Zalakaros

kovtama | 17:40:00 | 3 Hozzászólás
valami meseszép. Emlékezetemben még kis, alig van valami, mit nézzünk ott meg helyként szerepel, de amint odaértünk csak tátottam a szám. Hát kérem szépen egy csupa virágos, csupa rendezett, kosz mentes, gyönyörű, fejlődő városba érkeztünk. Az emberek kedvesek, az élményfürdő mesés, a Dotto kisvonatot mindenképpen ki kell próbálni,(a vezető udvarias, segítőkész) mert körbevisz a városon és láthatjuk, hogy nem csak a belvárosra koncentráltak, hanem minden része a városnak ugyan olyan gyönyörű, az éttermek tiszták, az ételek finomak, a kiszolgálás mindenhol elsőosztályú. Nem bántam meg, hogy végül is ide mentünk vissza és nem a Balatonra. Hogy nem ez volt az első nyaralásunk itt az biztos. A férjem viszont hiányzott, legközelebb ketten megyünk, legalább is így tervezem. Képek majd később.

Amúgy meleg van a napok egyhangúak, a kedvem pedig a béka valaga alatt van. Nem tudom mikor kászálódok ki onnan és nem tudom, hogyan kerültem alá. Utálom amúgy ezeket a hangulat változásokat, fogalmam sincs mi lenne rá a legjobb szer. Ha van valakinek valami ötlete ossza meg velem, mert egyedül úgy látszik nem megyek semmire.

Balfék, már megint

kovtama | 16:21:00 | 7 Hozzászólás
mármint én. Összetörtem a kocsim hátulját, beletolattam egy villanyoszlopba. :( Olyan égő. Soha nem törtem össze kocsit, egyszer közel voltam hozzá, hogy ne csak azt, hanem magamat is és a férjemet is, de voltam olyan rutinos, hogy aztán még sem. Ma reggel pedig fodrászhoz vittem a gyereket, aztán amikor végeztünk hirtelen felindulásból úgy gondoltam, hogy én akkor most odébb lököm a hátam mögött álló villanyoszlopot. Nem kellett volna. Mondjuk számtalanszor parkoltam már arra, de mindig kikerültem, nem kekeckedtem vele. Mit mondjak, nem volt kellemes mikor kiszálltam és megláttam, hogy néz ki szegény kis suzukim. A szerelő azt mondja, ezé a kis szaré vagyok oda? Hát ez semmi, úgy megcsinálja két nap alatt, hogy olyan lesz mint az új. Ha ő mondja. A pénzkidobás nem hiányzott, főleg hogy adtam a K&H-nak is pár napja egy csomót. Nem vagyok én milliomos.:( Olyan szőkének érzem magam.:(:(

Van itt ez a golden blog díj...ami jó, bár sosem szerettem az ilyen dolgokat. Elvégre kinek mi az érdekes. Amúgy nem is értem, amikor valaki nevezi a blogját vagy őt nevezik vagy hogy van ez, szóval ha ott van a többi között, akkor miért kezd el többes számban írni? Nem azt olvasom, hogy a blogom x-edik helyen áll, hanem a blogunk x-edik csak, még még még szavazzatok. Köszi, nekem van sajátom, ami olyan amilyen, de nekem jó, legfeljebb sehol sem jegyzik. De aki nevezett, az az övé, nem a mienk. Ha tetszik, szavazok, mikor mire,kire. Ez olyan lehet, mint az Oscar. Nem biztos, hogy nekem az tetszik, aki az első lesz. Nem mindegy hányadik, ha több ezren olvassák? Persze, ok az ember nyerni akar. Csak nekem amit egyes oldalakon olvasok az olyan nem is tudom...szájbarágó, könyörgő, mintha egyes emberek rosszul lennének attól a tudattól, hogy (akár egyenlőre) nincsenek az élen. Mintha az életük függene ettől. Na, idáig nem akarok eljutni. Hogy a napomat, a közérzetemet a blogom olvasottságától tegyem függővé. Jól van igy ez, ahogy van. Már eddig is megismertem egy csomó olyan embert, akikkel jó "együtt lenni."
Nem ez a lényeg? Számomra igen.


UI: Már megint nemtok kommenteket irni senkinek!! Ha olvassátok, akkor nem azért nem irok azoknak, akiknek egyébként szoktam, mert nics véleményem,hanem már napok óta nemtok.:(
Úgyhogy itt: Kedves Éva, gratulálok a dijadhoz!! Ügyes vagy, szép a polc:)

Dóri nagyon szépek az új láncok:) olyan angyalkás mindegyik:):)

Kicsit szünetelek

kovtama | 12:47:00 | 5 Hozzászólás
mert elfogyott az ihlet és szabadságon is leszek jövő héten. Fűnyírás, körte eltevés, kertezés, kocsi mosás és Zalakaros vár rám. Talán hétvégén még írok pár sort, de majd meglátom.

Addig is viszlát, szép őszt....nagyon úgy néz ki mostanság az idő sajnos.:(

Vagyok

kovtama | 23:26:00 | 4 Hozzászólás
csak még valahogy nem volt kedvem ide írni.
Most éppen az Axa-val kezdek el levelezni meg beszélni a holnapi nap folyamán, mert úgy vettem észre, hogy csak a 2010-es évemet vették figyelembe a hozamom összegének megállapításakor. Mert, hogy én is átlépő voltam ÉN BAROM ÁLLAT és most magyarázhatom el nekik, hogy bocsi de az 1999 óta felgyülemlett pénzemet, amit az Allianztól vittem át, valahogy nem igazán vezették rá a számlámra. És az a baromi jó ebben, hogy most azok akik észrevették, telefonálnak, meg reklamálnak.
NEM ÁM A NAGY MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK kérnek elnézést, meg mindenféle fenyegetőzés nélkül ők veszik fel a kapcsolatot a több ezer ügyféllel, akiket átkurtak, neeeeeeeeeeeeeem. Nálunk úgy van, hogy az ügyfél jöjjön rá a tévedésre és ő szóljon, hogy baszki hát lécci nézd már meg, hogy hova a büdös fenébe tűnt el több százezrem, ami után esetleg még járna vissza valamennyi pénz!!! Mert aki nem reklamál, annak úgy kell. A sok hülye (ezt a nyugdijpénztárak szemszögéből írom) miért nem ért valamennyit a pénzügyhöz, meg a matekhoz meg a mittudoménmihez, hogy rájöjjön dolgokra, nem igaz?? Ha nem nézi meg tüzetesen a papírjait, akkor annyi, vesszen a pénze, ki nem szarja le, hogy esetleg jól jönne XY-nak?? Szóval kiváncsian és eléggé mérgesen várom, hogy mire jutok majd velük. De hogy az összes papíromat elküldöm a PSZÁF-hoz is az biztos.

Hajrá Magyarország.

Amúgy, sajnálatos módon még kiderül, hogy ebben az egész kényszerített nyugdíj visszaléptetésben a végén még a kormánynak lesz igaza ( hát igen, talán egyszer még ez is összejöhet nekik, legalább ez az egy ) , hogy a magánnyugdíj pénztárak nem kezelték rendesen a pénzünket és több lett itt a veszteségünk, mint a nyereség. És talán ez a nyugdíjra félretett, hozzáteszem akkor is kényszerített megtakarítás nem is inkább megtakarítás , hanem kidobott pénz az ablakon. Bár abban sem vagyok biztos, hogy az államit egyszer a büdös életben megfogom kapni.

Hát ha mindenhol átakarnak minket kúrni csoda, hogy egy depressziós, negatív, megcsömörlött nép lettünk?????

Összesűrűsödött

kovtama | 10:16:00 | 2 Hozzászólás
a hétvége, mert holnap reggel indul a férjem Ausztriába. Nem hosszú időre, most 3 hét, de erre a 3 hétre annyi pénzt kap, mint manapság itthon 2 hónapra. Úgy hogy ez is tök jó, aztán majd meglátjuk hogyan fog alakulni a téli szezon. Én annak örülök, hogy csak 500km-re lesz tőlünk és nem 1000, mint márciusban. Lassan talán jobbra fordulnak a dolgok, bár még nem igazán merem remélni.

Az életmódváltás természetesen folyik tovább, ahogy csak tudom.

Reggeli: 2 kávé
Tízórai és Ebéd együtt volt, 4 szelet vékony slim kenyér, olajoshal krémmel.(11-kor) 4 dl tej
Uzsonna: barack lesz szerintem, vagy natur activia joghurt
Vacsora: hát ezt még nem tudom.:)

Enyhe szar nap

kovtama | 21:15:00 | 1Hozzászólás
ez a mai, sorolom.

Reggel nem ébredtem túl jól, mert nem magamtól, hanem a beállított mobilomtól. Az meg azt jelenti ilyenkor, hogy kába vagyok és nem kipihent. Ha kipihent vagyok, akkor mindig felébredek már fél órával előtte.

Aztán később kiosztottam a polgármesterünket is, mert egy tetyetutya, félős, jajdemitcsináljaknemtudom ember.

Aztán elküldtem a jegyzőnek a szembeszomszéd kutyáiról a panaszlevelet, hogy legyen szíves csinálni valamit, mert mi a f...nak van a faluban kutyatörvény, ha kurvára leszarja ez a nemirom le milyen alak. Most is hallom, ahogy ugatnak és ez most már minden este igy van! 7 db kutya marja egymást, szóval klassz az egész.

Aztán később elmondtam a véleményem egy senki által nem kedvelt kolléganőmnek, miután enyhén összejöttünk és majdnem odáig fajult a dolog, hogy alkalmazom a tegnap leírt dolgokat a seggnyalásról. Hajszál választott el és a jó modor, hogy ezt nem tettem meg.

Később elkezdett szakadni az eső és el sem állt vagy másfél órán keresztül. A kórház úszott a vízben, a parkolóban majdnem a kocsim küszöbéig ért a víz, három tűzoltó kocsi szivattyúzott az utcában, szóval gáz volt, de nagyon.

A férjemnek még van kb. 2 heti melója, aztán megint semmi és még nem hívták vissza kintről sehonnan, akikkel beszélt és akiknek elküldte az önéletrajzát. Vége lassan a nyári szezonnak, megjegyzem nem is volt nyár és a téli szezonra a felvétel még odébb van. De azért reménykedünk.

Ma még meg kell írnom a levelet a banknak, hogy hétfőre kérjek egy új elszámolást, mert hétfőn tudom átutalni az összeget a fennmaradó kocsihitelre. És egy könyörgő kiegészítést is kell írnom, hogy tekintsenek el a szerződésmódosítási díjtól. Nagyon remélem, hogy ezt meg is teszik, mert talán örülnek, ha valaki még befizetni akar és nem haladékot kérni.

Most pedig nem tudom mi van, de leragad a szemem. Teljesen k.o. vagyok, nehéz kezem lábam. Ez van srácok, megyek is mert ha nem kezdek neki az elmaradt dolgaimnak, amit mára még beterveztem, akkor már nem is fogom, mert elalszom.

Muszáj ide leírnom,

kovtama | 21:59:00 | 5 Hozzászólás
mert gyarapodtam egy újabb mondással, amit Pipacstól lestem el (ő meg valahonnan máshonnan, de tök jó, hogy megosztotta velem is :)) ) szóval valahogy így hangzik:


"Akik a hátam mögött beszélnek rólam, pont jó helyen állnak ahhoz, hogy kinyalják a seggem."

Hogy ez mennyire igaz.:)

Azt hiszem ezt alkalmazni fogom a közeljövőben.:)

Egy kis reklám a K&H banknak....

kovtama | 14:33:00 | 3 Hozzászólás
Itt szeretném megköszönni Nagy Erikának, a K&H Pannonlízing ügyintézőjének, hogy pár óra alatt (tegnap éjjel írtam és ma reggel fél nyolckor már itt volt a válasz!! ) az Email-en küldött levelemre és kérésemre nagyon korrekten, minden lehetőséget figyelembe véve válaszolt.

Kár, hogy sok bankban nem foglalkoznak ennyire korrekten az ügyfelekkel.

U.i.: Remélem Nagy Erika főnöke olvassa a blogomat.:)

Díjat kaptam:)

kovtama | 13:25:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Ami nagyon jólesett. Köszönöm, Éva mosolyra fakasztott, jó kedvem lett tőle. :)

Új hónap, újabb nekirugaszkodás:)

kovtama | 16:29:00 | 1Hozzászólás
Most lendületben vagyok, mint írtam mert végre láttam az eredményét a kitartásomnak. Bár még sok sok kilónak kell(ene)lemenni rólam, már ez is haladás. Egyébként a váltás nagyon jót tett a szervezetemnek, ezt mindennap megtapasztalom. Nincs haspuffadás, egyre kevesebbet gondolok az evésre, van hogy eszembe sem jut, bár tudom ez sem jó, mert be kell tartani a napi 4-5 evést. Többször, keveset a cél.

Reggeli: kávé, 1 pohár tej, fél briós (tudom, tudom. De nem szoktam, csak sima joghurtot vagy gyümölcsöt, viszont ma reggel annyira édességre vágytam, hogy gondoltam akkor inkább reggel, mint késő este. Igy megkaptam amit akartam és később már nem akarok ilyet enni. Szerintem ez jó így.

Tízórai: -

Ebéd: Tepsiban sült héjas burgonya, karikára vágott, vele sült cukkini, megszórva borssal, pici sóval. Valamint tejföl, amiben elkevertem fokhagymát és erős pistát. Segít égetni az égetnivalót:)

Uzsonna: 1 barack

Vacsi: Csináltam barna rizzsel, és paradicsommal töltött cukkinit, tetején vékony sajttal. Talán ez lesz, bár egyáltalán nem vagyok éhes.

Még mindig nem csináltam meg a zabpelyhes fasirtot, mert annyi minden van a kertben friss zöldség, hogy inkább most azt használom. Egyébként pedig azt vettem észre, hogy hiába tervezem el előző nap mit fogok ebédre magamnak csinálni, valahogy mindig mást kivánok, más jut eszembe. Vettem grill sajtot is multkor a pennyben, egész jó áron, akkor gondoltam megcsinálom, de azóta is a hűtőben várja a sorsát. Egyik nap kivettem mexicoi zöldséget is egy zacskóból, hogy párolok, de aztán vissza raktam. Jól elvagyok.:)

Ma reggel telefonáltam a munkahelyemre a főnökömnek, hogy én még holnap sem megyek dolgozni, kibírja e nélkülem? Kibírja. Hurrá, még egy nap szabadság:) Bár én itthon lennék akár az év hátralévő idejében is. Lennék én háztartásbeli, ha valaki eltartana.:)

Jelentem, gyümölcsözön vége. Legalább is lekvár és befőtt terén. Megszámoltam 179 üveggel van vegyesen, úgy, hogy közben ajándékoztam is már belőle és a férjem és kiskorú rendszeresen megdézsmálja. Szóval egy darabig elég lesz. Remélem.
Majd augusztus vége, szeptember elején lesz egy körtés akcióm még, mert addigra érik meg az a körte amit még befőttnek elrakok és aztán tényleg végleg befejeztem idén. Igy is túlteljesítettem a tervet. Kérem az érdemérmem.:)

Pár kép

kovtama | 16:14:00 | Legyél te az első hozzászóló!
csak úgy...


Amikor azt hittük, még lehet jó idő...Játszótér, ha már fürödni nem lehetett...

Unokatesóval...Dinnyézés már otthon...
Jókedv...