fogom megírni és képeket is rakok majd fel. Most már fáradt vagyok, délután jöttünk haza, fél négy is elmúlt már. Aztán mentem az új kis kertembe, folytattam az ültetgetést, magok vetését és negyed hatkor mentem testületi megbeszélésre. Húsvéti meglepetést szervezünk a gyerekeknek és sok megbeszélni való van. Elfáradtam.

Viszont böngészgettem a netet, még mindig színek és ötletek után kutatgatok a lakás átfestése és átrendezgetése miatt. Hoztam pár képet, tavasz a lakásban cimmel.:)

Forrás a country living, country rooms-ból.

Csak egy perc

kovtama | 10:05:00 | 1Hozzászólás

és rohanok is intézni a dolgaimat. Gyors mosás, hiszen süt a nap, fúj kicsit a szél igy villámgyorsan megszáradnak a ruhák. Ez az egyik legjobb dolog szerintem, hogy kilehet teregetni, egészen más illatúak lesznek a ruháink mint télen. A téli mosást azért nem szeretem, bármennyi öblitőt is rakok, még sem olyan mint ilyenkor tavasszal. Szóval gyors teregetés, szendvics készítés és már megyünk is. Majd este bekukkantok, reményeim szerint képekkel.
Mindenkinek kellemes, vidám, napsütötte hétvégét.

Én nem tudom ki

kovtama | 5:50:00 | Legyél te az első hozzászóló!
hogy van vele, de én nem igazán szeretem a nőies napjaimat. Az ember már előtte egy héttel megérzi, legalább is én. Türelmetlenebb, érzékenyebb leszek. A hasam mint a lufi...ráadásul a második nap az ami számomra a legkellemetlenebb. Miért nem lehet ilyenkor otthon lenni? Néhány törzsnél, ha jól tudom ezekben a napokban az asszonyok, lányok külön vonulnak, pihennek, elkülönülnek. Ha elkülönülni nem is szeretnék, de legalább az ember otthon lehetne. Bárki is elszörnyülködik, nekem ez nyűg. Holnapra kirándulást terveztem, ami persze nem is marad el, de némiképp megnehezíti a jókedvem. Tudván az ország siralmas állapotban kinéző mosdóit...mármint ha találok éppen egyet amerre járok. Mert ugye nem arról vagyunk híresek, hogy egy normális állapotban lévő utcai wc bárhol is az "ölünkbe" pottyan. Ráadásul viszolygok is ezektől. Mindenesetre a mai napban az lenne a jó, ha már fél három lenne. Mert ma addig dolgozom.

Képek

kovtama | 18:26:00 | 2 Hozzászólás
a kertről. Még van mit csinálni, rendezni és tervezni, alakítani. Addig is pár kép nektek.:) Nagy fényképész nem vagyok, de igyekszem ezt is megtanulni.
Még nincs kint az összes kerti bútor, muskátli, árvácska cserepekben, de alakulgatunk. Természetesen a közös ugrálás is megörökítve másnap, mikor apa hazajött.:)

Repülnek

kovtama | 11:08:00 | 3 Hozzászólás

a napok, mióta a férjem hazaért. Ráadásul szép az idő, így ahogy hazaérünk a munkából már is megyünk a kertbe. A fűszeres kertemmel vagyok elfoglalva, mostanában csak ott vagyok.:) Ma vettem mentát, ahogy hazaérek azt is beleültetem. Állítólag ma 25-27 fok lesz. Mondjuk ebből most semmit sem érzek még, de igy legyen. Este, ha a kicsi elalszik kint szeretnénk borozgatni, beszélgetni a férjemmel. Hétvégére kirándulást terveztünk, talán a mecseki tv torony, vagy Orfű...még nem tudom.
Adós vagyok a kinti képekkel nyugi, azokkal is jönni fogok.:):) Ahogy ismerem magam, remélem addig még marad virág elég gyümölcsfán és nyílnak a többiek is.:) Most olyan sok mindent csinálok egyszerre....

A mai napon

kovtama | 6:06:00 | 2 Hozzászólás

már dolgozni is kellene igazi lendülettel, erőbedobással. Valahogy nem megy mostanában. Gyönyörű az idő, legszivesebben egész nap itthon lennék és kertet rendeznék, ültetnék és vetnék. Bár lassan már nem lesz hova, annyi minden van már a földben.
Van egy rész, ahol régen csirkék voltak, most azt tisztitottuk meg és kapálógépezve lesz a föld. Oda kialakítok egy fűszeres kertet. Remélem tele lesz bazsalikommal, rozmaringgal, petrezselyemmel, kakukkfűvel, kaporral, zsázsával és még nem is tudom hányféle magot vettem. A hétvégére kész lesz, legalább is így számolok vele.

A hétvégén megyünk árvácskákat és muskátlikat venni, már nagyon nagyon várom.

Aztán jönnek a képek.:)

De hogy fogom rábeszélni magamat, hogy a "lenin érdemrend" az enyém legyen?? Nincs kedvem az irodában ücsörögni.:(