Ugrás a fő tartalomra

Azt hiszem

kiürültek a tartalékaim. Amint látjátok nem igazán írok semmit, valahogy ihletem sincs és olyan fáradt voltam kedd estére, hogy csak kóvályogtam. Teljesen leamortizálódott  a szervezetem, kedden futottam utoljára, de olyan keveset és olyan rosszul, hogy azt is abba kellett hagynom. Gyenge voltam, fájt a hasam és mindenem, úgy hogy engedtem magamnak erre a hétre pihenőt. Napok óta már fél kilenckor ágyban voltam, kilencig olvastam és utána alvás. Mára sokkal kipihentebben keltem, mint bármikor mostanában. Végre! Mondjuk a kajálásra minden nap egészen délutánig figyeltem, de este mindig lecsúszott valami olyasmi aminek nem kellett volna, de most ez sem érdekel. Talán nem ez alatt a két három nap alatt fog visszakúszni rám, ami eddig már lement. Biztos, hogy az időjárás is betesz sok mindenkinek. Tavasz a télben vagy tél a tavaszban, vagy mi van most. Ahogy tegnap egy kedves ismerősöm mondta, talán az lenne a jó, ha hagynánk a fenébe a telet és akkor legyen már végre tavasz, minek erőlködni? Mennyire igaz, én átugranék egy évszakot, tudom ez a természetnek nem jó, nekem viszont tök jó lenne.
Mára is csak pihenést tervezek estére, így reggel ötkor elindítottam a mosógépet, ami mindjárt le is jár, ezzel sem kell foglalkoznom ha hazaérünk. Gyorsan összerendeztem a lakást, port töröltem, takarítottam, tudom hülye vagyok, de így legalább tiszta lakásba érünk haza és tényleg csak a pihenésre kell koncentrálni és amúgy is nekem a pakolás és közben a gondolkodás jó kis stressz oldó a nap bármelyik szakában. Gyógyír. Ma még nem megyek futni, viszont ha hétvégére teljesen jól leszek, akkor megpróbálkozom vele. Az igazság az, hogy most nem hiányzott ebben a pár napban, így biztos vagyok abban, hogy nagyon lent voltam egészségileg és lelkileg is a béka feneke alatt. Mondjuk beírtam pár napomat a kalórabázis oldalára és meglepődtem, mert annak ellenére, hogy lecsúszott ez az még így is volt olyan nap, hogy jócskán alul maradtam evésben, mint amit lehetett volna. E mellett ugye futottam, így kalóriát is égettem. Nem csoda, hogy egy idő után nem bírta tovább a szervezetem.
Hétvégére sem tervezek most semmit biztos, hogy most itthon maradunk és csak lógatjuk a lábunkat, esetleg kint a kertben teszünk veszünk, de nem megyünk sehova. Szombatra amolyan pizsi partin gondolkodom, lehet ágyban reggelizünk és csak fetrengünk, olvasunk, tévézünk, filmezünk, mesét nézünk. Azt hiszem most ezzel teszek a legtöbbet és a legjobbat magamért, magamnak.  
Kiskorú nagyon oda van a Két Lotti könyvért, ki érti ezt a gyereket???? Most azt olvassa gőzerővel, ja és rájött, hogy a kivit is szereti, naponta kell gyártanom az egy banán, két kivi, egy mandarinból álló gyümölcssalátát, 10 év után az egyik kedvenc gyümölcse a kivi lett. :)

Megjegyzések

 1. Jó hétvégét!:-) Jó lehet így csinálni, néha-néha...:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ritkaság, csak amikor ketten vagyunk :)

   Törlés
 2. Jól hangzik a hétvégi terved. Az erőforrásaimmal és az ihlettel pedig én is így voltam mostanság, de ez nálam minden év januárjában így van.

  VálaszTörlés
 3. Kell ez!!!! A szervezeted jelzett.Pihenjél.Jól teszed!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elég ramaty volt ez a hét az biztos.:(

   Törlés
 4. Gyűjs erőt, a Két Lottit szine évente újtraolvaso, jó az neki is, Erősödj, pihenj, most ez kell neked.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…