Ugrás a fő tartalomra

Kockás és csíkos

Van nekünk egy régi ülőgarnitúránk, amit jó lenne már felfrissíteni, áthúzatni. Kidobni nem akarom, ahhoz túl jó, semmi baja csak régi, már nem tetszik a színe, a kinézete. Újat venni sincs kedvem, bár nem tudom a kárpitosi munka és az anyag mennyibe kerülne csak sejtem, hogy nem sokkal lenne olcsóbb mint másikat venni. De szeretem ezt, kényelmes és semmi baja azon kívül, hogy jó lenne, ha más színe lenne most már, kicsit frissebb, kicsit harsányabb (most világos barnás) kicsit színesebb. Tehát a célnak megfelel csak rá kellene szánnom az időt (erre is) , hogy utána járjak milyen anyagokat, hol és mennyiért kapok és találni egy jó kárpitost, aki nem több hónap alatt készíti el és viszonylag rendes áron dolgozik. Ilyeneket eltudnék képzelni nálunk, mert nagyon tetszik és régóta foglalkoztat a dolog, hogy kockás vagy csíkos. Esetleg egyik ilyen, másik olyan...

 
 
 


 


képek: pinterest

Megjegyzések

 1. Nagyon jók ezek a kockás/csíkos húzatók csak az a baj ha az ember megcsináltatja és kimegy a divatból akkor újra kell húzatni. Azért már lecsengőbe van ez a divat inkább a díszpárnákra húznám mert azt könnyebb cserélni. Lakásba azért nem tenném be de egy szép nagy teraszon eltudom képzelni.

  VálaszTörlés
 2. Engem nem érdekel a divat, mert nem az alapján rendezem be a lakásom meg nem az alapján veszek ruhát, hanem hogy hozzám mi passzol és mit szeretek.:) A divat számomra csak majmolása annak, amit valaki kitalált. A divat majmolása sosem egyéniséget szül, hanem tömegcikket, "tömeg embereket." :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Divatból sosem vettem meg semmit, nem is fogok :)

   Törlés
  2. ezzel nem értek egyet...a futó órád is egy divat cikk,én sem veszek a lakásba divatból semmit hanem az ízlésemnek megfelelően rendezem be,viszont a ruháim a divatnak megfelelően választom ki a koromhoz igazodva. :)

   Törlés
 3. :) a sokszínű csíkosba teljesen beleestem! Egyébként a többi is nagyon jó, talán a fodrost nem "kérném", de a többiből nem is tudnék választani, mert mindegyik tetszik....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sokszínű nekem is egyik kedvencem.:)

   Törlés
 4. A futó órám nem divatból van, hanem a futáshoz kell. A garmin termékek sport termékek számomra legalább is. Ha divatból vettem volna egy órát, akkor semmiképp nem futóórát vettem volna, amúgy nincs is órám, mióta mobilom van, ja a mobilom 10 éves, nem ipod, nem okos telefon semmire nem képes csak telefonálni lehet vele és smst küldeni. A ruháimat nem divat szerint, hanem izlésem szerint válogatom.

  VálaszTörlés
 5. Ifjú lányként varrtam kockás huzatot a fotelomra, olcsóbb, mint áthuzatni és mosható. :)
  Ha levehető ülőpárnákból áll a kanapé, még könnyebb megoldani pár óra alatt és játékos lesz az eredeti anyaggal kombinálva.
  Kicsiház bloggernél van pár írás sk kárpitozásról is. ;)
  De én a változatos párnák, plédek híve vagyok, minden évszakban lecserélem, néha varrok, kötök hozzá újakat. :))
  Majd fotózd le, ha megvan! :)

  VálaszTörlés
 6. Tami, én is úgy gondolkodom, ahogy te. Ne divatos legyen, hanem ami az enyém. Van egy sarokgarnitúrám, 20 éves, megkérdeztem kárpitost mennyiért húzná át. Ez ugyebár anyagfüggő is, de mint amikor vettem, tehát 100-120 ezer Ft lenne. Ez kb. ár, ennyiért már újat is vehetnék. Más kérdés a mostani anyagok kibírnak-e majd 20 évet? A gyerekeim kockás huzatot varrattak holland (újrahasznosított) ülőgarnitúrára, ahogy a fenti megjegyzésben is írták, jó lett. Ha találok fotót majd elküldöm. A házatokhoz egy kockás nagyon illene, szerintem.

  VálaszTörlés
 7. En is a kockasra szavaznek! igy latatlanban:)

  VálaszTörlés
 8. A piros kockas nagyon huhaaaa. Meg a mindenszinu. :) szepek nagyon.

  VálaszTörlés
 9. A piros kockas nagyon huhaaaa. Meg a mindenszinu. :) szepek nagyon.

  VálaszTörlés
 10. Anno volt az Ikeában kockás huzatos kanapé és fotel. A fél karomat odaadtam volna érte, de a férjem folyamatosan megvétózta, így nem az lett. Máig bánom, már nem lehet kapni azt a huzatot. Úgyhogy hajrá, legyen kockás. Annyira kedves. :o)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…