Ugrás a fő tartalomra

Tegnap...

6 km futás, 48 perc alatt, 8-as átlaggal. Azt hiszem ezzel a 8-as átlaggal lassan meg is elégszem. Na jó, azért majd még kicsit faragok belőle. Jó volt nagyon, egyáltalán nem voltam fáradt a végén, sőt. Az első két három kilométer ami nagyon húzós nekem, utána már beállok egy tempóra, nyugiban futok és semmi fájdalom és baj. Komolyan mondom, hogy tudtam volna még menni, ha nem kellett volna a gyerekért mennem a suliba. Szép idő is volt, sütött a nap, nem volt hideg, pont jó volt minden. Pár hónapja még nem gondoltam volna, hogy az fog zavarni ha nem mehetek valami miatt. Elindulni persze, hogy rossz. Főleg ha fáradt az ember, vagy rossz az idő. De amint bekapcsolom az órámat és várom, hogy beálljon a gps már olyan jóleső várakozás van bennem. Utána pedig nem fáradtságot érzek, hanem éppen ellenkezőleg felpörgök, minden könnyebben megy. Az otthoni tennivaló, tovább tudok fent maradni este, nincs rossz kedv, hülye gondolatok. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy találja meg a neki való sportot, mert csodákat művel velünk! Nem kellenek a kifogások! "Nincs rá időm." aha, persze. Régebben én is ezt mondtam. De ilyen nincs! Tényleg arra van az embernek ideje, amire megteremti. Mindig van legalább 10 perc magunkra, ezt már én is megtanultam. Egyébként pedig mire nincs időd?? Éppen magadra? Az embernek pont saját magára kell(ene) hogy legyen elég ideje. Igen is egy életünk van és nem lehet állandóan mások mögé vagy más dolgok mögé sorolni saját magunkat. Egy idő után úgy is kibukik belőlünk a panasz áradat, hogy persze mert én soha nem vagyok sehol, én soha nem számítok. Hát persze, ha még magadnak sem számítasz akkor másoktól miért is várod el? 

Szóval szánjunk magunkra egy kis időt. Ha lehet még ma. Megtérül.Megjegyzések

 1. Ó, minden elismerésem... Sosem tudtam futni, nem is szerettem... csak akkor futok, futottam, ha nagyon muszáj... Bármi mást, csak futni ne! :-)

  VálaszTörlés
 2. Gratulalok az eredmenyedhez! es teljesen egyetertek, mindig sportoltam, sportolok.Azt vallom, az embernek fizikalisan is el kell faradni, akkor nincs alvaszavar, meg semmi egyeb problema.
  Tovabbi sok sikert!

  VálaszTörlés
 3. minden mondatod igaz :) a képet meg lopom :)

  VálaszTörlés
 4. Köszi csajok! Én azt hittem sosem fogok futni, amikor valaki futásról áradozott, konkrétan kinevettem. De tényleg van benne valami. Hiányzik. De olvasni még mindig jobban szeretek :D :D

  Pip, a kép annyira jó!! és annyira igaz! <3

  VálaszTörlés
 5. Jó olvasni, hogy már tudod, mit éreztem, mit érzek... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…