Kell a fenének

kovtama | 22:15:00 | 2 Hozzászólás
az autó. :) Inkább a bőrkabát?(os) :D Véleményem szerint ez egy jól eltalált reklám.


Ez a konyha

kovtama | 8:31:00 | 5 Hozzászólás
nagyon nagyon tetszik a kis számítógépes zuggal. Elfogadnám.
Forrás: http://thehousethata-mbuilt.blogspot.com/

Visszaszámlálás...

kovtama | 5:51:00 | Legyél te az első hozzászóló!
AZ UTOLSÓ NAP JANUÁRBÓL!!! Ezt is megértük, éljen. :)Menjen, tűnjön el végre.

-6

kovtama | 19:56:00 | 7 Hozzászólás
nem a kinti hőmérséklet. Az "elvesztett" kilóim száma, 2 hét alatt. Happy :D

Most ez komoly??

kovtama | 5:30:00 | 4 Hozzászólás
Képesek elrontani a szülinapomat és szinte egész februárra mínusz fokokat mondanak??? Február 2-tól durván hideg lesz éjjel, -14 fok is akár és nappal se nagyon lesz -7-nél melegebb.:( Nem akarooooooooom.:(

És még azt mondják a nagy tudósok, hogy annyira nem gáz az időjárás, mert régen is voltak szélsőséges hónapok. Hát én nem így emlékszem gyerekkoromból. Én arra emlékszem, hogy októberben volt normális ősz, november nyirkos, vizes volt, decemberben és januárban esett a hó és februártól már enyhébb idő volt. Nem mondom, hogy néha nem csúszott be egy kis gikszer, na de ez???? Októberben 30 fok, februárban meg -17?? Azért ez durva. Nem akarom már ezt a hideget, arra szeretnék ébredni, hogy tavasz illat van a kertben, hogy csicseregnek a madarak, hogy sokat lehet kint lenni, virágokat ültetni, magokat vetni, metszeni. Nekem nagyon hosszú az idei tél.:(


Italian mood...

kovtama | 10:21:00 | 3 Hozzászólás


TV műsorokról...

kovtama | 8:49:00 | Legyél te az első hozzászóló!
"Következik ilyen és ilyen film - jelenti automatamosollyal a tévébemondónő.
- Reméljük, nem fogja zavarni nézőinket, hogy a szélesvásznú film miatt a képernyő alsó és felső csíkja üresen marad."
- Az nem - sóhajt fel a néző - , csak a középső sáv!

Lassan nem

kovtama | 21:43:00 | 2 Hozzászólás
lepődöm meg semmin. És még csak nem is esik rosszul. Ami pedig a legjobb, még nevetni is tudok kicsinyes dolgokon. Ezt is a gyógyulás egyik jelének veszem. Köszi, kezdek jobban lenni....végre.

Ryan Gosling

kovtama | 10:19:00 | 2 Hozzászólás
őt most kezdem megkedvelni...nem is értem, eddig miért maradt ki?
Ez meg egy egész jó film:

?

kovtama | 9:11:00 | 4 Hozzászólás
Nem kellene egyszer élethajónkkal szélbeállni, lehúzni a vitorlákat és horgonyt vetni? Állni, ringatózni a ködös életvízen, s eltűnődni, hogy miért is vagyunk a világon? Azért, hogy betegre dolgozzuk, különmunkázzuk magunkat egy szebb bútordarabért, autóért, vagy egyszerűen csak a normális megélhetésért? Más dolgunk is lehetne a Földön? Egy üres óra, amikor semmit sem kell csinálnunk, csak emberként felnézni a fákra, felhőkre, lehet, hogy többet ér, mint a hasznos munkarohamok. Meg kellene kapaszkodnunk egy nyírfaágban, nádszálban, mielőtt teljesen magába szippant bennünket az ipari, haszonelvű világ, s ledarálja lényünket. Levegőt kellene venni és élni egy kicsit.

/Bertha Bulcsu/2012-es év tavaszi , nyári divat és színek...

kovtama | 20:00:00 | 5 Hozzászólás


Forrás: http://www.bien.hu/divat-tavasz_nyar-2012---a-legnagyobb-trendek,divat,catwalk-kollekciok

Nem igazán szoktam,

kovtama | 9:45:00 | 1Hozzászólás
de most megcsináltam egy tesztet, amit egy blogon láttam. Tetszik, mert sok minden jellemző rám. Nem szoktam kiadni magam, így kérek mindenkit aki olvassa ne éljen vissza vele. Köszönöm.


ENFJ : Jellemzés
megosztás
1474

ENFJ - "Tanítók"
[ Idealisták ]

Népesség Férfi Nő
Gyakoriság: 4% 2.5% 5.5%

Jung-i funkció preferenciák sorrendje:
Domináns: (Fe) Extravertált Érzés
Kiegészítő: (Ni) Introvertált Intuíció
Harmadlagos: (Se) Extravertált Érzékelés
Alárendelt: (Ti) Introvertált Gondolkodás

[ Jellemzés ] [ Munka, karrier ] [ Magánélet ] [ Mélyvíz ] [ Humor ]

Lágy szívű, empatikus és felelősségteljes. Könnyen ráhangolódik másokra. Mindenkiben meglátja a lehetőséget, és segíti mások önmegvalósítását. Jó hatással van az egyénekre és csapatokra. Hűséges. Megszívleli a dicséretet és a kritikát. Könnyen barátkozik és nagyon jó vezető.


Az ENFJ elsődlegesen kifelé, a külvilág felé fókuszálva éli az életét, ahol aszerint áll hozzá dolgokhoz, hogy mit érez velük kapcsolatban, vagy hogy hogyan illenek bele a személyes értékrendjébe. Másodlagosan befelé fordul, ahova az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be.

Az ENFJ-k emberekre összpontosító személyek. Az emberekkel kapcsolatos lehetőségek világában élnek. Bármely más típusnál jobban értenek az emberekhez. Megértik és törődnek az emberekkel, és különös tehetségük van ahhoz, hogy kihozzák másokból a legjobbat. Az ENFJ-k fő célja az életben, hogy szeretetet, támogatást és boldogságot biztosítsanak másoknak. Mások megértésére, támogatására és bátorítására összpontosítanak. Tesznek azért, hogy az események mozgásba lendüljenek mások körül, és ebben lelik a legnagyobb személyes örömüket.

Mivel az ENFJ-k ilyen kivételes módon értenek az emberekhez, megvan az a képességük, hogy el tudják érni, hogy mások pontosan azt tegyék, amit ők akarnak. Belemásznak az emberek fejébe, és azt a reakciót érik el, amit szeretnének. Az ENFJ- k motivációi általában önzetlenek, de azon ENFJ-k, akiknek a személyisége nem éppen megfelelően fejlődik, arról ismertek, hogy az emberek feletti hatalmukat mások manipulálására használják.

Az ENFJ-k annyira a külvilágra összpontosítanak, hogy különösen fontos számukra, hogy némi időt egyedül töltsenek. Ez egyes ENFJ-k számára nehéz lehet, mert hajlamosak kemények lenni önmagukkal, és sötét gondolatok felé fordulni, amikor egyedül vannak. Éppen ezért az ENFJ-k olykor kerülik az egyedüllétet, és társas tevékenységekkel töltik meg az életüket. Az ENFJ-k hajlamosak mások szükségleteit szem előtt tartva meghatározni az életcéljaikat és a fontossági sorrendet, és nincsenek mindig tisztában a saját szükségleteikkel. Személyiségtípusuk számára természetes, hogy hajlamosak mások szükségleteit a sajátjuk elé helyezni, de szükséges, hogy folyamatosan tisztában legyenek a saját szükségleteikkel, nehogy feláldozzák magukat a másokon való segítés késztetése folyamán.

Az ENFJ-k más extravertált típusoknál visszafogottabban nyílnak meg másoknak. Habár erősen hisznek a meggyőződéseikben, mégis inkább tartózkodnak tőle, hogy ezeket kifejezzék, ha ez akadályozná, hogy kihozzák másokból a legjobbat. Mivel leginkább az foglalkoztatja őket, hogy elősegítsék másokban a változást, ezért gyakori, hogy mindenkivel személyre szabottan érintkeznek, amolyan kaméleon módjára, ahelyett, hogy önmagukat adnák. Ami nem jelenti azt, hogy az ENFJ-knek nincs véleményük. Az ENFJ-knek határozott értékrendjük és véleményük van, amit világosan és tömören képesek kifejezni. Ezeket a meggyősződéseiket kifejezésre juttatják, amíg nem túl személyesek. Az ENFJ sok tekintetben nyílt és nyitott, de leginkább arra összpontosít, hogy fogékony és támogató legyen másokkal. Amikor egy mély meggyőződésük és valaki szükségleteinek a kielégítése kerül szembe egymással, nagy valószínűséggel a másik ember szükségleteit tartják fontosabbnak.

Az ENFJ esetenként elég magányosnak érezheti magát, még akkor is, ha emberek veszik körül. Az magányosság érzését súlyosbíthatja, hogy hajlamos nem felfedni a valódi énjét.

Az emberek imádják az ENFJ-ket. Szórakoztatóak, és ténylegesen megértik és szeretik az embereket. Jellemzően nagyon egyenesek és őszinték. Általában az ENFJ-k rengeteg önbizalmat sugároznak magukból, és adottságaiknak köszönhetően sokféle dologhoz értenek. Általánosságban okosak, tele vannak energiával, erőteljesek és lendületesek. Általában jók bármiben, ami érdekli őket. Az ENFJ-k szeretik, ha minden rendezett körülöttük, és keményen dolgoznak, hogy rendet tartsanak, és hogy tisztázzák, ami nem egyértelmű. Hajlamosak fontoskodóan viselkedni, főleg ha az otthoni környezetükről van szó.

Munkakörnyezetben az ENFJ-k jól teljesítenek olyan pozíciókban, ahol emberekkel kell foglalkozniuk. A különös képességük, hogy megértenek másokat, és hogy pont azt mondják, amire a másiknak szüksége van ahhoz, hogy boldog legyen, született tanácsadókká teszi őket. Szeretnek a figyelem középpontjában lenni, és nagyon jól szerepelnek olyan helyzetekben, ahol inspirálhatnak és vezethetnek másokat, mint például a tanítás.

Az ENFJ-k nem szeretnek személytelen érveléssel foglalkozni. Nem értik és nem tartják sokra az előnyeit, és kényelmetlenül érzik magukat olyan helyzetekben, ahol logikával és tényekkel kénytelenek foglalkozni, anélkül, hogy azoknak bármi köze lenne bármilyen emberi tényezőhöz. Az emberekkel kapcsolatos lehetőségek világában élve jobban élvezik a tervezgetést, mint a tetteket. A jövő lehetőségeitől izgatottak lesznek, de könnyen elunják magukat és nyughatatlanná válnak a jelentől.

Az ENFJ-knek különleges érzékük van az emberekhez, és alapvetően akkor boldogok, amikor ezt arra használhatják, hogy segíthessenek másokon. Akkor a legelégedettebbek, amikor másokat szolgálhatnak. Az emberiség iránti őszinte érdeklődésük, és az emberekkel kapcsolatos, kivételes intuitív megérzéseik folytán képesek a legvisszahúzódóbb egyéneket is előcsalogatni a csigaházukból.

Az ENFJ-k erősen igénylik a szoros, bensőséges kapcsolatokat, és rengeteg energiát képesek arra fordítani, hogy ilyen kapcsolatokat teremtsenek és fenntartsanak. Nagyon hűségesek és megbízhatóak egy ilyen kapcsolatban.

Annak az ENFJ-nek, akinek nem fejlődött ki rendesen az Érző oldala, nehézségei adódhatnak, ha jó döntést akar hozni, és nagy mértékben másokra támaszkodik a döntéshozás folyamatában. Ha az Intuíciója nem fejlődött ki megfelelően, akkor előfordulhat, hogy nem látja a lehetőségeket, és elhamarkodottan ítél meg dolgokat valamilyen elfogadott értékrend vagy társadalmi norma alapján, anélkül, hogy tisztában lenne az adott helyzettel. Egy ENFJ, aki nem találta meg a helyét a világban, valószínűleg elképesztően érzékeny a kritikára, és hajlamos a túlzott aggodalomra és a bűntudatra. Továbbá nem ritkán manipulatív, és irányítani akar másokat.

Általánosságban az ENFJ-k elbűvölő, kedves, szívélyes, kreatív és sokoldalú egyének gazdagon fejlett meglátásokkal arról, hogy mi motivál más embereket. Ezen különleges képességük, mellyel meglátják a másokban rejlő lehetőségeket, az őszinte vágyukkal együtt, hogy segítsenek másoknak, igazán értékes egyénekké teszik az ENFJ-ket. Az ENFJ annyira önzetlen és gondoskodó, hogy fontos észben tartania, hogy a saját szükségletei épp olyan fontosak, mint másokéi.

(fordítás: Kain)

Az ENFJ-k az emberiség jóakaratú “tanítói”. Félelmetes karizmájuk van, ami sokakat a gondoskodó gyámságuk vagy a nagy rendszerük felé fordít. Sok ENFJ-nek félelmetes a befolyásoló ereje, ami a fenomenális interperszonális készségükön és az egyedülálló eladási képességükön alapszik. De általában nem manipulációnak szánják – az ENFJ-k alapvetően hisznek az álmaikban, valamint segítőnek és támogatónak látják önmagukat, ami általában igaz is.

Az ENFJ-k globális tanulók. A teljes képet látják. Az ENFJ széles körűen koncentrál. Némelyikük hihetetlen számú feladattal vagy projekttel képes zsonglőrködni. Sok ENFJ-nek félelmetes vállalkozói képességei vannak.

Az ENFJ-k – definíció szerint – J-k, akikkel a szervezettséget és döntésképességet társítjuk. De nem hasonlítanak az SJ-kre vagy NTJ-kre sem a környezetük megszervezésében, sem az esetenkénti makacsságban. Az ENFJ-k a személyközi kapcsolatokban szervezettek. Az irodájuk vagy rendetlen vagy nem, de az emberekről és az indítékokról a következtetéseiket (melyekre az Érzésük segítségével jutnak) sokkal gyorsabban levonják, és ezek sokkal rugalmasabbak, mint az NFP társaiké.

Az ENFJ-k ismerik és elismerik az embereket. Mint a legtöbb NF (és az Érzők általában), hajlamosak elhanyagolni magukat és saját szükségleteiket mások szükségletei miatt. Vékonyabb pszichológiai határaik vannak, mint a legtöbbeknek, és kevésbé érzékeny emberek könnyen megsérthetik vagy kihasználhatják őket. Az ENFJ-k gyakran többet vállalnak fel mások terheiből, mint amennyit elbírnak.

Védjegy: “Az elsőkből lesznek az utolsók.”
Ez az ENFJ-k nyitott ajtó politikájára utal. Egy ENFJ kollégám mindig behív az irodájába, tekintet nélkül a saját körülményeire. Ha másvalaki jön az ajtóhoz, megengedi neki, hogy félbeszakítsa a beszélgetésünket a saját kívánságával. Míg arról a kívánságról beszélnek, megszólal a telefon, és ő felveszi. Mások beugranak egy “rövid kérdéssel”. Végül felkelek, bemegyek az irodámba, és a telefon hívásvárakoztatás funkcióját használom. Amikor leteszi, már én élvezem az osztatlan figyelmét!Stresszes helyzetben:

Úgy gondolja, hogy nem bíznak benne, alulértékelik
Úgy találja, hogy túl sok demagóg nézethez kell alkalmazkodnia, amit ízléstelennek talál
Hajlamos önkritikusabb lenni
Erősebben figyel a hitelességre és arra, hogy őszinte legyen magához
Érzékenynek és értéktelennek érezheti magát, azt érzi, hogy képtelen megoldani a problémákat
Tiltakozik, kirohan az összes követelmény ellen, amit vele szemben támasztanak

Stresszkezelési stratégiák:

Találjon olyan támogató csoportot, akikkel beszélgethet a frusztrációiról
Engedje meg magának, hogy a legmélyebb érzéseit és aggodalmait megossza azokkal a barátaival, akikben bízik
Térjen vissza az alapvető értékekhez, és azok alapján állítson fel világos prioritást
Írjon naplót az érzéseiről, és találjon valakit, akinek megmutathatja írásait.


Most éppen a stresszes helyzet jellemző rám, de kezdek kimászni belőle. Remélem mihamarabb.


Forrás: http://ujtukorkepem.wordpress.com /egy jó kis blog:) /

Teszt: http://mbti.tarhely.biz/tesztek/teszt_20

Ma reggel

kovtama | 6:34:00 | 6 Hozzászólás
olyan meglepetés ért, amire nem számítottam.:D Ma jól indul a napom és nem hagyom, hogy bárki elrontsa!!!!!!!!!


Sokszor nézegettem olyan

kovtama | 17:48:00 | 5 Hozzászólás
blogokat, ahol a fehér a domináns szín. Megkedveltem, nagyon. Nálunk most színesek a falak, talán mert régi parasztházban élünk és az ablakok sem olyan nagyok, mint a mostani új, divatos házakon. (Bár hiába vannak rajtuk nagy ablakok, nem költöznék be) Az összes ablakot lecseréltük, pár helyére nagyobbat is raktunk, még is sajnos nem olyan világos a lakás. Én még is szeretem. Na, totál másfele megyek már, úgy hogy vissza is kanyarodok. Szóval a lényeg a lényeg, hogy megkedveltem a fehér színt, a skandináv stílus egyre közelebb kerül hozzám, megspékelve a shabby chic-el vagy pár színes kiegészítővel, country cuccal. Erősen gondolkozom azon, hogy tavasszal kihagyom a bodza színt amit kinéztem a nappali falára és inkább fehér lesz. Végül is mindegy, hogy hol kezdjük a változtatást a lakásnak melyik részén csak legyen benne fehér. Hogy a falak lesznek fehérek, vagy a bútorok közül lesz pár átfestve fehérre mindegy. Még futok egy kört, mert férjem eléggé meglepődött, hogy mi ez a változás, hiszen annak idején ragaszkodtam a színekhez, ő pedig már megszokta. Nem tudom, de szeretnék valami változást ebben is, most úgy gondolom, hogy nyitott lennék új dolgokra. Először talán még is a nappali...Fehér falak vagy fehér bútor...még nem döntöttem el, de már inspirálódom. Változást akarok így is, mert fuldoklom. (Bár a könyv, lásd lent sokat lendít rajtam.)


Képek: http://www.housebeautiful.com/decorating/cottage-style-design

Boldogságterv...

kovtama | 6:11:00 | 12 Hozzászólás
Ez a szó önmagában is lehetne a célom. És az is, ez az én tervem is, mert nem folytathatom így a dolgokat, ahogy most vannak. Az életben nem voltam még ennyire....ilyen. Nem részletezem, aki ismer az úgy is tudja miről beszélek. Nos, a lényeg a lényeg, hogy pár napja Pipacs / egy nagyon kedves bloggerina:) / megemlített egy könyvet, aminek ez a címe. Hát persze, hogy lecsaptam rá, mert én még mindig azon kevesek közé (vagy nem is olyan kevesek? ) tartozom, akik szeretnek lapozni, akik szeretik a könyvek illatát, szóval mentesek mindenféle e-book-tól és kütyüktől. Szeretem "látni" is a könyvet és nem csak olvasni. A könyv borítója már első látásra megtetszett /igen van, hogy azért veszek meg egy könyvet mert szép:)/, aztán ha elkezdjük olvasni....Nos onnantól kezdve az ember tényleg késztetést érez, hogy megváltozzon, hogy megváltoztassa az életét. Mindenkinek ajánlom, aki most úgy érzi, hogy nem halad semerre, aki nem ilyen volt régen, aki túl akar élni dolgokat, meg azoknak is, akik csak egy jó könyvet akarnak olvasni. Tegnap éjjel fél kettőig olvastam, úgy hogy vissza kell fogni magam, hogy sokáig kitartson.:)

Köszi Pipacs!A könyvről:


Egy esős délutánon Gretchen Rubin a föld legprózaibb helyén, egy belvárosi buszon megvilágosodik. Rádöbben, hogy vánszorog a nap, de rohannak az évek, múlik az idő, ő pedig nem koncentrál eléggé azokra a dolgokra, amelyek igazán számítanak. Ott, abban a szent pillanatban eldönti, hogy rászán egy évet a boldogságára. A Boldogságterv ennek az egy évnek a friss, lenyűgöző nyomon kísérése, humoros, bölcs krónikája. Annak a tizenkét hónapnak a kalandjait meséli el, amikor Rubin az ókori bölcsek, a modern tudomány, valamint a popkultúra tanácsait alkalmazva a boldogságot kereste. A tanulságos, mégis szórakoztató, gondolatébresztő, de lenyűgözően olvasmányos könyv nyomán mindannyian kedvet kapunk életünk megváltoztatásához. Azonnal hozzá akarunk látni, hogy kis lépésekkel nagy változást vigyünk véghez. "Ez a könyv már az ötödik oldalnál boldoggá tett. És minél tovább olvastam, annál boldogabb lettem. Csupa nagyszerű ötlet, életem minden területén változást hozott a szerelemtől a pénzig, a munkától a játékig, az írástól a diétás kóláig." - A. J. Jacobs

Most komolyan,

kovtama | 20:33:00 | 6 Hozzászólás
ehhez kutatók kellenek?? Ezt én is megmondtam volna. Persze nem ingyen.:)

Mégis boldogít a pénz

Nők Lapja Psziché
Medipress
2012. 01. 23.


Minél nagyobb vagyonnal rendelkezik valaki, annál elégedettebb az életével – derül ki a brit Gazdasági Ügyek Intézetének felméréséből.
A kutatás 126 ország adatait dolgozta fel, és egy úgynevezett „szomorú hétfőn” publikálták, amely a megfigyelések szerint az időjárás, az eladósodás mértéke és egyéb tényezők miatt az év legrosszabb napja. Legfontosabb eredménye, hogy úgy találta, nincs az az anyagi szint, amely felett ne növekedne az elégedettség mértéke. Ez ellentmond Richard Easterlin 1974-ben megjelent elméletének, amely azt állítja, hogy egy bizonyos összegű bevétel felett már nem leszünk egyre boldogabbak. A Princeton Egyetem két évvel ezelőtti tanulmánya ezt az összeget 58 700 fontban, azaz valamivel kevesebb, mint 22 millió forintban határozta meg.
A boldogság keresése című jelentés szerint azonban mindez csak „mítosz és tévedés”. Véleményük szerint nincs olyan pont, ahol érdemes lenne megállni, és megállapítják, hogy a gazdag emberek boldogabbak az átlagnál. Ez az összes vizsgált országban igaz. A kutatásban a britek mellett spanyol, amerikai és holland kutatók vettek részt.


Jó, jó. A pénz nem boldogít, mondják sokan. Azért én szeretném kipróbálni egyszer, hogy ott ülök a kezemben a milliókat érő bankszámla kivonatommal és kurvára boldogtalankodom, hogy jaj, jaj, gazdag vagyok, de szar nekem.


Winnie the Pooh...

kovtama | 14:54:00 | 4 Hozzászólás
Mostanában én sem vagyok jó formában, mondatnám úgy is, hogy baromi szarul érzem magam. Ráadásul még egy hét van januárból, amit nagyon, de nagyon utálok. Szóval visszatérve a szar hangulathoz, olvasva a blogokat vagyunk ezzel páran így. Na de azért, hogy ők is???

A Micimackó mese tele van beteg állatokkal: Micimackó skizofrén, Malacka kisebbségi komplexusokban szenved, Nyuszi idegbeteg, Füles depressziós, Tigris hiperaktív, Bagoly pedig szenilis. Hát igen, igen.

Végig gondolva jó pár Walt Disney mesét, tényleg sok benne az ijesztő. Valakit mindig kicsinálnak, megölnek, elzavarnak és még sorolhatnám.....:):) De valamiért azért persze mindegyik szerethető és hát ne sarkosítsunk....Még mindig a legjobb mesék közé tartoznak ezek.Ez a kép kicsit megtévesztő, mert Malacka ollóval a kezében elég meggyőző, hogy ő egy nagyon nagy és erős állat, de ő tényleg komplexusos.:)

Éppen ideje, hogy t é n y l e g

kovtama | 21:18:00 | Legyél te az első hozzászóló!
elmenjek egy Zséda koncertre. Ami tavaly elmaradt. (ugye!?)

Ezt nem én írtam...

kovtama | 14:36:00 | 4 Hozzászólás
Úgy loptam O.V. facebook-os oldaláról, talán egy percig sem volt ott. Röhögtem rajta és hát tetszett, bár elég velős megfogalmazás. Gondolom elszakadt a cérna, itt telt be az a bizonyos pohár. Vagyunk egy páran még, akiknél éppen kezd kicsordulni.
Tetszett a bátorság. Kiváncsi vagyok az illető most merre jár én nagyon remélem, hogy nem a rendőrségen ücsörög. Mert azt is eltudom képzelni...már sok mindent eltudok, sajnos.


Mihály Valastyán
HEHEHE!!:)
Szeva Viktorom!

Most olvasom,hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat,mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás,meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok!
Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem!
Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi,bazdmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?!
Aztán, arra is gondoltam,hogy mi lenne,ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!,ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza!
Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM!
Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!!
Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat,hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst,az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek,minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee!
Aztán még gondoltam olyanra is,hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!!
És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni,hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől,és a bánattól,hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?
JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron - kártyát,amit mindenkinek kötelezően kellene hordania,és ha a rendőrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!)meglátják,hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik,annak teljes vagyonelkobzás!!!
Lesz itt rend!
Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. ;)
Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást!
P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!

Az elég gáz

kovtama | 17:52:00 | 4 Hozzászólás
amikor áll az emberrel szemben a gyereke, az ember meg kiabálni akar vele, de egy hang se jön ki a torkán csak tátog, mint hal a vízben.

Ez vagyok én, ma reggelre lettem ilyen, 38 fokos lázzal( na jó, láz már volt előbb is csak gondoltam rosszul látom a hőmérőt:S ) és semmi hanggal.

Még jó, hogy nem jelentkeztem semmi megaszarra vagy y faktorra, mert ott lenne csak igazán nagy lebőgés.:D

Nagyon, nagyon, nagyon...

kovtama | 20:17:00 | 7 Hozzászólás
szeretnék egy ilyet. Nagy legyen, öblös legyen..egy fészek legyen. Kell(ene)nagyon.
Forrás: google

Sok blogon

kovtama | 20:07:00 | 1Hozzászólás
olvasom mostanában, hogy mennyire el van mindenki keseredve a mai itthoni helyzettől. Mindenki tart a jövőtől, szinte mást sem lehet hallani a híradókban csak hogy minek ment fel az ára, mennyi lesz a benzin, milyen adót vezettek be, hogyan értéktelenedik el lassan a pénzünk....Sokan írják, hogy ennek ellenére pozitívan gondolkoznak, legalább is próbálkoznak. Én is, de van olyan amikor az ember nem tudja pozitívan nézni a dolgokat, hiába próbálkozik. A mai napom ilyen, bár semmi különös dolog nem történt. Talán hosszú már ez a tél. (pedig alig volt) Nekem a november és a január a két utálatos, nem szeretem hónap. A január olyan hosszúnak tűnik....pedig már világosabb van reggel és este még világosban érünk haza. Még is. Várom, hogy vége legyen, legyen már február, akkor már lehet készülődni a kerti munkákra, metszeni, virághagymákat ültetni....

Fáradt vagyok, így hát most hálószobák képeit hoztam. Bármelyikben szívesen aludnék, nap mint nap.Forrás: country living