Ugrás a fő tartalomra

Amikor ilyen az idő

akkor én teljesen kész vagyok. Rettenetesen nem szeretem dolog ez, pedig télen születtem és állítólag nagyon nagy hó volt, szóval első pillantásom is a szar időre eshetett, még sem kedveljük egymást. Ma reggel ismét havazásra és szélre ébredtem fél ötkor, anyáztam szidtam is rendesen a telet. Nem, ennyi idősen sem tudtam megszokni az évszakok változását, felőlem lehetne örök nyár, vagy lehet olyan az idő, mint egy héttel ez előtt, nem érdekel, hogy kell a kertnek, meg a fáknak, meg a természetnek a hideg és a csapadék. Nem és nem. Fáj a fejem és kicsit fújom is az orrom, de remélem még időben elkaptam és nem dőlök ágynak. Hétvégén sikerült 3 órán keresztül lapátolnom a havat, ki is izzadtam rendesen tuti, hogy annak a hozadéka ez. A futásnak meg az , hogy talán tényleg nehezebben leszek beteg, legalább is eddig megúsztam. Már mennék nagyon, hiányzik a futás de amíg nem kúrálom ki magam, addig nem merek neki indulni. Nem a hó tart vissza, hanem a nátha. Szóval a tél ellen most ilyen képeket nézegetek:


 forrás

Szóval ezzel csitítom a háborgó lelkem (úh ez nagyon cukormázas) és várom, hogy tavasz legyen, hogy felfrissítsem a lakást színekkel, illatokkal, hogy világos legyen és egész nap süssön a nap és kilehessen teregetni a ruhákat, hogy a szél hamar megszárítsa őket. Kertet rendbe rakni és ilyeneken törni a fejet:

képek: pinterestUi.: Tudtátok, hogy a hörcsög simán megeszi az epres müzlit és a paradicsomot is? A keksz és a sajt is mehet neki. Kipróbáltuk, mert a magkeverék elfogyott és hirtelen nem volt más kéznél. Túlélte. Szóval nem kell annyira túl misztifikálni a kisállat tartást. :) Ma viszont már nem felejtettem el venni, úgy hogy ropogtathatja a rendes ennivalóját. :)

Megjegyzések

 1. Sajtot nem próbáltuk, de a dió, és a kukoricás keksz a kedvence. :) de kapott már mogyorót,salátát ,almát, paradicsomot, kínai kelt, stb. :) Az uborkát és a sárgarépát nem szerei.. A mienk legalábbis utálja :)

  VálaszTörlés
 2. Salátát? azt mondták hasmenése lesz :O ezek szerint még sem. No majd kipróbáljuk mi is :)

  VálaszTörlés
 3. A járdák annyira jók! Ha egyszer lesz saját házam akkor a hátsó udvar fele majd ilyesmi út fog vezetni! :)

  VálaszTörlés
 4. én sem szeretem a telet. a tavaszi virágokat várom ♥

  VálaszTörlés
 5. én mindig annak örülök, ami van ("ha nem lehet úgy, ahogy akarom, úgy akarom, ahogy lehet"-ből)

  most orkánszerű szél van, de el is fújta a felhőket:))

  az az üvegbe ültetés tetszik, de annyira szép lenne az az üveg SÜTEMÉNYEKNEK

  nagyon tetszik a többi képed is, főleg az utolsó párat szívesen látnám magam körül...eszembe juttatta Petrik Adrient, amikor a kavicsból a láynával ők rakták ki a teraszt, egy napig, odafagyva, széttérdelve a térdüket, de megérte

  VálaszTörlés
 6. Tami, írtam emilt a citromodra, láttad? :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…