Smoothie

kovtama | 10:38:00 | 4 Hozzászólás
Régóta tervezem, hogy a smoothie-t beépítem a táplálkozásomba. Ej, de szépen írtam:) Viszont ami mindig visszatartott, pedig nem kellene, hogy nem volt mindig időm arra, hogy több gyümölcsöt pucoljak, meg összeválogassam, hogy még is mit mivel. Na, most találtam a pinteresten egy tök jó ötletet, amit megmutatok, bár az is lehet, hogy nálam régebb óta életmódot váltott csajok már régen rájöttek erre, olyan kézenfekvő az egész dolog. Úgy hogy mától smoothie-ra fel! Zacskó, pár megpucolt gyümölcs, zutty a zacskóba és mehet a fagyóba. Aztán amikor megkívánjuk kivesszük és turmixoljuk, akár fagyottan is. Ha nem lakunk túl messze a munkahelyünktől (én 10 percre) akkor el is vihetjük így ahogy van, turmixostul és megcsinálhatjuk ott is akár.  

kép: pinterest

Várakozás egyszerűen

kovtama | 14:19:00 | 8 Hozzászólás
Úgy is írhatnám, hogy egyszerűség, melegség. Nekem legalább is ezekről a képekről ez jutott eszembe. Nem kell csillivilli, nem kell drága, nem kell sok és még is milyen meghitt az egész. Hát nem így kellene???képek: pinterest

Azt hiszem a

kovtama | 13:55:00 | Legyél te az első hozzászóló!
téli szünetet a gyereknél csak én várom jobban.:)Saját szavak nélkül...

kovtama | 19:41:00 | 3 Hozzászólás
Nagyobb házak, kisebb családok;
Több háztartási gép, kevesebb idő;
Több végzettség, kevesebb ész;
Több tudás, kevesebb bölcsesség;
Több szakértő, több probléma;

Több gyógyszer, kevesebb egészség.

A Holdra mentünk, és visszajöttünk,
De az új szomszédhoz át nehezen jutunk.
Több számítógép több adattal,
Több másolatot készít mint valaha,
És mi egyre kevesebbet érintkezünk.

Sok mennyiség és kevés minőség,
Gyors étel és lassú emésztés,
Nagy emberek és kicsiny jellemek,
Magas profit és sekély kapcsolatok.

Olyan kor,
Mikor sok van az ablakban,
De semmi a szobában.

(XIV. Dalai Láma: Korunk paradoxona)

Karácsonyi készülődés

kovtama | 12:10:00 | | 3 Hozzászólás
egy csodálatosan szép házban.
forrás: innen

Kicsit most

kovtama | 11:34:00 | 4 Hozzászólás
úgy vagyok magammal, ahogy Muzli írta a blogján, hogy jáááááááááááááááááj. Na szóval van ez a karácsony dolog. Amire már október, november tájékán az ember elkezd ötleteket gyűjteni, hogy mit mivel és honnan, és hogyan és mennyiért, meg hova is.Díszítéseket böngésztem és ajándék ötletek után kutattam,  (még jól meg is mutattam nektek itt ) nehogy úgy járjak mint minden évben, hogy a végén a sok bába közt elvesszen ugye a gyerek. Hát persze, nem is én lennék, ha nem így lenne. Ja, hát a héten rádöbbentem, ahogy a naptárt néztem, hogy jövő hét végén már meg kell gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún! Padlásról díszek lekerültek, hogy válogatok, meg szelektálok, meg átnézem, hogy miből mim van és mit lehet vele kezdeni. Nem jutottam a végére természetesen, viszont remélem, hogy a hétvégén lesz időm bőven tevékenykedni. Holnap, míg a férjem dolgozik pár órát délelőtt, mi ketten kiskorúval megyünk és kettesben guberálunk régiségek között.:) Szeretek vele menni, általában vannak játékok, órákig tud ott nézelődni, kutatni és persze sokkal érdekesebbek, mint a mostani boltban árult gagyik. /kivéve persze a legot:) / Valami nagy üvegedényre vadászom, szeretném jól megtölteni tobozokkal, gyöngyökkel...vannak elképzeléseim csak időm nem volt sok, mert elég sokat tanultunk most a gyerekkel, kicsit leeresztett matekból. Illetve nem is, hanem eljutottak olyan részhez, amire épül a többi és ezt nincs mese, alaposan meg kell tanulni. Egy szó, mint száz hétvégén már szeretném, ha a mostani pár dolgon kívül jó sok karácsonyi dolog lenne a lakásban, hogy a férjem is része legyen egy kicsit a készülődésnek, mivel már csak kb. 2 hét és elutazik. Hát így.


pinterest

Novemberi szerzeményeim...

kovtama | 19:15:00 | 4 Hozzászólás
Hát persze, hogy könyvek. Mi más lehetne? Könyv nélkül nincs élet és amolyan "régi" módon én még  mindig előnyben részesítem a kézbe vehető, papír alapú irományokat. A két könyvről sokan írták a Moly oldalán, hogy jók voltak. Az első inkább szórakoztató, a másik ennél sokkal több, mélyebb, elgondolkodtató.Miről szól?

"Mi lehet annál szörnyűbb, mint amikor a pasink kövérnek tart? Például ha ezt még meg is írja egy népszerű női magazinban... "Soha nem felejtem el azt a napot, amikor megtudtam, hogy a barátnőm nehezebb, mint én... Véletlenül megtaláltam a fogyókúrás naplóját, amelyben feljegyezte, mikor mit evett, mit tervez enni ezután, és hogy megissza-e az előírt 2-3 liter folyadékot naponta. Ott volt a neve. Ott volt a fogyókúrás programban kapott azonosító száma. És ott volt a súlya is, amit, mivel úriember vagyok, nem fogok elárulni. Legyen elég annyi, hogy sokkolóan magas szám volt. Tudtam, hogy C. nagydarab lány. Nagyobb, mint a tévében látott fürdőruhás modellek, vagy a vígjáték- és kórházi sorozatok légiesen karcsú szereplői. Egyértelműen nagyobb volt, mint bármelyik korábbi barátnőm. A válla olyan széles, mint az enyém, a kezünk is majdnem egyforma méretű, és a mellétől a hasáig, a csípőjétől a combja domborulatáig csupa édes hullám és hívogató melegség volt. De mások társaságában már nem éreztem magam ilyen kellemesen mellette. A 178 centi magas C., akinek a felépítése leginkább egy nehézsúlyú díjbirkózóéra emlékeztetett, nem tudott észrevétlenül beleolvadni a tömegbe. Nagydarab nőt szeretni bátor tett a mai világban - sőt, talán hiábavaló is. Mert hiába szerettem C.-t, tudtam, olyasvalaki iránt lángolok, aki nem hiszi el magáról, hogy megérdemli a szerelmet." Cannie Shapiro nem akar hinni a szemének, amikor meglátja, hogy a barátja, Bruce, akivel épp "szünetet tartanak", ezt írta róla. Amúgy sincs túl jó passzban, az anyja ugyanis váratlanul bejelenti, hogy leszbikus, az egyik kolléganője állandóan fúrja a munkahelyén, ráadásul valóban van egy kis probléma a súlyával... Egy igazi nő azonban nem hagyhatja ennyiben a dolgot. Cannie kétségbeesett fogyókúrába kezd, hogy visszaszerezze Bruce-t, és helyreállítsa a saját önbecsülését, ám ezzel olyan eseménysorozatot indít el, amely örökre megváltoztatja az életét... "

Miről szól?

"Lia és Cassie, a piszkafa testbe fagyott jégviráglányok, valamikor a legjobb barátnők voltak. Ám Cassie meghalt, Lia anyját lefoglalja a mások életének megmentése, apja nincs otthon, mert az ügyeit intézi, a mostohaanyjának fogalma sincs, Lia fejében pedig egyre mondja a hang, hogy te parancsolsz, maradj erős, adj le még többet, nyomjál még kevesebbet. Ha így folytatja – vékony, vékonyabb, legvékonyabb – egyszer talán eltűnhet mindenestül.
Ebben a regényben, amely Laurie Halse Anderson legmegrázóbb alkotása a Nemzeti Könyvdíjat elnyert Hadd mondjam el óta, az író egy lányt kísér el a hátborzongató alászállásra az anorexia mindent megemésztő bugyraiba."

A Jézuska

kovtama | 15:11:00 | 5 Hozzászólás
igazán hozhatna nekem egy ilyen angyalszárnyas szekrényt.:) Álom álom...

kép: pinterest

Egy szuper ötlet karácsonyra

kovtama | 14:57:00 | 2 Hozzászólás
a gyerekek örömére. Nem kell sok minden hozzá, egy kis purhab, pici csavaros tetejű üvegecske, apró gyöngyök, meg egy nagyobb, színes vékony szalagok, papírkapszli és azok a dolgok, amiket az üvegbe szeretnénk majd rakni ajándékként.

Lépésről, lépésre:forrás: pinterest, további ötletek: INNEN

Mottó:

kovtama | 14:54:00 | 5 Hozzászólás
Olvastam valahol, leírom ide is, mert nagyon jó:

Hátulról kezd,mert ha elrontod, kezdheted elölről!

Jó, nem?:)

Majd Kristie megmutatja!

kovtama | 12:21:00 | 2 Hozzászólás
Nem, nem egy ismerősömről van szó, bár ami azt illeti...A Spektrum Home műsorán látható a Majd Kriszti (igen, lefordították a nevét, de minek?? ) megmutatja Karácsonykor is! című műsor. Egy karácsonyi lázas készülődést láthatunk egy tüneményes csajjal, Kristie Allsoppal. Megnézhetjük a műsorban az angliai vidéki házát és egy csomó nagyon klassz ötletet láthatunk a főzéstől, sütéstől kezdve a fenyőfa kiválasztásáig, díszítéséig. Megmutatja, hogyan készítsünk pár otthoni hozzávalóból egyedi, egyszerű és még is nagyon szép díszeket a lakás feldíszítésére vagy családtagjaink ajándékának elkészítésére.Ha leülünk a TV elé nem akarjuk, hogy hamar vége legyen a műsornak annyira magával ragad az egész, hogy kedvünk támad azonnal nekiállni és mindent megcsinálni, amit a műsorvezetőnő megmutat, mert annyira lelkes és örömteli az egész műsor. 
A mai rész sajnos elég rossz időben indult, pont amikor készítettem az ebédet (még mindig tart és én még mindig főzök! grrrrrr), de sebaj, ma este 20.10-kor ismétlik az első részt és a jövő héten, azaz 24-én és 25-én is lesz egy egy rész délelőtt és este is! Én biztos, hogy ott leszek a TV előtt és már ismerősként fogom "üdvözölni" ezt a bájos csajt, hogy újabb ötleteket lopjak tőle.:) Kicsit "nigellás", kicsit barátnős, olyan igazi, vidéki csaj, kedvemre való.:) És, hogy miért írtam, hogy nem ismerős, bár ami azt illeti? Mert mire vége lesz egy egy résznek az ember úgy érezheti, hogy akár lehetne egy jópofa csaj, a szomszédból...


kép: google

Azt hiszem jó, hogy én

kovtama | 18:56:00 | 9 Hozzászólás

nem 1955-ben születtem. Hogy miért írom ezt? Mert amikor elolvastam ezt az újságcikket, ( egy internetes csoportban tette fel valaki, onnan hoztam ide nektek) jót derültem. Ismerve magamat én tuti lázadtam volna abban az időben is, ha ezt így kellett volna minden nap csinálnom.:) Igazán elolvasnám azt a részt is, amit ebben az évben a férfiak részére írtak, hogy hogyan "kezeljék" a feleségüket nap, mint nap.:D


Egy igazán csodálatos

kovtama | 12:23:00 | 4 Hozzászólás
történetet olvastam egy blogon. Az írója úgy ünnepelte a 38. születésnapját, hogy 38 olyan jó dolgot tett másokkal,  amiket sosem tett még, természetesen teljesen idegen emberekkel. Az ötlet szuper, nekem pár kedvencem belőle:

Játszótéren aprópénzt szórt el, hogy a gyerekek "kincseket" találjanak. (Remélem így volt.)
Lufit, játékot vitt kórházba a gyerekeknek.
Mesét olvasott könyvesboltban gyerekeknek.
Fánkot vett rendőröknek.
A helyi hajléktalanszállónak ruhákat adományozott.
Két nőnek kávét fizetett a Starbucksban.
Aprót ragasztott italautomatára.
Egy boltban ajándékutalványt vett és a mögötte állónak adta.

Sorolhatnám még, de nem teszem ITT a blog, nézzétek meg. Egy igazán ötletes, szívből jövő, "egyszerű" kis "semmiség" , hogy milyen széppé lehet tenni a saját és mások életét is egy ilyen váratlan dologgal.

Csak úgy sugárzik, tuti hogy mindennap ilyen.:)

Az elmúlt napokban

kovtama | 20:12:00 | 5 Hozzászólás
nem jött ihlet és most se nagyon. Ma kifejezetten fáradt vagyok, nem jól keltem, sietni kellett reggel, kikaptam valami göncöt a szekrényből, ami úgy állt rajtam mint tehénen a gatya, aztán az eső is esett, mindenhol tócsa és sár, a csizmám oldalán elengedett a ragasztás, egész nap sötét volt, judo edzés miatt negyed hatra értünk haza, mosnom kellett....nem sorolom.
Viszont megvigasztaltam magam egy szelet kemencében sült tökkel, durvára vágott dió volt a tetején és méz volt rácsorgatva, úgy sült.

Ma nem írok semmit, nem hoztam képeket csak másolok ide valamit, ami annyira megfogott, hogy muszáj megosztanom nekem is. Ha elolvastátok, kérlek benneteket nézzetek be I D E a folytatásért. Ígérem nem fogjátok megbánni! A blog írója nagyon jól összefoglalta, amit én nem tudok úgy leírni, ahogy ő megtette.

Idézet:

"Igen, folyamatosan félrevert harangok mellett nem lehet családot alapítani, munkát vállalni, gyereket szülni. Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha
nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében!"

/Böjte Csaba/


Dió farm...

kovtama | 10:00:00 | | | 3 Hozzászólás
Egyszer már raktam fel pár képet erről a gyönyörű régi farm házról, de most találtam róla többet és nem hagyhatom szó nélkül.:) Mintha egy mesében lennénk...


képek innen