Év lezárós futás...

kovtama | 17:26:00 | | 3 Hozzászólás
Év végére elértem az idei célom: meg van a 10km-es (pontosabban 10,5) futásom.:) Boldogság van. Én így búcsúztam az évtől. Jövőre újabb tervek vannak, majd arról is írni fogok. Szép estét, viszlát jövőre.

2013 évzáró...

kovtama | 13:06:00 | | 7 Hozzászólás
Pár gondolat a 2013-as évemről csak úgy egyszerűen belecsapva a közepébe...
Gyors év volt. Nem tudom ki hogy van vele, de nagyon gyorsan véget ért.

A legbölcsebb döntés, amit meghoztam: Az, hogy elkezdtem futni. És persze, hogy kitartottam és nem hagytam abba, sőt eljutottam arra a szintre, hogy egyre több és több kilométert akarok megtenni.
A legnagyobb lecke, amit megtanultam: A felszínes barátságok n e m barátságok.
A legnagyobb kockázat, amit vállaltam: Búcsút inteni azoknak, akik árasztják magukból a negatív dolgokat és ezzel utálatot kiváltani irányomban. Ez legyen a legkevesebb. Ilyen lesz 2014-ben is.
A legnagyobb meglepetés az évben: Hogy újra van kitartásom.
A legnagyobb szolgálat, amelyet végeztem: Nem szolgálatnak tartom, de a család kiszolgálása. (és engem is kiszolgálnak ők)
A legnagyobb dolog, amelyet befejeztem: A blog írás, minden évben, hogy nem hagyom abba.
Mire vagyok a legbüszkébb? A férjemre, a gyerekemre és arra, hogy ebben az évben 20. lett a blogom a goldenblogon. És nem utolsó sorban arra, hogy végre mertem felvenni a kesztyűt és kinyitottam a számat és a fiam mellé álltam az osztályfőnökével szemben, igen ez volt a legnagyobb jó döntésem.
Ki az a három ember, aki a legnagyobb hatással volt rám? Nem három, jó sok futó társ.
Ki az a három ember, akire a legnagyobb hatással voltam? Nem tudom, de remélem van legalább három.
Mi az a dolog, amit nem sikerült befejeznem? Azt hiszem ilyen most nincs.
Mi a legjobb dolog, amit fölfedeztem magamban? Sokkal nyugodtabb vagyok, sokkal pozitívabb és ez biztos a futás eredménye.
Mi az, amiért a leginkább hálás vagyok? Hogy olyan férjem és fiam van, akik mellett azt tehetek amit szeretnék.

2013-ban azt hiszem több pozitív dolog történt, mint negatív. Vagy már megtanultam szinte csak a pozitív dolgokat látni? Lehet ez is benne van. Szóval, ami jó:

Háromszor is sikerült elmennünk nyaralni, igaz ebből az egyik véletlenül sikerült, mert a határról vissza küldtek minket, mivel lejárt a személyim és így bánatunkban nem haza, hanem a Balatonra mentünk. :) Így vissza tekintve ez már persze vicces, de akkor fél napos bőgés után is úgy éreztem, hogy én vagyok a világ legnagyobb lúzere és hülyéje. Gyerekem vigasztalt, férjem higgadt maradt, köszi neki itt is. Persze, utána két nappal később sikerült új személyivel elutazni, szóval feleslegesen izgultam. 
Sikerült a házon ismét sok mindent megcsinálni, még egy új cserépkályhát, festéseket, átrendezéseket. 
Mind a két kocsinkon teljes szerviz, régi dolgok kicserélése, rendbe tétele. Mivel nálunk sajnos csak így megoldható a munkába járás ez a muszáj dolgok közé tartozik, fájt is a szívem egy rakás pénzt kidobni rájuk, de úgy nézem, hogy legalább volt rá keretünk. Kellett már, mert 10 évig csak szolgáltak minket és ez nem kevés idő.
Gyarapodik az akácosunk, lassan a telek végéig tele lesz ültetve. A kertbe újabb gyümölcs fák kerültek, szerintem itt már abba is hagyhatjuk, mert kb. 40 termő fa van már. Mellette pedig a málna, eper, ribizli, egres. 
Kiskorú bárányhimlőjét leszámítva ebben az évben egyáltalán nem voltunk betegek. Nem voltunk náthásak, influenzásak, legfeljebb egy két napos orrfújás volt. Mondjuk általában nem vagyunk azok, de most ez jó év volt ilyen téren is. 
Ebben az évben a futás elkezdése és megszeretése volt a legnagyobb kihívás számomra, ami sikerült. A futás által megismertem pár embert, akik közül van olyan, kivel talán már barátok is lettünk. 
Sokkal sokkal pozitívabb vagyok, mint bármikor előző években. (Jó, mondjuk ehhez hozzájárul az is, hogy nem nézek tv-ben szinte már soha híradót, és nem olvasok híreket.) 
Soha rosszabb évet. 

És végül, de nem utolsó sorban az új mottóm, amit már írtam és szem előtt tartok: 
Ha boldog akarsz lenni, hát legyél! 
Ez biztosan csak rajtunk múlik és nem kellenek hozzá nagy dolgok. 

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Könyves hétfő

kovtama | 21:20:00 | 4 Hozzászólás
kép és leírás


A Hétpecsétes titok a 19. századi Londonba kalauzolja az olvasót. A megtörtént eseményeken alapuló történet két hősnője a korabeli nőmozgalmak egyik élharcosa, Emily "Fido" Faithfull, és a jómódban élő, házasságába belefásult szépasszony, Helen Codrington. A két nő hosszú évek után találkozik újra az angol fővárosban, s Fido egyik pillanatról a másikra Helen házassági válságának kellős közepében találja magát. A válság végül botrányos váláshoz vezet, amely nemcsak Helen, de Fido jó hírét is kockára teszi.

A viktoriánus Angliában nem nézik jó szemmel sem a házasságtörést, sem a női egyenjogúsági mozgalmakat, s végképp elutasítóak a válással szemben. Amikor pedig felmerül a gyanú, hogy a két asszony viszonya több is lehetett barátságnál, Fidónak nemcsak a társadalom súlyos ítéletével kell szembenéznie, de önmagával is, és mindazzal, amit önálló, független nőként képviselt.

Emma Donoghue színes tablót rajzol a korabeli angol társasági élet képmutató világáról, a nőket sújtó megkülönböztetésről, a feminizmus kezdeteiről, nem utolsósorban a pusztító szerelmi szenvedélyről.

Ezt most magamnak...

kovtama | 14:51:00 | 13 Hozzászólás
Több helyen olvastam, Márta blogján és Évánál is és most iderakom magamnak, hogy el ne felejtsem:

Ha boldog akarsz lenni, hát legyél. (Tolsztoj)


Ui.: most vettem észre, hogy ez lett az 1000. bejegyzésem. Semmi sem történik véletlenül.:)

Az érzés, hogy karácsony

kovtama | 16:58:00 | | 1Hozzászólás
ide vagy oda a mai futás is kipipálva megfizethetetlen. :) Napsütés volt, meleg volt, jó volt. Holnap délelőtt is tervezem.

16 nap

kovtama | 14:17:00 | 2 Hozzászólás
ilyen sokáig vagyunk mától itthon. :) Boldogság. Ma délelőtt még az utolsó simításokat végeztük el ketten karácsony előtt. Elhoztuk a kért házi finomságokat, töpörtyűt, sütni való és füstölt kolbászt is. Boltban már régóta nem veszünk semmilyen, többnyire vízzel és ízfokozókkal feltuningolt szaláminak, felvágottnak mondott valamit. Igaz, ez drágább de még így is jobban megéri, mint 10-20 dekánként venni az előre becsomagolt dolgokat. Vigyázunk az egészségünkre és nem utolsó sorban azoknak adjuk a pénzünket, akik megdolgoztak azért, hogy mi finomakat együnk. Haza fele még beugrottunk a boltba, még is csak vettem még egy kis kenyeret a fél kiló mellé, nem mertem megkockáztatni hogy esetleg kevés lesz, bár én azt nem eszem. Amit vettem beraktam a hűtőbe, így eláll és amikor előveszem friss lesz. Jégsaláta, madársaláta és rántani, tölteni való gomba is került a kosárba, még egy kis gyümölcs és két pisztráng. No ezzel kellene majd kezdeni valamit. Még nem csináltam, de ahogy olvasgatom a sok receptet erről a dologról a legtöbben kakukkfűvel és citromkarikákkal a hasukban sütik meg őket, vajjal. Így én is ezt fogom tenni. A lakásban már nincs mit csinálni, még egy utolsó mosás ami megszárad karácsonyig és ki is ürül a szennyes tartó. Kocsimat lemostam, kívül belül tiszta, rég volt ilyen nem is volt érdemes előbb nekiállni, mert a ködös, sáros időben pillanatok alatt ismét mocskos lett volna. Most viszont már süt a nap és 6 fok körül van, inkább január végi február elejei kint a levegő, én nem is bánom. Sütni nem igazán fogok, tiramisut hétfőn megcsinálom és egy kis sajtos rudat fogok még, jó lesz azt film nézés és olvasás közben rágcsálni. Persze mértékkel, mert az ember nem azért fut és csinálja a dolgokat, hogy három nap alatt elvesszen jó pár hét munkája. Futás az karácsonykor is lesz, délelőttönként. Ki nem hagynám. Szép napot nektek is.

Ma van az utolsó

kovtama | 5:42:00 | 2 Hozzászólás
munkanapom. Hát ez is elérkezett végre. Legközelebb csak januárban kezdődik a munka, addig sok sok pihenés és futás vár rám. Mert igen, futok még mindig bár régen írtam róla. Tegnap is voltam azt hiszem ez már így is marad. Jó készülődést mindenkinek az ünnepekre.


Játék Pancsinál...

kovtama | 5:34:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Aki szereti a csokit, az látogasson el erre az oldalra, mert azt lehet nyerni. Nem igazán szoktam játszani valahogy mindig elkerüli a figyelmemet, de a csokiknak most nem lehet ellenállni. Köszi Pancsi. :) A képre kattintva az oldalra juttok.

A játék itt vanFilm ajánló...

kovtama | 19:14:00 | 1Hozzászólás
Mindjárt itt a karácsony és egy ehhez kapcsolódó filmet ajánlok, amit már többször láttam. Fent van a Youtube-on, úgy hogy bárki megnézheti, akinek kedve van hozzá. Igazán szép történet, ajánlom nektek.

A címe:  Egy különös éjszaka (One Special Night)


Christmas Country...

kovtama | 6:08:00 | | | | Legyél te az első hozzászóló!


képek: pinterest

Könyveshétfő

kovtama | 5:09:00 | 1Hozzászólás
kép és leírásKözeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt a fiú megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért - és hogy érdemes várni az igazi szerelemre.
A könyvből Jason Reitman rendezett filmet Kate Winslet és Josh Brolin főszereplésével, melyet februártól játszanak a hazai mozikban.

Tél...

kovtama | 17:11:00 | | Legyél te az első hozzászóló!

Reggeli kényeztetés

kovtama | 8:56:00 | | 2 Hozzászólás
A kávé a minden napjaim része. Régóta szemezgettem már egy ilyen kávégéppel és most itt csücsül a konyhámban. Tudom sokan felszisszennek, hogy drága hozzá a kapszula hát sajnos nem olcsó. Viszont szinte mindig van akció, és mivel csak reggel iszom talán még az elfogadható kategóriában van. Persze itt van a másik jó öreg is, de ezt már olyan régóta szerettem volna. A választás azért esett rá, mert rengetegféle kapszulát találok hozzá és nem csak egy két nagyobb áruházban, hanem szinte bárhol, legyen az kávé vagy tea vagy kakaó kapszula a gyereknek. Eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, finom kávét iszom pár másodperc alatt reggel és nem kell a zaccot kivenni, elmosni, berakni. Szóval eddig örülök, hogy itt van.

Ma reggel nyolcig aludtunk, olyan ritkán van ez. Nem tervezek mára nagy dolgokat, mert tegnap főztem két napra finom tárkonyos ragulevest sok sok zöldséggel, csirkehússal és milánói makarónit Kiskorú kérésére. Később elmegyünk egyet sétálni, hideg nincs kint csak olyan ködös, párás, zúzmarás az idő. Aztán becsomagoljuk holnapra az osztálytársnak szánt ajándékot, átnézzük a leckét és utána szabad foglalkozás. Holnap munka és iskola, de végre végre az utolsó hét a hosszú szabadság előtt. Alig várom, hogy elmúljon. Nincs sok vissza a karácsonyból és nekünk már csak egy két dolgot kell vásárolni és a fenyőfát. 
Szép napot nektek.

Korlátok...

kovtama | 9:36:00 | | 1Hozzászólás
a cím beugratós, de én a karácsonyi lépcső korlátokra gondoltam. Akiknek van, azokat most nagyon nagyon irigylem. Jövőre nekünk is lesz, igaz csak terasz korlát, de korlát és díszíthető lesz. :)

képek: pinterest


Karácsonykor öltöztessük

kovtama | 11:08:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
pirosba a hálószobánkat és az ágyunkat. Olyan meleg, hangulatos lesz tőle a szoba. Milyen jó lehet itt kuckózni, olvasni, pihenni. Nekem a kockás "szerkók" tetszenek.:) 

 
 
 
 
 

képek: pinterest

Most minden reggel

kovtama | 5:40:00 | | 12 Hozzászólás
fél ötkor kelek. Forróra fűtöm a cserépkályhákat, hogy délután mikor hazaérünk jó meleg fogadjon minket. Nem mintha reggelre kihűlnének, még délután is langyos lenne de így a biztosabb és nem is szeretnék este azzal foglalkozni, hogy felfűtsem a házat. Az a bő két óra reggel, amíg magam vagyok csak az enyém. Csinálok egy friss, finom kávét és blogokat olvasgatok vagy valamelyik könyvemet. Olyan vagyok, mint Petrik Adrien, aki maga is azt írta egyik könyvében, hogy a reggelek csak az övéi, mikor mindenki elhagyja szeretett házát, a kutyákat megsétáltatta és szép komótosan befűt a sparheltbe. Ilyenkor télen sokszor előveszem a könyveit olvasni. Most éppen várom a legújabbat, tegnap kaptam sms-t hogy 2 munkanapon belül küldik. Még két nap.
A gyereknél biztos, hogy jobban várom már a téli szünetet.:) Még két hét és végre januárig itthon lehetünk. Sok programot tervezek, hogy teljenek a napok. Remélem az idő sem lesz rosszabb, mint ami most van mert sok futást is tervezek még, amíg le nem esik egy nagy halom hó. Idáig jutottam tegnap az írásban, így most:

Végre kezemben tarthatom Petrik Adrien könyvét, tegnap hozta a futár.:) Csak belelapozni volt időm és akinek még nincs meg, annak azt mondom ne hagyja ki! A sorozat (mert talán már az) három részből áll és mindegyik könyv letehetetlen! Ez is annyira passzol a többihez, kinézetében és felépítésében, mindenben. Amint kinyitottam tudtam, hogy ez is kedvenc lesz. Annyira jól megírt, gyönyörű képekkel, mintha mesevilágba lépnénk. Biztos, hogy most pár hétig magára hagyom az olvasómat és ezzel az igazi könyvvel fogok esténként ágyba bújni. :) Remélem Adrien ír nekünk még jó pár könyvet. Erről van szó:


Amúgy számolom a napokat, már csak 8 nap és szabadság.:) Jövő héten bevásárolunk a gyerekkel, karácsony előtt a téli szünet kezdetekor mindig csapunk egy nagyobb vásárlást (amúgy, de utálom) hogy ezekben a láblógatós időkben ne kelljen boltba mászkálni, inkább másra fordítsuk még azt az időt is. Hús már nem kell, azt már megvettem a fagyasztóban várja, hogy valamikor megegyük, rizs és krumpli, tészta is beszerezve, de zöldség, gyümölcs, tejtermékek még beszerzésre várnak. Leginkább ez fogy ilyenkor, mikor férjem nincs itthon nem igazán főzök nagyon "nehéz" ételeket, csak egyszer egyszer kerül az asztalra valami jó kis magyaros. A karácsonyi ajándékok már megvannak, már csak egy egy apróság hiányzik. Annak örülök, hogy kimaradok az ilyenkor szokásos nagy tumultusból, a fejvesztve szaladgálós, egymást lökdösődős időszakból, kinek kell az? A fenyőfát majd a jövő héten megveszem idén nem szeretnék nagyot (bár minden évben ezt mondom) csak egy picit elég az. Hát így.