Az egyszerű

kovtama | 16:22:00 | Legyél te az első hozzászóló!
is lehet tökéletes. Innen onnan...képek: pinterestVégre

kovtama | 9:25:00 | 3 Hozzászólás
találtam két szőnyeget. Amióta ideköltöztünk próbálom megtalálni a nekem való szőnyegeket a szobákhoz, de valahogy nem sikerült. Szerettem volna valami kézi szövésűt, valami egyszerűt, valami parasztházhoz illőt. Persze voltak (vannak) álmaim csodálatos kézzel szőtt nomád szőnyegekről, de iszonyatos áraik vannak még használtan is, úgy hogy erről letettem,  (talán majd egyszer...) mert annyira nem kötődöm tárgyakhoz, hogy mindenáron, belerokkanva csak azért is alapon kiadjak értük egy csomó pénzt. Az egyetlen tárgy, ami fontos nekem a könyv, szóval megmaradtak ezek a szőnyegek a várólistámon. Évekig nézegettem mindenhol, de igazán nem tetszett semmi. Aztán a múlt héten a neten megtaláltam, ami első ránézésre tetszett. Két darab volt az ára is megfelelő, így gyorsan le is csaptam. Nagyon nagyon teszik. Az egyik ment a hálóba a másik a gyerekhez. Gyapjú, kézzel szőtt, egyszerű, de a maga egyszerűségében nekem a legtökéletesebb. Sokáig úgy gondoltam, hogy a hálószobánkba nem szeretnék semmit csak a parkettát de télen azért elég hideg és örülök, hogy most már ott van, mert meleg érzést kelt a szobában. Csak egy kis részét takarja el, mert a szoba elég nagy, de otthonosabbá tette. Jöhet a többi megvalósulandó dolog, persze csak akkor ha ismét megtalálom a nekem megfelelőt. Nem versenyfutás ez.:)Már csak

kovtama | 14:41:00 | 2 Hozzászólás
másfél óra és január 7-ig szabadság. Tegnap már olyan szinten voltam fáradt, hogy 8 órakor ágyba bújtunk a gyerekkel és negyed kilenckor már aludtunk is. A fáradtságot napközben is éreztem, fájt a fejem, egész nap szédültem, vérnyomás rendben, ittam is, ettem is. Este aztán még mostam egy adagot nagy nehezen, hogy megszáradjanak két nap alatt a ruhák és ne legyen szem előtt az ünnepek alatt a sok vasalásra váró cuccos. Holnap már eltudom pakolni, rendet rakni és utána már csak pihenés.

képek: pinterest

Lassan visszaszámolok...

kovtama | 12:18:00 | 11 Hozzászólás
mert jövő hét péntektől KÉT hét szabadság.:):) Várom, elfáradtam, elég volt ebből az évből. Hozzá teszem, mintha nem is lett volna olyan gyorsan elmúlt, talán még sosem éreztem így. A szabadság semmi másból nem fog állni, mint pihenésből, olvasásból, mozizásból a gyerekkel, szánkózásból (utálom a havat, de megígértem) és hát gondolom sok sok hólapátolásból. Jövő héten még utoljára bevásárolok, hogy szabadság alatt ne kelljen boltba menni, amit amúgy is utálok, feltankolunk minden jóból és csak ketten leszünk Kiskorúval, legozunk és társasozunk és lógatjuk a lábunkat. Ajándékai már megvannak csak fát kell még vennem, de talán nálunk a faluban letudhatom, mert árulnak háznál és kilehet választani, úgy hogy arra nem lesz gondom. Nagyjából körvonalazódik az is, hogy mit fogunk enni. Eddig azon gondolkoztam, hogy majd rendelek étteremből, de aztán eszembe jutott, hogy azért meg el kell autózni, ahhoz meg nem lesz kedvem pláne ha éppen aznap fog megint leszakadni az ég, úgy hogy inkább feláldozom magam a konyhában. A neten böngészve találtam pár izgalmas dolgot, lehet egyszerűen is finomat készíteni úgy hogy közben nem szakadunk meg,  még csak hagyományosnak sem kell lenni, inkább legyen finom és egészséges. Például ilyen:


képek: pinterest
Na és hogy a kedélyek is megnyugodjanak, ha valakinek nem egészen karácsonyos a fenti étel, elárulom halat azért fogok készíteni, idén először gondoltam, hogy veszek két szelet lazacot, fóliába alulra vékony citromszeleteket, rá a halat, tetejére fűszervajat és mehet is a sütőbe. A süti nálunk minden évben tiramisu, bejgli és gyümölcssalátát is szoktam készíteni. Idén a bejgli már megvolt, férjem vitte ki magával és egyébként azt csak az ő kedvéért gyártom. A gyümölcssaláta marad, viszont a tiramisuról lemondtam, helyette teljes kiőrlésű réteslapot veszek és megcsinálom a kedvenc meggyes rétesemet. Szóval nem tervezek nagy "zabálást" az ünnepre. Nem is értem miért van az, hogy sokaknak ez az ünnep a kajálásról szól? 

MÁS.

Ha már a pihenésről és olvasásról írtam, akkor van pár könyv a tarsolyomban illetve nincs, mert még nincsenek nálam csak elmentve, hogy jó lenne beszerezni mert ígéretesnek látszanak. A következők:

Képek és könyvek leírása: libri.hu
Nem megyek bele, hogy melyik miről szól, a Moly oldalán keresgéltem és elég jó értékeléseket kaptak a könyvek, így ezek mellett döntöttem. Ha gondoljátok nézzétek meg ti is. 

Na most már

kovtama | 18:01:00 | 8 Hozzászólás
sokkal jobban, újra boldogság. Férjem épségben kiért, minden rendben. Négy hónapig nem kell izgulnunk. Köszönöm mindenkinek a biztatást és a lelki támaszt. Szeretlek benneteket.:)

Aki már unja, az most

kovtama | 12:31:00 | 4 Hozzászólás
nyugodtan lapozzon, de én nem unom meg ezt a műsort sosem. Azt hiszem, Kirstivel olyan jóban leszek, mint Petrik Adriennel, Frances Mayes-el, vagy Máté Ferenccel.
Egész decemberben lesz karácsonyi műsor Kirstie Allsoppal, amit tuti nem fogok kihagyni. A Spektrum Home csatornán már holnaptól nézhetjük a fotelben marasztalós karácsonyos adást és minden hétvégén elkényeztet minket valami újjal ezekben a műsorokban. Remélem ha elmúlnak az ünnepek, akkor is lesz egy két hasonló szépség tőle. Szeressük együtt Kirstie-t.:)


Hello December!

kovtama | 11:08:00 | Legyél te az első hozzászóló!
képek: pinterest