Könyvajánló...

kovtama | 17:32:00 | 3 Hozzászólás
Erre a könyvre most bukkantam a neten és elég ígéretesnek tűnik, ahogy láttam a megjegyzéseket azoktól, akik már olvasták. Már feltettem a várólistámra.:) Nagyon sok van már a listámon, olyan sok jó könyv jön velem szembe...Én biztosan nem fogom a kütyüvel olvasók népes táborát bővíteni, szeretem ha lapozhatok, szeretem a könyvek illatát, hogy ott van az ágyam mellett az éjjeliszekrényen, hogy a sok szép borítójú könyv akár a szobák díszei is lehetnek. Remélem még sokáig lesznek kézzel fogható könyvek ebben a felgyorsult tempójú világban. ( amit én nem annyira szeretek....)

A könyv tartalma: (innen ollózva)

 "A modern Jane Austen"
Jill Barnett


1810. március 2.
Ma szerelmes lettem.
Tíz éves korában Miranda Cheever nem sok jelét mutatta, hogy nagy szépség lesz majd belőle. És a kislány már tíz évesen is képes volt elfogadni a társadalom elvárásait a jövőjét illetően. Egészen addig, amíg egy délután Nigel Bevelstoke, a jóképű és elegáns Turner vikomt ünnepélyesen kezet nem csókolt neki, és megjósolta, hogy egy nap majd belenő a testébe, és éppen olyan szép lesz, mint amennyire már okos. És Miranda már tíz évesen is tudta, hogy örökké szeretni fogja Turnert.

Ám az eljövendő évek, amelyek kegyesek voltak Mirandához, nem bántak kesztyűs kézzel Turnerrel. A lány valóban olyan vonzó lett, mint ahogyan azt a vikomt merészen megjósolta azon az emlékezetes napon, a férfi viszont magányos, megkeseredett ember, akit meggyötört az élet. Összetörték a szívét, és úgy érezte, már soha nem lesz képes szeretni. Ám Miranda sosem feledte azokat a szavakat, amelyeket a naplójában egykor papírra vetett, és nem engedte, hogy ez a szerelem, amely az élete értelme, csak úgy kicsússzon a keze közül…

 

Reggeli inspiráló képek...

kovtama | 6:29:00 | 2 Hozzászólás

képek: pinterest és innen

Most képzeljük el,

kovtama | 6:08:00 | 5 Hozzászólás
hogy ha ma reggel nem kapkodva kellene készülnünk, hanem nyugodtan, ráérősen, egy ilyen  fotelben ihatnánk meg az első reggeli kávénkat vagy teánkat


ebből :


vagy ebből:


esetleg ebből:

képek: pinterest


a csészéből. Hát nem kezdődne mindjárt szebben a napunk?

Filmajánló...

kovtama | 11:14:00 | 3 Hozzászólás
Szeretem olvasni a  falusi libák blogját. Nos, ott ajánlották a blog írók ezt a filmet és a bemutatója alapján azonnal tudtam, hogy ezt nem lehet kihagyni. Most, hogy készen vagyok a takarítással, a megszáradt ruhák elpakolásával, a rózsák elhervadt virágjainak metszésével, a kinti udvar fűnyírásával (hálisten az eső észhez térítette, most újra minden zöld) úgy gondoltam iszom egy kávét és megnézem a filmet. Nem fogok csalódni, tudom. Ajánlom nektek is, aki teheti nézze meg. Egy kis kedvcsináló:


Az egér és az ő háza...

kovtama | 8:50:00 | 9 Hozzászólás
Találtam egy oldalt, ahol ezt a kis házikót nézhetjük meg. Az oldal írója készítette, lépésről lépésre láthatjuk a tervezéstől a megvalósításig, hogyan dolgozott rajta. Valami fantasztikus az aprólékosan kidolgozott elemeivel, alig tudtam leszakadni róla, mintha egy igazi kis házikóba csöppennénk,érdemes belekukkantani. Pár kép a házikóról, alig tudtam választani rengeteg van és egytől egyig fantasztikusak.