Ugrás a fő tartalomra

Ahogy elnézem az

ország minden pontján a szállodák, apartmanok és egyéb vendéglátásra alkalmas helyek foglalását jó lesz ha igyekszünk nyárra lefoglalni valamit. A fene se gondolta volna, hogy már ilyen sokan előre gondolkoztak. A kérdés már csak az, hogy mi legyen az úti cél? A gyerek ismét tenger partra vágyik, férjem általában Balatonra szavaz, de legalább tó legyen, nekem meg olyan mindegy csak magammal vihessek egy két könyvet vagy az olvasómat. Szóval az összhang teljes. :) Ezen gondolkodom és akkor végre Ezt is meglehetne nézni. Mondjuk röhej, hogy a tenger közelebb van...

Megjegyzések

 1. Gyönyörű az a hely! Nem fogjátok megbánni ha elmentek! Mi imádtuk. :)
  A nyaralás nálunk is hasonló. Párom Balatonra szavaz mindig, de én szívesen elmennék bárhová.
  Örülünk, ha sikerül egyáltalán bármi is. :)

  VálaszTörlés
 2. Nálunk épp a férjem nem hajlandó a Balatonra menni.Bár abban egyetértés van,hogy gyönyörű,de a strandjaival nincs kibékülve.De amiért én sem mennék nyáron több napra az az időjárás.Jóelőre kell foglani főszezonra,aztán meglehet,hogy rossz időt húznánk ki.
  Mi a tengerpartot választanánk idén is,de anyagi megfontolásból még várunk vele.Országon belül már rengeteg felé voltunk,s megyünk is.Szegedre rendszeresen,a többi helyekre meg tavasszal vagy ősszel.Az Őrségbe például minden májusban ellátogatunk,akárcsak egy napra is.Nekem az a legigazibb tavasz,ami ott vár:)
  A vendégházunk révén viszont azt tapasztalom,hogy a nyári foglalások csúcsidőszaka a március-április,úgyhogy szerintem akkor is fogtok találni szállást,ha még gondolkoztok egy ideig.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztosan találnék, de tapasztalat, hogy a jobb helyeket (és itt ne a sok csillagos dolgokra gondolj, csak a nem festésre szoruló, nem leharcolt, tiszta és csendes helyen lévőre) már előre lefoglalják. Na igen, sajnos az időt nézve nem tudok előre látni, de mi általában itthon augusztusban mentünk, mindig úgy hogy aug.20 bele essen és eddig az az időszak mindig bejött. Koppkopp.:)

   Törlés
  2. A vendégházatok gyönyörű! Ha ismerőseim közül valaki Szegedre menne nyaralni, ajánlani fogom.:)

   Törlés
  3. A sokcsillagos nekünk sem cél,és nemcsak az ára miatt.
   Úgy legyen idén is,koppkopp:)))

   Tihanyban szoktunk régebben pár napot eltölteni.Igaz,hogy tetőtériek a szobák,apartmanok,de rendkívüli tisztaság vár.Én mindig megszagolom az ágyneműt ha valahova megérkezünk.Volt már,hogy továbbálltunk...És a tihanyi yacht-kikötő strandja,még a férjemnek is tetszik.Ha érdekel előkeresem a szállás nevét.

   Köszönöm,aranyos vagy:))

   Törlés
  4. Tihany érdekel, nagyon kedves vagy, ha előkeresed, Köszi!!

   Törlés
 3. Ha itthon terveztek nyaralást, pihenést, akkor valóban érdemes minél hamarabb foglalni, mert az előfoglalási akciók nem elhanyagolható tételek. Mi itt találtunk: http://redir.ec/eloreolcsobb Balcsi környéke lesz.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…