Ugrás a fő tartalomra

Vannak olyan

emberek, akik döntés képtelenek. Sokszor. Hoznak egy döntést, aztán megváltoztatják és ez mindig, mindig így van. Szeretnek sajnálkozni, szeretik ha talán emiatt is jobban figyelnek rájuk. Miért? Talán, mert így akarják felhívni a figyelmet magukra. Talán mert nem kapják meg ott a figyelmet, ahol meg kellene kapniuk. Állandó harcban állnak önmagukkal, kivetítve a saját nyűgjüket másokra, elszívják az energiákat másoktól, aztán ha megkapják másoktól a dicséretet meg az odafigyelést, akkor elégedetten hátradőlnek. Észre sem veszik, hogy ezzel időnként mennyire elveszik az energiát az emberektől. Így az volt az első dolgom, ahogy építettem fel magam, hogy legjobb kerülni az ilyen embereket, mert tőlük soha nem várhatsz semmi jót, úgy veszik el az energiádat, hogy vagy nem veszed észre, vagy csak az utolsó pillanatban jössz rá, mitől is van szar napod, szar kedved, energiád nulla. Szépen cseppekben adagolják a mérget. Ők persze észre sem veszik, hogy mit tesznek a másikkal. Nem hiszem, hogy barátságot tudnék ilyen emberekkel kötni. Saját magam kárán tanultam meg ezt, de már csak a pozitív beállítottságúak társaságát próbálom keresni, mert csak így lehet. Egy csalódással több vagy kevesebb, mi döntjük el.


" A szegény, a sikertelen, a boldogtalan, és a betegeskedő az, aki a leggyakrabban ejti ki a "holnap" szót."  /Robert Kiyosaki/

Megjegyzések

 1. Sajnálom! :-( Én nagyon kedvellek Téged!

  VálaszTörlés
 2. Igen....sokszor a magunk kárán tanulunk. Én úgy gondolom ezeket az embereket el kell engednünk.....járják a maguk útját, s mi is a sajátunkat.
  Kellemes, szép napot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, pontosan ezt akartam megfogalmazni:)

   Törlés
 3. Ez kölcsönös, ne képzelj bele többet ha esetleg magadra vetted. :) A történet nem az, aminek látszik de amint látod, a blogon ritkán írok, éppen az olyan dolgok miatt, amik nálad történtek így inkább rébuszokban írok.:) De egyébként igaz, minden kicsit is negatív dolgot kerülök, így a blogok világában is igyekszem ezt tenni. Szép napot.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha ez nekem szólt, köszönöm! Neked is szép napot!

   Törlés
 4. Fiatalon csak azt éreztem,hogy van akinek a társasága erőt ad,másé meg legyengít.
  Aztán szép lassan eljutottam oda,hogy rájöttem az okára és az energiavámpírokat próbálom messze elkerülni.És olyan társaságot keresek,ahol kölcsönösen töltődünk.Persze ez a mindennapokban,vagy munkahelyen nem egyszerű,de azért javarészt működik.
  Aztán megtanultam mosolyogni..Aki hasonló beállítottságú mint én,az visszamosolyog,kedvesebb velem.És már ettől szebb a napunk:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan! És amióta meghozom ezt a döntést, sokkal jobb még a közérzetem is (ahogy leírtam reggel, ki is adtam magamból, pedig nem készültem rá, csak úgy jött) és egyszerűbb minden. Mostanában ismét több helyen találkoztam negatív dolgokkal, akár a valós, akár a netes életben is, erre semmi szükség(em).:)

   Törlés
 5. Egyetértek veled. Sajnos azt tapasztalom, hogy az ilyen emberek alkalmatlanok barátnak, éppen az élethez való hozzáállásuk miatt. Vagy az én hozzáállásom miatt, hiszen teljesen ellentétesek vagyunk.
  Vannak kikerülhetetlen kapcsolatok, ezeket megtanultam kezelni (pl. munkahelyen), de a negatív, lehúzó kapcsolatokat lezártam az életemben. Nem azért, mert haragudnék ezekre az emberekre, hanem azért, mert úgy vélem, más úton, más célok felé haladunk, és ilyen emberekre nincsen szükség az életemben. És én ezt így meg is mondtam ezeknek az embereknek.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…