Na látszik, hogy már a

kovtama | 12:00:00 | 4 Hozzászólás
kertek alatt lépked az ősz, mert én ilyen képeket nézegetek és tervezgetek, hogy idén akkor biztosan és csak azért is és megfogom csinálni. Na jó nem mindet, de párat.:)
képek innen

Amikor ilyen képpel

kovtama | 9:11:00 | 8 Hozzászólás
találkozom, akkor elgondolkozom azon, hogy vajon a hálószobánk rendben van e úgy, ahogy most van.
Hát nem lenne csodás egy ilyen képre ébredni nekünk is?

forrás


Végre, végre

kovtama | 17:05:00 | 6 Hozzászólás
megtaláltam! Hetekkel ezelőtt (talán van már hónapokkal is) írtam, hogy nagyon szeretnék egy gumicsizmát. Valahogy megtetszett, amit régen el sem tudtam képzelni. Láttam jó képeket, hogyan lehet hozzáöltözni, divatossá tenni és egyre inkább éreztem, hogy nem rossz dolog ez, főleg az októberi, novemberi időben, amikor még nincs annyira hideg, de már nyirkos, csúszós, vizes napok sokasága jön. Gyerekkel meg pláne, kocsiba be, az udvarból kiállni, beállni, rohanás a suliba, dolgozni, boltba, ezer helyre. Közben sáros és vizes lesz az ember, de ezt könnyű tisztítani, ráadásul a nadrág szára sem lesz koszos, nem fröcskölöm össze magam.Jó kis nadrág, farmer vagy más hozzáillő cucc, garbó, egy klassz kötött kardigán vagy poncsó és kész. Nem volt könnyű megtalálni, mert nem szerettem volna egyszerűt se, pöttyöset se, csíkosat se kockásat se, nem is tudom nem vagyok egyszerű eset.:) Olyat szerettem volna, ami kicsit egyedi, őszies, kicsit "falusi" jellegű, de mégsem....á nem is tudom. Végre megtaláltam ma ŐT. :)
Egy igazán otthonos veranda

kovtama | 12:43:00 | 2 Hozzászólás

Egy gyönyörű

kovtama | 11:44:00 | 2 Hozzászólás
1912-ben épült svéd otthonba tekinthetünk. Beszéljenek a képek.

Kicsi, de szépen berendezett konyha.


Étkező, tele bolhapiacon szerzett dolgokkal.

A környező erdőkben bőven terem a gomba.

Csendélet

Egy gyönyörű régi ágy
Nappali a fűthető régi kályhával
Veranda, azt hiszem ezt nagyon irigylem
Képek:Holnap sajnos

kovtama | 19:10:00 | 4 Hozzászólás
már munka.:(:( Rettenet mennyire gyorsan elszaladt ez a két hét. Még legalább ennyit itthon lennék, semmi , de tényleg semmi kedvem visszamenni dolgozni. Viszont holnap reggel 6-ra megyek és legalább 2-kor már itthon leszek. Szomorúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú:(:(

Madársaláta

kovtama | 19:30:00 | 5 Hozzászólás
és jégsaláta ők most a kedvencek. Pici Zott natúr joghurt ,hű őt most találtam pár hete a Pennyben, még sosem ettem ennyire finom joghurtot! Sajnos csak pár hétig volt, állítólag már nem fogják árulni, bár én lelkesen és ezerrel és hangosan mondtam, hogy de igen, kérek még, ne legyenek már ilyenek, hogy többet nem látom itt, de kötötték az ebet a karóhoz, hogy az utolsó hármat vettem meg.:(:(:( Isteni finom, ha valaki tudja, hogy hol kapható,  nyugodtan írja meg, mert én erről többet nem akarok lemondani.!!!!

Itt megnézhetitek (sajnos a képet nem engedi másolni)Szóval madársaláta, jégsaláta összekeverve. Natur joghurt, belenyomtam fokhagymát és alaposan összeforgattam. Pici gorgonzola sajtot raktam a tetejére és megettem. Isteni volt ebben a melegben csak úgy magában. Ez volt a vacsim és jól is laktam.

Napforduló...

kovtama | 19:02:00 | 4 Hozzászólás
......"Szabad óráiban, főleg a hétvégeken, a házban dolgozott, felsúrolta a rétegekben lerakódott piszkot, ablakot mosott, fafelületeket csiszolt le, tapétákat hántott le, és beosztotta, hogy melyik szobát fesse ki, melyiket zárja le. Igyekezett eldönteni, vajon kölcsönözzön-e pénzt a javításokra és bútorvásárlásra, vagy hónapról hónapra költsön a házra, ahogy megkeresi. Utoljára a házassága első hónapjaiban érzett így: háztulajdonos lett, és otthont akart teremteni. Akkoriban a megfelelő a tökéletes díszlet az ő és a férje szenvedélye számára szinte már fontosabbá vált, mint maga a szenvedély.
A kémények, figyelmeztette Mrs. Connor, valószínűleg repedtek, ha sok eső esik, a pincét valószínűleg elárasztja a víz. Egyik-másik ablak megvetemedett, néhány zsindely egészen elkorhadt, és a két megmaradt fészer-őszintén szólva - életveszélyes , semmiképpen ne menjen oda felfedezni és kotorászni, főleg ne a szénapadlásra, a ház tulajdonosa külön záradékban hárított el minden felelősséget a fészereket illetően. Monica ennek ellenére arról álmodott, hogy egy napon megveszi a tanyát. A ma pár holdas b irtok valamikor több száz hold szántóból, legelőből és erdőből állt, és Monica arról ábrándozott, hogy egyszer visszavásárolja az egészet. Három oldalról szántóföldekre és nyílt mezőkre látott, a negyedik oldalon saját viharvert fészereire, más emberlakta hely nem volt a közelben, és a keskeny és burkolatlan Olcottsville úton alig volt forgalom. ....."
...Voltak tervei és stratégiai elképzelései, hiszen végtére is van hivatása és nem ostoba, hervadó leánysága, és halk szavú modora ellenére sem. Az elkövetkező tíz hónapban belefeledkezik munkája apró részleteibe : órákra készül, dolgozatokat javít (olyan kényes alapossággal, hogy mindenki csodálni fogja elszántságát) legjobb képességei szerint tanít, értekezletekre jár, és barátságos lesz- bár nem túlzottan - a kollégáival. Jutalmul minden szabad percét a házának szenteli. Mosogatót és kádat súrol, meszel, lakkoz, fest, függönyöket vesz, vidám, csíkos sötétítőket, díszpárnákat...Bár a férje megvető gesztussal minden bútort neki adott. Monica így is csak a ház néhány szobáját tudta berendezni. Még hónapokig élvezheti a bútorkeresés örömeit, bejárhatja a környékbeli üzleteket, olcsó és jó vételre vadászva. Régi lámpákat, régi órákat vesz majd, esernyőtartókat, régi könyveket...Párnákkal felpolcolva ül az ágyban és olyan írókat olvas majd, akiknek már a nevét is rég elfelejtették..."

Nehéz könyv, ( nem házfelújításról szól, annál sokkal sokkal többről) első olvasásra talán nem is tetszik sokaknak, de én már többször olvastam és egyik kedvencem.

Megfogott

kovtama | 17:59:00 | 1Hozzászólás
ez az előszoba. Azt most ne kérdezzétek miért, mert semmi különös nincs benne. De ahogy kinyitnám az ajtót olyan otthon "szaga" lenne a belépésnek. Ahogy nekünk szokták mondani, ha jön valaki hozzánk...

Kép:

Rustic Shic-White Cottages

kovtama | 19:25:00 | 1Hozzászólás

Napi mosoly :D

kovtama | 18:55:00 | 5 Hozzászólás
Csak felnőtteknek! :) - Gyerekektől kérdezték mi a kurva szó jelentése.
(a felmérés a szülők beleegyezésével történt)

Zsófi, 6 éves.
A kurva? Az egy csúnya szó amit apu mond amikor nem megy a számítógépe.
...
Peti, 7 éves
A kurva az egy olyan néni aki olyan bácsikkal alszik, akik nem tudnak egyedül elaludni mert félnek a sötétben.

Eszti, 8 éves

A kurva az az, aki nem tud rendesen parkolni, apu szerint.

Bécike 7 éves
A kurva az a fradi mert apa mindig azt mondja hogy kurva fradi kurva fradi bár nem tudom hogy mi az a fradi de biztos az is nagyon csúnya szó.

Csilla, 6 éves
Apa szokta mondani mikor nézem a barbis mesét, hogy már megint ez a rózsaszín kurva vernyákol a tévében és én ilyenkor mindig sírok és anyu megvigasztal és azt mondja, hogy a barbi nem is kurva viszont apu egy köcsög. A köcsög az pedig az a váza amibe anyu virágot kap de nem tudom miért mondja ezt apának hiszen apa nem is váza.

Botond, 7 éves
A kurva az az, aki nagyon ki van festve és nincs pénze ruhára, ezért áll az út szélén és kéreget az autósoktól pénzt ruhára.

Petra, 6 éves
A kurva az egy olyan néni, aki csak este dolgozik, mert akkor jönnek haza fáradtan az apukák és ő beszélget velük. én is szeretnék majd kurva lenni. (itt anyuka hanyatt esett...)

Dénes, 4 éves.
A kurva az a szomszéd kutyus, mert hajnalban ugat és apa mérges lesz ilyenkor és azt mondja hogy megöli a kurva kutyát, szerintem a kurva az egy kutya fajta mint például a kuvasz, csak hangosabb.

Brigi, 7 éves
A kurva az az aki pénzért szexel, ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem aput. De nem tudom mi az a szexelni, mert azt már nem magyarázta el.

Viola, 5 éves:
A kurva az a nagynéném mert anyáék mindig azt mondják, hogy már megint jön kölcsönkérni az a kurva és akkor megjön a nagynéném. (szülő gyereket tékából kirángat, saller repül...)

Zolika, 6 éves
A kurva az olyan néni, aki letolja a bugyiját és megmutatja a punciját, aztán elszalad.

Csapongok ide oda

kovtama | 19:32:00 | 6 Hozzászólás
ma egész nap. Zsigereimben érzem már a nyár elmúlását a kert végében már ott áll az ősz. (blogom ruhája is ezért ilyen, köszönet a fejlécért Évának!) Kilépek az ajtón és mindenhol az elmúlást látom. Lassan már sárgulnak a levelek, tudom ez az eső hiánya miatt is van, de még is ha beleszippantok a levegőbe valahogy más az egész. Reggel hűvösebbek már a hajnalok és hamarabb megy le már a nap. Egyik pillanatban jó volna elölről elkezdeni a nyarat, mit nyarat a tavaszt...másikban már szeretném azokat a szép hosszú igazi hűvös-napos, merengős őszi időt. Jó lenne hosszú ideig kardigánban, vékony csizmában sétálni az avarban, biciklizni még még még. Ez új szerelem.:)

Ma kipakoltam a szekrényemet is, hiszen írtam már hogy a ruhatáramat valamiképpen átvariálom és meglepődtem mennyi olyan felsőm és nadrágom van, ami tulajdonképpen pont beleillik abba a képbe, amit elképzeltem magamnak. Jó sok képet elraktároztam, amiből mazsolázhatok hogyan is lehetnék valahogy más, mint eddig. Azért némelyikhez nem ártana még jó pár kilót leadni (hú a mai napom nem is gondolom végig, volt itt minden a boltban vett rétesen keresztül (szerintem van vagy két éve is, hogy nem vettem ilyesmit) a töpörtyűig (Norbi szerint ez nem hizlal, remélem is) a rakott zöldségen át a fokhagymás pirítósig (szigorúan teljes kiörlésű kenyérből de akkor is kenyér) szóval ez nem egy túl lightos nap és még hol van a vége??? Érdekes nyaralás alatt alig ettem, nem tudom ma mi jött rám. :( Ja és eltelt pár hét az utolsó tornámig, ezt szigorúan el kell kezdenem ismét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szóval göncök. Ugye milyen nehéz választani???


Forrás: pinterest

Szóval ma ki és bepakoltam a szekrényem. Azért találtam pár dolgot, amik már hónapok óta nem voltak rajtam azokat elajándékozom, nem igazán ragaszkodom ilyen dolgokhoz. Valószínű azért maradtak meg eddig, mert nem voltak szem előtt.

Úgy döntöttem a héten még itthon maradok szabadságon, egyrészt mert férjemnek lett még munkája így jobb lenne ha én lennék a gyerekkel többet, másrészt pedig nagyon nagyon nincs kedvem még visszamenni dolgozni. Ha lehetne maradnék egész évben itthon, jaj belelóg a kezem a bilibe.:( Kiskorúnak csütörtökön megyek a tankönyveiért, utána már könyvkötés, készülődés a sulira. Szeptember 3-án évnyitó úristen tényleg nagyon gyorsan mennek a napok! Már csak pár dolgot kell beszereznünk, váltócipő, még egy őszi cipő a meglévő mellé, tornacipő. Szerintem más nagyon nem is kell, ruhákat nyaralás előtt vettünk, jó pár kellett mert a "büdös kölyök" nő mint a gomba.:) Egy télikabátra még szükségünk lesz, de az ráér. Tegnap azt mondta, hogy már várja a sulit. Mindjárt meg is néztem, hogy mennyire meleg a homloka, tán beteg?:) Ilyet még anno elsőben hallottam tőle.:)

Férjem már nézi a kinti munkákat, még két három hét és telefonál a régi helyére, hogy idén is aktuális e. Rengeteg állás van, remélem össze is jön valami. Nem mintha annak örülnék, hogy ismét külön leszünk, mielőtt valaki még félreérti, de télen nincs igazán az ő szakmájában munka, főleg mióta ugye ráfognak mindent a válságra (szerintem a válságot mi generáljuk, de ez más tészta) így kénytelenek vagyunk még párszor ezt az áldozatot meghozni. 

Van még jó pár dolog, amit el kell intézni, érik a paradicsom, lehet még eltenni lecsót és paradicsomlevet bőven. A körtefa is tele van, sajnos az amit enni nem szeretek viszont befőttnek jó lesz. A másikon, ami a kedvencem ( a nevét persze nem tudom) sajnos csak kettő maradt a tavaszi nagy fagy után. És hát rengeteg még mindig a cukkini, ki kell szednem a céklát, sok lett a sárgarépa. Idén nem sok mindent vetettünk, jól is tettük, mivel innen onnan hallom, hogy a szárazság sok mindent elvitt. A szőlőnk idén tele lett, lehet mit enni egy darabig nem kell vennünk a piacon, nagyon szereti mindenki. Hálisten a gyerek is nagy zöldség gyümölcs evő ennek nagyon örülök.

Ezek vannak mostanság.

Na, ennyit még soha nem írtam a blogba, mint most csak győzzétek olvasni.:) Egyébként én fejben tudok írni, amint leülök a gép elé mindent elfelejtek. Beszédben viszont jó vagyok.:)