Bio kert bio főzőcske...

kovtama | 12:38:00 | | 2 Hozzászólás
A TV Paprikán régebben ment egy műsor Biokert, biofőzőcske címmel. Nagyon jó volt, sajnos most nem adják, de a youtube-on megtaláltam pár részét, úgy hogy ha lesz hétvégén időm, biztosan végig nézek belőle jó párat. Gyönyörű környezet, régi angol ház, nagyon szép kert már csak ezért is érdemes belekukkantani, aki vevő az ilyesmire garantáltan ott marad a fotelben.:)

Gyerekszáj...

kovtama | 17:31:00 | 3 Hozzászólás
Gyerek: mi a vacsora?
Én: pestos csirke tésztával.
Gyerek: fúj, nem szeretem a pestos csirkét. Ehetek csokis kekszet?
Én: NEM.
10 perc múlva.
Gyerek: ehetek pestos csirkét?
ÉN: igen.
Gyerek: és ha megettem kaphatok csokis kekszet?

Szerintetek mitől szerette meg a pestos csirkét??? :)

Egyszerű, de csodás vidéki ház...

kovtama | 10:04:00 | | 2 Hozzászólás
Egyszerű ház, szép környezet, napsütés...
forrás

Hamarosan jelentkezem...

kovtama | 11:27:00 | 2 Hozzászólás
mert nálunk a pünkösdi hosszú hétvége új tető készítéséről szólt és a munkáról, pakolásról, takarításról. Fáradt vagyok, de majd jól kipihenem magam. :)

Mi lennék...

kovtama | 12:29:00 | Legyél te az első hozzászóló!

Mi lennék, ha...


évszak lennék:  tavasz

hónap lennék: május

a hét egy napja lennék: szombat

a nap egy időpontja lennék: éjfél

bolygó lennék: Hold

tengeri állat lennék: tengeri csillag

 berendezési tárgy lennék: éjjeli lámpa

bűn lennék: bujaság

folyadék lennék: víz

drágakő lennék: rubin

fa lennék: fűzfa

madár lennék: kolibri

virág lennék: napraforgó

időjárás lennék: nyári zápor

mesefigura lennék: Csipkerózsika

hangszer lennék: zongora

állat lennék: macska

szín lennék: halványzöld

érzelem lennék: szeretet

zöldség lennék: paradicsom

hang lennék: nevetés

elem lennék: tűz

zene lennék: pop

dal lennék: Még is jó (Ákos)

film lennék: Édesek és Mostohák

könyv lennék: Frances Mayes: Napsütötte Toszkána

étel lennék: minden, ami zöldség

fűszer lennék: chili

hely lennék: Toscana

íz lennék: csípős

illat lennék: gyümölcsös

parfüm lennék: Chanel 5

hit lennék: nem lennék

testrész lennék: a kis gödör a vállnál

arckifejezés lennék: mosoly

tanóra lennék: ének

mese lennék: Csipkerózsika

szám lennék: 2

ruhadarab lennék: libbenő nyári szoknya

kiegészítő lennék: karkötő

szeretet megnyilvánulása lennék: ölelés

rovar lennék: hangya

gyümölcs lennék: eper


(ez egy régi kérdés, most jutottam el a válaszig.)

Egy romantikus csajos ház...

kovtama | 10:44:00 | | | 1Hozzászólás
Egy igazán csajos, habos, babos, romantikus házat hoztam. Kicsit talán túl "finom" , de egyáltalán nem tolakodóan. Nekem tetszik, bár ezt leginkább egyedül élő szingli romantikus lányoknak tudom elképzelni. /Nem egy ilyen lányé.:) /


forrás

Díjat kaptam...

kovtama | 8:58:00 | Legyél te az első hozzászóló!
most Tőle: http://ruraleve.blogspot.hu/  amit nagyon köszönök. :) Tuti, hogy nem érdemlem meg, mert mostanában eléggé elhanyagoltam a blogot, de nagyon jólesett, hogy még így is fontos valakinek, hogy olvashassa. Ha nem baj, most már nem adom tovább, mert úgy látom, hogy már szinte minden helyen megfordult, akiket olvasok és szeretek, szóval csak körbe körbe menne már a díj, ráadásul tényleg nem tudok már kiválasztani négyet, hiszen nem véletlen, hogy Titeket olvaslak! Szóval a díj, most már mindenkié és ez így van jól!

Köszönöm még egyszer. :)


Mostanában kicsit kevesebbet

kovtama | 10:56:00 | | 2 Hozzászólás
vagyok. Az ok egyszerű, sokat lehet kint lenni, szinte minden hétvégét a kertben töltünk már kora reggel óta. Jövő héten ha az idő is megengedi végre meglesz a ház másik felén is az új tető. Minden ki lesz cserélve, gerendák, lécek és ide is fólia kerül. Régi bontott hódfarkú cserepet sajnos nem találtunk, kúpcserepet igen! Olyan nehéz. Nagyon mennek ezek a régi dolgok, emlékszem volt olyan hogy a kutyának sem kellett, pedig ezek aztán tartósak és olyan szépek a megkopott színeikkel. Mentő ötlete támadt a férjemnek, a góré tetején lévő cserepet szedjük le és annak a helyére rakunk régit, de másfajtát. Még jó, hogy adott volt ez, mert a hideg rázott volna ki, ha látnám a teljesen új, mindenkinek az van semmi egyedi (legalább is számomra )cserepet a tetőn. Igy talán minden jó lesz. Remélem az idő is. Ha ez kész akkor jöhet a csatorna, mert bár kijjebb hoztunk mindent, de úgy döntöttünk kell, utána a ház vakolása lesz, hosszas tanakodás után maradunk a sima fehérnél. Milyen lenne egy parasztház színes külsővel? Inkább most nem. Na szóval, most ez lesz az első, aztán ha minden jól megy elkészül a filagóriánk is, amit nagyon szeretnék, mellette pedig egy kis kerti tó lesz, ami a férjem nagy álma. 
Szóval van munka elég, persze a nagyobb részét a férjem csinálja én dolgozom, ő most megérdemelten pihen (neki ez a pihenés) otthon. Rendben tartja a kertet, csodaszép!! Kertésznek kellett volna tanulnia, annyira szereti. A házon az ablakok köré éppen díszeket készít fából, majd fényképek lesznek a blogon. Szép lesz nagyon. Szóval most haladunk, kicsit nagyobb lépésekkel, mint eddig ennek örülök. Időnként elkedvetlenedem, hogy milyen sok van még vissza, de aztán találok ilyen blogokat:

http://mucitanya.blogspot.hu/  és http://www.tanyasieletunk.blogspot.hu/    Most kezdtem el olvasni és nagyon nagyon tetszenek, ilyenekből merítek időnként erőt!! Köszönöm ismeretlenül is az íróiknak nagyon tetszik ahogy írnak az életükről, a felújításokról és a sok csodálatos képet, amiket megnéztem a blogokon. Gyönyörűek, ajánlom mindenkinek aki kedveli az ilyen stílust.