Eltűnésem oka,

kovtama | 20:10:00 | 11 Hozzászólás
hogy baromira megfáztam vagy mi. Illetve nem is a nátha itt a gáz, mert az szerintem még hátra van, de a torkom az már tegnap óta iszonyat fáj.:( Bevetettem a pálinkát, a forró fürdőt, de csillagokat látok amikor nyelek. Igy, most két napig nem voltam futni, de holnap reggel nem fog érdekelni, akkor is felkelek és legalább egy gyors gyaloglásra megpróbálok elindulni, mert ha most nem folytatom, akár ilyen betegen is, akkor máskor is hanyagolni fogom. Ma este még iszom egy két páleszt, és befújom a torkom valami fertőtlenítő spray-vel, aminek a neve most baromira nem jut eszembe. Én hülye délután addig néztem a füvet, amíg előkaptam a fűnyírót és lenyírtam a kert hátsó részét. Na, ezután még jobban szarul lettem. De legalább szép lett hátul az udvar.:) Nem bírom elnézni, ha nagy. Mondjuk csak én láttam nagynak, de mindegy, nálam van egy határ, hogy tovább márpedig nem nőhet és kész. Amúgy pedig ezt is betudtam egy tornának. Csak ne lennék ennyire szarul.:(:( Azt hiszem a ma esti program most már csak fekvés és legfeljebb olvasás lesz, minden mást ami vissza maradt (gyerek fürdetés és etetés) azt passzolom a férjemnek.
Ne legyetek betegek! :(

Ma reggel a

kovtama | 8:52:00 | 3 Hozzászólás
futás elmaradt, szakadt az eső. Sajnos. Mert már kezdem igazán megszokni, hogy csinálom. Na mindegy, remélem holnapra jobb lesz már az idő, végre már meleg is lesz, mert már nagyon elég volt a hideg, vizes időből. Jó, ok a kertnek kellett. Kapott. Elég volt.:)

Reggeli: 1 kefír, 1 kis kifli, kávé édesítővel
Tízórai: natur joghurt
Ebéd: 2 szelet slimm kenyérből szendvics light párizsival, 5 dkg sajt, 1 natur joghurt, 1 paradicsom
Uzsonna: 1 alma
Vacsora: ???


A ma reggeli

kovtama | 9:22:00 | 2 Hozzászólás
futás kipipálva. 3/4 hatkor már kint voltam, zene és futás. Jó volt, csak eléggé fújt a szél, így fenékbe kellett billenteni, hogy elinduljak. Amikor már elkezdtem sokkal könnyebben ment minden. Holnap is tervben van.:)

Reggeli 2 szelet slimm kenyér, 1 kefír (sparos, ajánlom nagyon jó íze van) 2 dl rostos cukor mentes baracklé.
Tízórai: 1 banán
Ebéd: sárgaborsó főzelék
Uzsonna: natur joghurt, 1 marék mandula
Vacsora: saláta, főtt tojás.A nap tanulsága...

kovtama | 17:46:00 | 3 Hozzászólás
ne ígérjünk felelőtlenül palacsintát, mert könyörtelenül behajtják rajtunk.
Viszont!
Süssük őket wokban, igaz kisebbek lesznek, de nem kell alá olaj és ugyan abból az adagból, amit mindig sütni szoktunk dupla mennyiség lesz. Így mi leszünk a nap fasza csajai!! :D

Ma reggel

kovtama | 12:50:00 | 3 Hozzászólás
már fél hétkor keltem,  gyors kávé (anélkül nekem nem indul a nap) és már mentem is futni. Ma már jobb volt, többet futottam, kevesebbet sétáltam. Mondjuk érzem is a vádlimban, enyhe izomláz, szerintem estére már nem csak enyhe lesz. Futás után egy pohár narancslé volt.  Ebéd sült csirke felsőcomb lesz, jégsaláta, vörös káposzta, uborka keverékével, pici natur joghurtos, fokhagymás öntettel.(saját készítés) Csináltam még kelkáposzta főzeléket is, holnapra azt fogok vinni ebédre.
Kell vennem egy sportmelltartót, be kell látni a futás sem  megy csak úgy, igen is kell hozzá egy alapfelszerelés, különben csak az egészségünket tesszük kockára. Szeretném kipróbálni az L Carnitin italt, állítólag nagyon jó, hát majd meglátom. Várom már a friss gyümölcsöt, főleg az epret, rengeteg lesz a kertben, már tele van virággal. Sajnos idén kevesebb lesz a gyümölcs, mert a fagy miatt sok tönkre ment, de azt néztem ma reggel, hogy a fák közepétől már azért megmaradtak. Ha lekvárt és befőttet idén nem ezekből fogok tudni elrakni, de enni talán elég lesz egy darabig.:)


Kilófaló

kovtama | 19:01:00 | 1Hozzászólás
pogácsát csináltam ma, mert már napok óta vágytam egy kis sósra, sajtosra. Nagyon egyszerű kis recept és nagyon finom lett, ajánlom azoknak akik fogyóznak, de azoknak is akik egészségesebben szeretnének bűnözni.

Hozzávalók: 25 dkg zsírszegény túró, 25 dkg kilófaló kelt tésztákhoz való liszt, 10 dkg kókuszsír, 3 kanál joghurt, 1 csg. szárított élesztő, só ízlés szerint, füstölt sajt. ( Én megkentem nagyon vékonyan hagymás töpörtyű krémmel amikor kinyújtottam a tésztát, tényleg csak leheletnyi, de tök jó íze lett így, amúgy meg reggel lefutom, de gondolom merem remélni, hogy ez nem dobott akkorát a kalóriáján.Amúgy ez elhagyható!)

Az egész tésztának való cuccost összegyúrtam és még az élesztőt sem futtattam fel, hanem csak úgy beleraktam. Kb. 15 percet hagytam állni, aztán kinyújtottam, nem túl vékonyra, megkentem a krémmel, reszeltem rá sajtot és feltekertem. Tekerés után hosszúkásra nyújtottam, kb. 1cm vastagra, igy szép leveles lett. Felvert tojással megkentem, reszeltem még rá sajtot és kiszaggattam. Előmelegített sütőben szép lassan megsütöttem, gyönyörű magas lett és nagyon finom. Langyosan a legjobb.

Ma reggel

kovtama | 11:13:00 | 2 Hozzászólás
futással indítottam. Ahogy mondtam, ha férjem hazajön veszem a megrendelt futócipőm és elkezdem. Igaz, nehezen ment a felkelés, de amikor már kint voltam tök jó volt. Mp3 lejátszó, ezer éves magyar számokkal, lassú, majd gyorsabb futás, sétákkal felváltva. 40 perc elsőre, szerintem ez jó. Marad is így, mindennap.

Kicsi off...

kovtama | 12:10:00 | 7 Hozzászólás
megérkezett a férjem, napra pontosan 4 hónap után. Majd jelentkezem, van mit bepótolnunk.:D

Költészet napja...

kovtama | 16:59:00 | 2 Hozzászólás
Szabó Lőrinc: Ébredés

Áttetsző arany ingében ragyogva
jött a nyári hajnal az égen át:
azt hitte, hogy még alszom, mert mikor
házam elé ért, elmosolyodott,
körülnézett s a nyitott ablakon
nesztelenül beugrott a szobámba,
aztán könnyű ingét ágyamra dobva
bebújt hozzám a takaró alá.
Azt hitte, hogy még alszom s megölelt
s én mozdulni se mertem, félve, hogy
felébredek és álomnak remélve,
hogy ébren vagyok...és húnyt szemmel és
mozdulatlanul és remegve tűrtem,
hogy karjaimba fészkelje magát,
s mintha egyetlen érzék erejébe
gyűlt volna testem-lelkem minden éhe
és szomja és a beteljesedés
minden ígérete, csak a tapintás
néma ajkával s vak szemeivel
szürcsöltem, láttam, éreztem, öleltem
az égi vendég ajándékait:
ujjainak játékában a napfény
lobogó lepkéit, karjában a
rét illatának harmatos husát
s egész testében az egymásbaringó
felhők mindenütt egyforma ölét.
Mondom, húnyt szemmel, mozdulatlanul
feküdtem ott gyanútlan karokban,
de mikor végre álom s ébredés közt
félig tolvaj s fél-részeg öntudattal
megloptam az istenek gyönyörét,
nem bírtam tovább és csókolni kezdtem
és felütöttem a szememet...Ő
ép fölnézett rám: A kedves mosoly
megüvegesedett rémült szemén,
arcán elsápadt és kigyúlt a szégyen:
Te meglestél!... - sikoltotta s felugrott
és menekült, már az ablakhoz ért
és belefoszlott a hajnali égbe.
Én felültem és értelmetlenül
és soká bámultam magam elé:
szénaszag csapott be az ablakon,
messziről zúgott a hegyi patak,
a szoba még sötét volt, de a nap már
ágyamra tűzött, és a takarón
úgy pihent a fény tűzfátyola, mint
egy odadobott könnyű arany ing.