Ezentúl hétfő lesz az a nap

kovtama | 8:42:00 | 4 Hozzászólás

amikor könyvet fogok nektek ajánlani. Így lesz időtök beszerezni hétvégéig, vagy letölteni a netről az ebook olvasóra és felkészíteni magatokat a hétvégi nagy olvasásra. Talán tényleg vége a jó időknek (neeeeeee) és most már büntetlenül lehet olvasgatni, gyertyát gyújtani, forró csokit vagy teát iszogatva, hiszen sok mindent az idő már nem enged. Egy kis romantikával kezdünk.

kép és leírás: moly.hu

A harmincas éveiben járó Jennifer egy chicagói napilap munkatársa, és éppen soros cikkét írja, amikor asztalán megcsörren a telefon. A hívás a Geneva-tó partján fekvő üdülőfaluból jön, és szörnyű hírt tudat: Samet, Jennifer nagymamáját kórházba szállították – kómában van. Jennifer autóba vágja magát, és száguld Genevába, a családi fészekbe, ahol oly boldog nyarakat töltött gyerekkorában. A házban egy köteg neki címzett levelet talál: a nagymamája írta őket. S miközben a lány a leveleket olvassa, megelevenedik előttünk is a múlt: a nagyszülők tökéletesnek hitt házassága, amely tele volt keserűséggel és bánattal. Jennifer maga is nehéz terhet cipel, nemrég halt meg imádott férje. A tóparton összetalálkozik gyerekkori játszópajtásával, az immár orvos Brendannal. A fiatalok között feltámad a szerelem, ám a boldogságukat beárnyékolja a férfi súlyos betegsége… James Patterson amerikai író Suzanne naplója Nicholasnak című regénye után e szívszorítóan szép művében ismét megrendítően mesél olyan alapvető érzelmekről, mint szeretet, szerelem, összetartozás, egymásért való küzdelem.

Gyerekkoromban

kovtama | 7:08:00 | | | 2 Hozzászólás
volt egy időszak, amikor divattervező szerettem volna lenni. Aztán óvónő, aztán meg gyilkossági nyomozó...leginkább az utóbbi, de mivel akkor még számított a rendőrségen a magasság, fogalmam sincs miért, így 2 cm miatt nem léptem rendőri pályára. Amúgy bánom, simán eltudom magam képzelni apró részletek után kutatva....na mindegy. Szóval a divattervezés. Nem azért, mert annyira érdekel a divat, bár szeretem kiválogatni, hogy számomra abból mit érdemes felhasználni és mit nem, hanem a rajzolás miatt. Azok mindig is lenyűgöztek. Annyira szépek, ahogy egy egy vonalból, ceruza vonásból össze áll egy kép, egy kreáció. A pinteresten ilyen csodákra lehet lelni és nem lehet abba hagyni a nézegetésüket.

képek: pinterest

Hát ez nagyon jó!

kovtama | 14:09:00 | | | 8 Hozzászólás
Amikor zöldséget, hagymát vagy bármit pucolok mindig gondot okoz a sok héj és szemét, ahogy foglalja a helyet és mire a szemetesbe dobom a fele már lent landol a földön. Ezt találtam, szerintem nagyon jó, eszembe nem jutott volna, pedig olyan kézen fekvő a dolog. Csak némi fúrás faragás (a férjemnek persze) és már készen is van. Szerintem egy régi nem használt lábas, fazék is megteszi, sőt még hangulatos is lesz tőle a konyha. Aztán ha végeztünk a pucolással csak kiemeljük és mehet a komposztra az egész. Tök jó!

forrás

A lélek legsötétje

kovtama | 8:05:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Kiolvastam. Rég volt, amikor ennyire jó könyvet fogtam a kezemben. Letehetetlen. Nagyon jól megírt, végig szinte szorongtam, ahogy ezt a történetet olvastam. A legvégén meg már azt éreztem valaki engem is figyel....Jó volt na, ha tehetitek olvassátok el, mert nagyon valósághű.

kép: libri


Catherine élvezi a londoni szinglik gondtalan életét, mígnem az egyik éjszakai szórakozóhelyen megismerkedik Lee-vel. A férfi jó vágású, karizmatikus és titokzatos - elvarázsolja Catherine-t és a lány barátnőit is. Amikor azonban kiderül, hogy Lee valójában kiszámíthatatlan, manipulatív és erőszakos, már késő: Catherine egyedül marad a kétségbeejtő helyzetben, és senki sem hisz neki. Miközben fokozatosan tárul fel előtte Lee sötét oldala, egyre jobban belegabalyodik a lelki terror és a szexuális kiszolgáltatottság sűrű hálójába. Vajon van-e kiút, el lehet-e menekülni a férfi elől, aki mindenre képes, csak hogy birtokolja vágyainak tárgyát... Megindító, ahogy végigkövethetjük egy fiatal nő tehetetlen vergődését, miközben vele együtt rettegünk.

Otthon a fiam szobájában

kovtama | 9:25:00 | | 5 Hozzászólás

az ágy mögötti és az egyik oldalon ilyen a fal színe. Bevallom először kifeküdtem, mikor Kiskorúra bíztam, hogy döntse el milyen legyen a szobája színe. Fura is volt, meg tejóisten hangulatom lett tőle, de aztán kombinálva a fehér jácinttal, nagyon szuper lett. Tudhatott valamit a fiam.:) Elnézve ezt a képet, így lenne igazán tökéletes. Lehet bele is vágok, mert nagyon nagyon tetszik. És Nektek?


kép: pinterest

Ülök a por

kovtama | 8:10:00 | 5 Hozzászólás
és a kupleráj közepén és mantrázom, hogy ezt csak álmodom, ezt biztos csak álmodom, de ha nem akkor vasárnapra minden jobb lesz. Tudjátok milyen megerőltető?? 

Egy Ohioban lévő otthon

kovtama | 7:53:00 | | | | 2 Hozzászólás
melyet pajtából egy egykori tejipari feldolgozóból alakítottak át a tulajdonosok. Igazi gyöngyszem.


forrás
Lightos recept...

kovtama | 8:36:00 | 1Hozzászólás
Amikor van időm szeretek főzős, receptes blogokban kutakodni, olvasgatni. Rengeteg van, jobbnál jobb mindegyik. Sokszor pinterestet használva találok rá erre arra. Igy találtam meg ezt a receptet is, amit most megosztok veletek. Biztos, hogy kifogom próbálni a legközelebbi sült hús mellé vagy friss zsemlével tálalva, aztán egy kis borral leöblítve. A receptet ITT találjátok, sok más érdekes dologgal együtt.

Tejszínes, parmezános sült hagyma

Hozzávalók:

4 közepesen nagy hagyma
1 és negyed csésze jó krémes tejszín
1 bő csésze reszelt parmezán sajt


A hagymákat meghámozzuk és bő vízben megfőzzük /de azért ne essen szét, villát bele szúrva érezni fogjuk/
Ezután kettévágjuk őket és egy tűzálló tálba rakjuk, szépen elrendezve.
Ráöntjük a krémes, sűrű tejszínt és megszórjuk a reszelt parmezánnal. Jó forró sütőben megsütjük, amíg a teteje szép pirosra sül és besűrűsödik a tejszín.

forrás
A blog írója utal rá, hogy az eredeti receptet Nigel Slaternél találta, akit mi is ismerhetünk a Könnyed vacsorák műsorból amit a TV Paprikán is láthattunk, de a YouTube-on is fent van. Pl:


Ma elindul nálunk

kovtama | 11:06:00 | | | 5 Hozzászólás
az utolsó (legalább is az idei évben) belső felújítási és építési projekt. Készen van az a cserépkályhánk, ami a hálót és a gyerekszobát fogja fűteni. Zöld színű, zsolnay csempés, padkás lesz....már nagyon várom, hogy lássam a végét, pedig még csak most kezdi el építeni a férjem. Utána egy gyors festés és jöhetek én a rendezkedéssel, pakolással, takarítással. Ez a legjobb rész csak a többi, kosszal járó dolgot éljem túl. Nekem az a legnehezebb, de hát kinek nem? Valamit valamiért. Bármennyire is fontos, hogy a konyhában és a fürdőben is leverjük majd a csempézést, ezer éves dolog, jövő nyáron nem akarom, kell a szünet 11 év után. Jövőre csak külső dolgokat szeretnék, persze az élet általában közbe szokott szólni, de reménykedem. Kell egy kis levegő már. Sok tervem van! Eldöntöttem, hogy végre előszedem a varrógépem és megtanulok varrni. Új függönyöket, párnákat szeretnék, ágytakarót (nem sok ez egy kicsit?? totál kezdő vagyok) A hálóban kialakítok magamnak egy sarkot és ott fogok alkotni. A kikben láttam múltkor szép dobozokat, különböző méretekben, azokból fogok venni és tárolni olyan dolgokat, amiknek most nincs rendes helyük. Kicsit letisztultabb lakást szeretnék, rendezettebbet. Jövő hét végére ígérte a férjem, hogy állni fog a kályha biztosra, kb. 2-3 nap az építés és tudom, hogy addigra tényleg készen is lesz festéssel mindennel. Alig várom a jövő hét végét, a legjobb az egészben a rendezkedés.:) Szeretnék egy szép hintaszéket is, régit amit majd lecsiszolhatok és felújíthatok, régóta vágyom rá. Képeket, még kopár a fal a hálóban. Be vagyok sózva rendesen. :) Teljes lakástakarítás, szortírozás, szanálással egybekötve. Konyha, nappali, fürdő és a spájz sem fogja megúszni, úgy hogy dobozokat is hozok rendesen és eldöntöttem, amit nem használunk kb. 1 éve azt nem is fogjuk akkor meg minek foglalja a helyet a szekrényekben és itt ott?? Azt  még nem döntöttem el, hogy a padlásra kerülnek e vagy eladásra. Nem vagyok az a fajta, aki nagyon ragaszkodik a tárgyakhoz, kivéve pár apróságot, de ezt már írtam régebben. Nálam az értékek és az emlékek nem tárgyakban mérhetők, úgy hogy én minden szívfájdalom nélkül megtudok tőlük válni. Nagy a lendület mi? :) Úgy hogy most bogarászok a neten, lakberendezős, takarós, varrós blogokat és pinteresten képeket kutatva, vaterát és jófogást böngészve, hátha ráakadok valamire ami beleillik az elképzeléseimbe. Persze, tudom képeket majd rakok fel az elkészült kályháról mindenképpen. :) 

Ui. nem, a futást sem hagytam abba. Talán ennek is köszönhetem, hogy több a lendület.:)

Egy színes ház Norvégiában

kovtama | 8:41:00 | | Legyél te az első hozzászóló!

Annyira szeretnék

kovtama | 8:16:00 | | 8 Hozzászólás
ilyeneket. Régóta vadászom valami finom, puha meleg kardigánra, pulcsira. Valami igazi őszire, olyan elegáns, de még sem, lezser és még is nőies dologra és sehol sem találok.:( Van olyan hely, ahol kaphatok ezekből egyet??

forrás: pinterest