Filofax...

kovtama | 11:25:00 | | | 4 Hozzászólás
Van nektek ilyen? Határidőnapló, életvezetési napló, ahova minden fontos dolgot, álmot, dátumot, vágyatokat felírjátok, vezetitek? Nekem van egy ezer éves, sima kis barna. Bevallom nem igazán írtam bele semmit. Egy két szolgáltatónak a telefonszáma és fax számán kívül nincs is benne más. Szokásos pinterestes kutakodásom során valahogy szembejöttek velem a filofaxok. Hát mit ne mondjak, megirigyeltem a feltöltött képeket. :) Nem tudtam, hogy ennyi mindenre jók, valóságos kis igazi naplók álmokkal, rajzokkal, jövő tervekkel. Nagyon inspirálóak. Tudom, okostelefonok és tabletek korában elavultnak tűnnek ezek, pedig ha belegondolok nagyon kreatívvá teszik az embert. Akár egy jó kis hobbi is kerekedhet belőle, főleg ha valaki elkezd ilyeneket tervezni, sima egyszerű kapcsos füzetekből kreálni valami szépet, akár még eladásra is. Sőt, még feltöltött videot is találunk arról, hogy kezdjük el a vezetését. Bár szerintem ez túlzás. Azt hiszem meglátogatom a kedvenc írószeres boltot és körülnézek.:) Jó lenne a 2014-es terveimet, dolgaimat egy ilyen szép kis füzetben gyűjteni, megírni. 
képek: pinterest

Nagyon gondolkodom,

kovtama | 15:13:00 | | 9 Hozzászólás
hogy befogok szerezni egy ilyen készüléket:


Biztos sokan ismeritek, kontaktgrill. Húst, zöldséget és még ki tudja mit lehet benne sütni. Az az igazság, hogy mostanában kicsit elszállt velem a ló evésileg. Nem a mennyiséggel van gondom, hanem hogy nem figyelek oda. Azt hiszem, mivel már tényleg rendszeresen futok, nekem lassan megint mindent lehet. Pedig nem!!! Semmi másra nem tudom fogni csak a lustaságomra. Futkosok itt össze vissza, aztán nem figyelek a minőségre amikor eszem. Lecsúszott fehér lisztből készült zsemle, kókuszos sport szelet, ez az. Persze a ló is elszaladt velem, mert attól, hogy futok még figyelni kell erre is, hiába égetek el elég tetemes kalóriát, ha utána be is viszem azt. Igy csak stagnálni fogok, nem fogyni. Jó, centikben azért látszik és már az L-es futónadrágom is a szekrényben, mert elhagytam futás közben, jó az M-es. :) De akkor is! Változtatni kell. Ez az egyik. A másik, hogy ha férjem majd decemberben kimegy dolgozni, akkor egyedül maradok a gyerekkel, edzés, miegymás későn érünk hét közben haza és jó lenne ha bedobnék két szelet húst , kis zöldséget, gyorsan párolnék rizst és kész a vacsi. Vagy milyen jó lenne, ha reggel miközben kávézom, készülődünk a napra, megsülne benne egy szelet csirke mell a munkahelyemre ebédre és már csak egy kis saláta kell hozzá és kész is, vagy a megsült csirkét egy teljes kiőrlésű zsemlébe rakom, jégsalátával, uborkával, hagymával, mustárral. Nem ragozom tovább, nézegetem őket. Jó lenne. Most az egyik áruházban is lehet venni januárig pontokat gyűjtve. Elkezdtem, hátha még bármi is lesz belőle. Nektek van?

Ha szépet szeretnétek látni

kovtama | 14:07:00 | | Legyél te az első hozzászóló!

Könyv hétfő...

kovtama | 11:10:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Most éppen olvasom Katherine Webb könyvét a Homályt , ami nagyon nagyon jó, letehetetlen. Ajánlom! Viszont a moly-on találtam ezt a könyvet, felkeltette az érdeklősemet mert a leírás alapján ez is jónak és izgalmasnak tűnik. A következő amit olvasni fogok azt hiszem ez lesz. 
kép és leírás moly.hu


Sophie csinos, szép, fiatal és mindene megvan: szerető férj, remek állás, tágas lakás egy párizsi luxusbérházban. Ám egyre több nyugtalanító dolog történik vele: elhagyja a holmijait, melyek aztán a leglehetetlenebb helyekről kerülnek elő, mindent elfelejt és összezavar, úgy érzi, kezd megőrülni. A baljós események sűrűsödnek körülötte, az élete darabjaira hullik. Van-e valami köze az anyósa és a balesetben nyomorékká vált férje halálához? És ő követte el azokat a gyilkosságokat, amelyeknél minden ellene vall, de különös módon semmilyen emlékképe nincs róluk? Kétségbeesetten menekül városról városra a ránehezedő árnyak és a rendőrség elől, és egy új házasság révén akar új személyazonosságot szerezni magának. De valóban jó megoldást választott? Mit tud voltaképpen arról a férfiről, akivel összeköti az életét? 
Az ördögi cselekményszövésű pszichothriller Hitchcock és Brian de Palma rémálomszerű filmjeit idézi. Letehetetlen.

Ma reggel

kovtama | 11:44:00 | | 3 Hozzászólás
legyőztem magam. Tegnap nem sikerült a tervezett 7 km, ma már túl is léptem. :) Boldogság.

Idő: 1 óra 5 perc, Táv: 7,12 km Átlagos tempo (lehetne jobb is már) 9:10 

Igy jól kezdődik a nap! :)

Ezt még nem is mutattam...

kovtama | 12:55:00 | | | 5 Hozzászólás
Tegnap a férjem hozott egy kis zsámolyt, vagy lábtartót vagy nem tudom mi ez. Kidobták, mert az egyik lába letört. Egyébként a bársony huzat nem foltos, még csak nem is poros. A lábát megragasztotta és gondolkodom egy csiszoláson de szerintem így is csodás. Nem értem én az embereket, ezeknek a régi dolgoknak értéke, lelke van! Vétek kidobni nem? Hozzánk a legtöbb bútor így kerül, véletlenül, arra járva vagy olyan dolgok között kutatva ami  mások szemében semmire nem jó. Nem bánjuk, gyönyörű régi tárgyak kerülnek időnként hozzánk.


Mai teljesítmény

kovtama | 11:16:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Idő: 1 óra, Távolság: 6,87km Tempó: 9 (ez most nem a legjobb)A terv reggel 7 km volt és annyira éreztem, hogy menni fog. Sajnos elrontottam, mert hosszú ujjú futószerelésben indultam el és a felénél már éreztem, hogy ez így nem jó. Melegem volt, már szakadt rólam a víz, egyszer belesétáltam kb. 100 métert. Víz nem volt nálam, általában nem szoktam magammal vinni, mert zavar ha az órán és az mp3 lejátszón kívül más is van nálam. (bár telefont újabban viszek, hátha történik valami) De akkor sem akartam feladni, mindenképpen 6 km-t le AKARTAM futni. Végül is majd nem sikerült az egészet ( az a fránya 100 méter) de éreztem, hogy meg kell álljak, mert hirtelen rosszul lettem, hányinger és szédülés, biztos hogy leesett a vércukrom. Elég lett volna egy rövid ujjú póló és egy térd nadrág a futáshoz, már reggel 8-kor is sütött a nap. Nem baj, mindennek ellenére akkor is EZ A LEGHOSSZABB FUTÁSOM. Eddig! Hazaértem és hajat festettem, ha már a betervezett kilométer nem jött össze, legalább szép legyek.  :D

Most egy gyors összepakolás, aztán pizza sütés a családnak, nekem rakott brokkoli. Olvasást tervezek és utána délután még egy jó nagy séta a gyerekkel, neki is kell a betegség után még bőven a friss levegő. 

Szép napot nektek is, ne maradjatok a szobában, használjátok ki ezeket a nyárias napokat.

Képek...

kovtama | 18:07:00 | | | 2 Hozzászólás
Amin mostanában kezdett el dolgozni a férjem. És akin napsütésben nem látszanak a pöttyök :D

Helyzet jelentés...

kovtama | 13:05:00 | | 9 Hozzászólás
A bárányhimlő múlik el, szerencsére láz egyáltalán nem volt. Két napig jöttek elő a pöttyök, az elég durva volt, aztán már jobb. Minden nap szellőztettünk, szerencsére fűteni nem kell ebben a jó időben, de ma azért alaposan kinyitottam minden ajtót, ablakot, lehúztam az ágyneműket, mert minden ellenére betegség szag volt a lakásban. Most is még éppen kint vannak a napon a takarók, párnák, friss ágynemű huzatok előkészítve, ha kiszellőzött minden húzom is fel. Kiskorú már sokkal jobban van, száradnak le a pöttyök, sok el is múlt. Nem tudom marad e valami nyoma, én úgy láttam hogy kettőt hármat azért elkapart, egyet az orra tövében oldalt, talán nem marad meg a nyoma. Azért érdekes, hol kaphatta el, mert az iskolában nincs egy gyerek sem aki himlős lenne. Tudom, tudom bárhol, de nem is igen voltunk sehol talán egyszer volt velem az elmúlt három hétben vásárolni. No mindegy, ezen már kár töprengeni (amúgy is össze meg vissza aggódtam magam itt a napokban ) remélem sikeres véget ér, rendben lesz. Ami már nagyon hiányzik a gyereknek az a fürdés egy jó habos vízben. Az mondjuk nekem is, mert hiába zuhanyzunk óvatosan az azért még sem olyan, mikor bárányhimlős az ember. Időnként érzünk furcsa illatokat a gyerek körül na. :) Más.

Gyönyörű az idő, itt tegnap árnyékban 26 fok volt. Bárki bármit mond, tavaly is hasonlóan jó idő volt, mondjuk 26 fok nem volt, de ugyan ilyen szép nyárias idő, sok napsütéssel, rövid ujjúban bicikliztünk és mászkáltunk az erdőben. Vannak róla fényképek, úgy hogy elhihetitek.:)
A múltkor elültettem 100 virághagymát, mindenfélét. Krókuszt, jácintot, tulipánt, nárciszt, füzikét nem is tudom hány fajtát. Elkezdtek kibújni :S Nem tudom így átvészelik e a telet, szerintetek?? Baj, ha a jó idő miatt kibújnak? Lesznek így szép virágaim tavasszal? Aggódom.
Vár ránk még olyan 600-1000 akác fa elültetése, lassan de szépen gyarapodik kint a szántón a saját akácos ültetvényünk, szépen sorban mint egy kis erdő. Pár év és innen lesz a tüzelőnk, egyszer férjem kiszámolta hogy kb. 6000 db fér el benne, szépen másfél méteres távolságot hagyva közöttük. Az akácban az a jó, ha kivágod gyökérről akkor is mindig újra nő, szóval kevés befektetéssel remélhetőleg örökös, újra növő erdőnk lesz. Előbb kellett volna, bár akkor anyagilag nem álltunk úgy.

Lenyírtam az első kertben a füvet tegnap, olyan szép zöld minden. Mintha tavasz lenne.:) Leszedtük az almafákról a sok sok almát. Annyira nem vagyok oda az almáért, mióta terhes voltam valahogy nem sok ment le a torkomon, bezzeg előtte egy kilót is megettem egy nap alatt. Hogy most miért nem? Tervezem még, hogy árvácskát, erikát fogok venni, hogy legyen télen is kint valami virág. Azt mondják hosszú és nagyon hideg lesz a tél én reménykedem, hogy nem így lesz! Még nem szerettem meg, no meg ketten leszünk a gyerekkel, nem lenne jó túl sok havat lapátolni. Téli szünetben és karácsonykor bőven elég is lenne azt hiszem.

Lassan itt a karácsony, már elkezdtem bújni a dekorációs oldalakat, újságokat, blogokat. Nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni semmiképpen sem, most már évek óta sikerül pár héttel előtte mindent szépen elrendezni.

Éva írt a blogjában, a Nők lapja enteriőr újságról, köszönöm neki ezúttal is, mert megvettem és nagyon nagyon tetszik ez a szám. Petrik Adrien háza, Schaffer Erzsébet vidéki otthona annyira csodálatos, olyan jó ötleteket lehet belőlük elcsenni. Az egész újság nagyon jó, pont elég egyensúly van a reklámok és a cikkek, házak, lakások bemutatása között. Lehet, hogy elő is fizetek rá, megnézem majd a Sanoma oldalán. Mostanában nem igen vettem lakberendezős újságot, jó pár évvel ezelőtt ez volt a hobbim, Otthon, Lakáskultúra és még sorolhatnám mindig landolt a kosaramban bevásárláskor, de aztán mentek fel az árak, egyre több lett bennük a hirdetés és győzött a józan ész, no meg az egyre inkább elterjedő blog világ, így ma már nem is veszem meg ezeket. De ez most nagyon tetszik.

Holnap kint szeretnék lenni, remélem a gyerek is már kijöhet velem, kell a friss levegő. Férjem nem lesz itthon, családban elkél most egy kis segítség ő ott lesz délelőtt. Mi a gyerekkel kicsit rendezkedünk a kertben, aztán lehet vasárnap elmegyek délelőtt egy két órára csak úgy magamban nézelődni, müller, háda, könyvesbolt van tervben. Futni is megyek, igen. :)

Szép, napos napokat nektek is!

Könyvajánló...

kovtama | 13:28:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Akik szeretik a Skandináv krimiket, azok most örülhetnek. Még én sem olvastam, de  az ajánlón végig futva talán egy igazán lebilincselő és vérfagyasztó könyvet tarthatunk a kezünkben. 


Kép és leírás: moly.huEgy hétfő reggel két kisdiák borzalmas felfedezést tesz az iskola tornatermében. A plafonról öt férfi holtteste lóg, mértani pontossággal elrendezve. Akár egy nyilvános kivégzés. Konrad Simonsen főfelügyelő és csapata hamarosan az iszákos, ám rendkívül eszes iskolai gondnokra kezd gyanakodni, aki nem rejti véka alá, hogy köze van a mészárláshoz. A férfit azonban nemsokára holtan találják. Tovább nehezíti a nyomozók munkáját a szóbeszéd, miszerint az áldozatok pedofilok voltak… Az ügy szép lassan kezdi kinőni egy sima gyilkossági nyomozás kereteit, a szenzációhajhász sajtó is lecsap rá, a feltüzelt közvélemény pedig mélyreható társadalmi változásokat követel. De vajon mit akartak elérni a tettesek? És mire föl a látványos díszlet meg az egész felhajtás? És vajon megértik az emberek – és maguk a rendőrök is –, hogy az önbíráskodás akkor is elfogadhatatlan, ha nemes ügyet szolgál?

Bárányhimlő

kovtama | 18:23:00 | 8 Hozzászólás
az van most nálunk. Gyerek kérdésére, hogy honnan jött ez a sok pötty férjem válasza az volt, hogy "mondtam neked, hogy túl sokat játszol a minecraft játékkal. A sok báránytól kaptad el." Válasz: perszeeeeeeeeeeee. Hát ennyi, két hét suli nélkül. Minden rosszban van valami jó. ( Ha más nem akkor az, hogy beleesik az őszi szünet, legalább nem fog olyan nagyon lemaradni. ) Viszont karantén. :S  Az eltervezett mozi most sajnos ugrott, pedig már nagyon készültünk a Turbóra. :( 

kép: indafotó

Ismét hétfő - ismét könyv

kovtama | 6:10:00 | 4 Hozzászólás
Eljött egy újabb hétfő, így ismét könyvet hoztam. Még én sem olvastam, szokásos keresgélésem során találtam, de biztos hogy nem marad ki a sok könyv közül, amelyeket elfogok olvasni.

kép és leírás: moly.hu


Erica és Beth Calcott testvérek. A fagyos tél közepén visszatérnek abba a házba, ahol oly sok idilli nyarat töltöttek gyermekként. Elhunyt nagyanyjuk rájuk hagyta a házat, ők pedig az örökségüket nézik és válogatják át. Az ott töltött napok során rég elfeledett vagy elrejtett emlékek felvillanásából kirajzolódik a két lány gyermekkora, amikor is egy régi nyáron az unokatestvérük, Henry, nyomtalanul eltűnt.

Tegnapi sétálás képeken

kovtama | 16:28:00 | | 2 Hozzászólás És egy recept.


Ma valami olyasmit csináltam, ami egy leves után is jó ebédre, de uzsonnának vagy vacsira is jó választás lehet.

Spenótos pite újratöltve. Azért újratöltve, mert csináltam már ilyet. Hasonlót. Akkor nem volt rajta bacon és nem ilyen sajttal szórtam meg, de ez sokkal sokkal jobb, úgy hogy ezért újratöltve. 

Hozzávalók:

1 doboz Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslapnak a fele (én a másik felét lefagyasztottam dobozostól)

Töltelék:

1 csg. leveles fagyasztott (de lehet persze friss) spenót
25 deka túró
2 tojás
só, bors, fokhagyma apróra vágva
reszelt Mlekpol Nagylyukú sajt (Tescoban kapható. Gouda jellegű isteni finom ! )
pár szelet bacon szalonna, ki mennyit szeretne

1 tojás a tetejét megkenni.

Egy pite formát kivajazunk, vagy olaj spray-el megfújjuk (én Kotányi oliva sprayt szoktam használni, isteni ízt ad mindennek érdemes kipróbálni. 
Pár réteslapot belerakunk a piteformába úgy, hogy oldalt kilógjon szépen.

A spenótot kinyomkodjuk,megpároljuk, nem kell sokáig elég 2-3 perc is. Amikor már átmelegedett hozzárakjuk a túrót és szépen összekeverjük. Ízesítjük jó sok fokhagymával, sóval, fehér borssal. Levesszük a tűzről és picit hagyjuk hűlni. Amikor már nem olyan forró beleütjük a két tojást és jól összekeverjük. 
Megtöltjük a réteslapot a spenótos túrós keverékkel. A tetejére ráreszelünk jó sok gouda sajtot. A gouda azért jó, mert a picit sós, túrós kulimásznak ad valami édeskés utóízt, isteni lesz tőle, elhihetitek. Ennek a tetejére ráhelyezzük a bacon szeleteket. Ráhajtjuk a kilógó réteslapot, szépen elrendezzük. Én azért szoktam még a tetejére rakni két három lapot, szépen ráhajtva, mert szeretjük ahogy ropog. Megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal szoktuk enni. Langy melegen a legjobb, de nem lehet kivárni, amíg kihűl, mert nagyon finom. Próbáljátok ki.