Nyári nappali ötletek...

kovtama | 11:06:00 | | | 2 Hozzászólás
Hirtelen berobbant a nyár, szinte nem is volt tavasz.  Színesben szebb a világ, kint is bent is. Íme néhány nyári  színekkel, ötletekkel teli nappali és pár gyönyörű kerti  kép.
forrás

Nekem a harmadik és az utolsó kettő nagy kedvencem.:)


És kint: 


forrás


Divat...

kovtama | 12:44:00 | | 1Hozzászólás
Újra előtérbe kerültek a farmerek. Bevallom nálam annyira nem volt menő, soha nem szerettem, most viszont egyre jobb szereléseket találok amik tetszenek és rá kellett jönnöm fiatalít is. Egy jól megválasztott farmer nadrág, ruha vagy kabát pár évet fiatalíthat rajtunk. Színes kiegészítőkkel, vagy nyári fehérrel, magas talpú nőies vagy szaladgálós balerinával, vászon cipővel, dorkóval tényleg nagyon feldobhatjuk szerelésünket. Lehetünk elegánsak, de lezserek is és ha nyaralni megyünk egy csomó dolog feleslegessé válhat, mert csak berakunk egy nadrágot, egy ruhát és hozzá pár dolgot és elég is lesz pár napra. 

képek innen

Kaptam egy

kovtama | 10:41:00 | 5 Hozzászólás
díjat Diustól.  Ezúton is köszönöm, örültem neki viszont el is gondolkodtam, hogy vajon tényleg én vagyok az, aki megérdemli? Ritkán írok, mint már mondtam jobban megy fejben az írás, mire ide kerülök vagy nem tartom érdekesnek vagy nem tudom rendesen megfogalmazni mit is gondolok. Jobb képekben elmondani azt, ami jár a fejemben. Meg hát nem is akarok annyira kitárulkozni a külvilágnak, néha így is úgy érzem túl sok a személyes dolog....Annak viszont nagyon örülök, hogy már ennyien olvasnak, nézegetnek itt az oldalaimon "engem". Sok blogot olvasok (bár mostanában nincs sok időm, sokszor még este sem tudok odaülni a gép elé) sok írót megkedveltem. Nehéz tovább adnom ezt a díjat, mert szívem szerint többet adnék, de csak 4-et lehet most. Van olyan is, aki éppen megkapta, pedig neki akartam én is adni.:)
Mivel nem akarom megszakítani a játékot, ezért most Nekik:

1. Fanni  Jött, látott és nálam győzött.:) Szeretem a képeit, az ötleteit, gondolatait. 

2. Legyen még egy Fanni  Fiatal, tehetséges! fiatalokat érdeklő bloggal, gyönyörű csajos, akire érdemes odafigyelni. Egy vidám, élettel teli lány. Még ilyen "vén" fejjel is jó időnként benézni hozzá. :)

3. Thea  Ahogy a blog címében is benne van: mesék... mesél, jó olvasgatni.

4. Györgyi   Nagy szív, velős gondolatok, sok szeretet, szép képek. Remélem sokáig megmarad nekünk.

Muszáj még kettőt beírnom a sok közül, mert nem szeretném őket kihagyni. 


Holdgyöngy   és Szeretetrehangoltan  akiket jó ismerni, jó otthon lenni náluk. 

Szívesen adom tovább és adnám mindenkinek, akiket megkedveltem a sok év alatt. Köszönöm.
Az ígért képek...

kovtama | 20:50:00 | | | 3 Hozzászólás
Nagyatád, első judo versenye a kisfiamnak:Bemelegítés és az első mérkőzés:) 
A kert...

utca felől, a kerítésre felfuttatott trombitafolyondár még csak most kezd el leveleket hozni, nyárra befutja az egész kerítést

a kis játszóház felújításra vár, a pampa füvek még csak most kezdenek nőni, a medence mögöttük lesz felállítva

a tavaly elültetett fákon is várható már pár szem gyümölcs

nem látszik, de már 30 fölött a gyümölcsfák száma

fokhagyma, borsó (megkésve minden)

van mit csinálni a birtok vége ott messze a fákkal határolt terület

az almafától jobbra pár hét múlva kis kerti tó lesz. A nyugágyban ritkán fekszünk:)

sajnos ez a fa csak virágokban gazdag, szinte minden évben csak pár szem gyümölcsöt ad, de olyan gyönyörű, levél semmi azt majd csak a virágok után.erdőből került hozzánk, sajnos a nevét nem tudom, de olyan mintha a gyöngyvirágok egy fáról lógnának lefelé
és még van olyan, ami nem virágzik, nem bújt ki, nem látszik...:)

Nem vesztem

kovtama | 14:49:00 | 4 Hozzászólás
el, majd jövök. Csak most pár napig táppénzen voltam. Az elmúlt napokban volt minden, kertezés, festés, judo verseny Nagyatádon. Képekkel majd jövök, vannak csak még nem raktam fel, pedig nagyon szép a kert majd meglátjátok.

Ma este Ákos koncert!!!! Ott leszek. Szép napot nektek."Fürdőszobák" a kertben...

kovtama | 11:21:00 | 2 Hozzászólás
Milyen jó is lenne nyáron hasonló "fürdőszobában" bámulni a csillagokat esténként egy könyvvel a kezünkben vagy a férjünkkel együtt megmártózva.

képek: pinterest

Amúgy az meg kimaradt,

kovtama | 11:41:00 | 8 Hozzászólás
hogy férjem csinált egy eteti magát pestós csirkét. Nem nagyon fér bele a tészta a mindennapjaimba, de mivel nem reggeliztem csak a szokásos kávémat ittam, nem volt lelkiismeret furdalásom, hogy ezt ebédeltem. Amúgy annyira jól laktam vele, hogy vacsira már nem kellett semmi.

Szóval a recept (úgy nagyjából, arányokat nem írok, mert mindenki magának tudja, hogy mennyire tésztás, mennyire húsos, vagy öntetes...) vagy ami kell hozzá.:

Csirkemell (nálunk fél kiló hármunkra.) Ezt vékony csíkokra, utána még kockákra vágjuk, vagy ahogy akarjuk. Lényeg a vékonyság. Só, bors, fűszerek, ki mit szeret szárnyas fűszerkeverék (nálunk valami kinti mexicói vagy mi volt, szóval ez tényleg magánügy, hogy ki mivel szeretné megszórni a csirkét.) Kevés olajon, wokban szépen megpiritjuk, kb. 2 perc az egész, nem szabad hagyni kiszáradni. Beleaprítunk koktélparadicsomot, együtt még kicsit átmelegítjük, nem kell a paradicsomnak megsülni.

Olasz makarónit roppanósra főzünk, ismét ki mennyit szeretne.

A peston van a lényeg, úgy is. Amiben volt:

Natur pirított pisztácia, pirított fenyőmag, rozmaring, bazsalikom, petrezselyem és olivaolajjal volt turmixolva az egész. Nagyon finom!! Érdemes csinálni egy jó nagy adagot, hűtőben eláll.

A piritott csirkére rakjuk a tésztát, rá rakunk annyi pestot, amennyit szeretnénk, az egészet összekeverjük és együtt átmelegítjük.

Vigyázat, eteti magát!

A kép nem az enyém, pinterest csak mutatom, hogy kb. így kell kinézni a végén.:)

pinterest

English Cottages és egyebek...

kovtama | 11:01:00 | | | 5 Hozzászólás
Itt a tavasz, végre igazi meleggel. Nekem pedig éppen most kellett betegnek lennem, van ez így. Férjem hazajött, úgy hogy beindul a felújítási projekt. Ötleteket vadászok, házakat nézek, lakberendezős oldalakat, színeket hasonlítok össze színekkel, kerteket kertekkel, virágokat, növényeket, kerti kiülőket és egyebeket. Hétvégén sokat voltunk kint, füvet nyírtam, vetettünk, rózsákat ültettünk el és ültettünk át, remélem túlélik. Valószínű ekkor fáztam meg, szombaton éjjel már fájt a torkom nem sokat aludtam, vasárnapra már megakartam halni, fájt a karom, a lábam, fújom az orrom. Nem is én lennék...télen olyan snassz megfázni nem??? Valahogy a blog írás sem megy mostanában, téma se nagyon vagy ha igen, mire leírnám már úgy gondolom nem is lenne érdekes....Tavaszi fáradtság? Vagy csak hosszú volt a tél? Nem tudom. Elővettem Petrik Adrien kertes könyvét, azt olvasgatom szabad perceimben, nagyon tetszik ahogy ír és most éppen aktuális is.  És hogy jön ide a címben szereplő angol kertek? Ahogy a netet böngészem mindig visszatérek a régi angol házacskákhoz és az őket körül ölelő kertekhez, nekem ezek a legcsodálatosabbak. A színeik, a kialakításuk, úgy ahogy vannak. Jó lenne egyszer közelebb kerülni egy ilyenhez...

képek: pinterest