Ugrás a fő tartalomra

Eurovisios bejegyzés először és utóljára

Nagyjából várható volt a végeredmény. Minden ország megakarta mutatni, hogy az övé elfogadó hely, mindenki egyenlő. Nem kell ezt túlragozni ez van és kész. Amúgy szerintem a hangja sem rossz, de ez más kérdés. Ami mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni, ahogy az emberek, tisztelet a kivételnek nyilatkoznak egy másik emberről. 
Elképesztő az a sok fröcskölődő iromány. Szánalmasak az emberek. Az osztrák énekes olyannak mutatja magát amilyen. Férfi, aki a férfiakhoz vonzódik és női ruhákban érzi jól magát. Ha most képmutató gyáva ember lenne, akkor menne farmerben és ingben... De nem. Ő olyan és vállalja. Hihetetlenül őszintén, bátran kiáll. Kit bántott azzal? Kit vert meg, köpött le, sértette-e valakinek a felmenőit? Udvariatlan volt-e? Nem neki van problémája, hanem a sok, sok szűk látású, gyáva embernek, aki tömi magát különböző diétákkal, visel olyan ruhát, amit nem igazán szeret, de amilyen illik, igent mond, ahol nemet kellene mondani - és mindezt azért, mert valaminek látszani akar, amilyen igazán nincs is. De a látszat számít. Hát igen. Más, ha valaki leírja, hogy a dal szar volt és kész, és más, ha megy a szebbnél szebb ocsmányság. Érdekesek az emberek, akik egekig magasztalnak hírességeket,akik x év után merik vállalni, hogy ők melegek. Amit már amúgy is mindenki tudott, de ettől hirtelen cukik lesznek és merészek és bátrak. Mert ismert emberek. Aztán jön egy ismeretlen valaki, aki meri vállalni, hogy ő meg ilyen és ő nem cuki és nem merész és nem bátor...És nem ő volt az első ilyen szereplő Eurovision, bár annak idején szakáll nélkül állt ki az illető:
Ja, és valakinek csak annyi volt az észérve, hogy "azért volt baja vele, mert szakálla volt." Szóval lehet valaki meleg vagy más, de ne növesszen magán borostát. Értem én. 

Mit is várunk mi magyarok egymástól, ha még azon is kiakadtunk, hogy egy nagyon jó hangú, ám de nem teljesen magyar felmenőkkel rendelkező és uram bocsá "félvér", "barna bőrű" (idézet másoktól) fiatalember képviseli hazánkat???? Nem mellesleg nagyon jól szerepelt és szerették. És baromira nem érdekelt senkit ott kint, hogy jéééééé, hogy hogy más a bőre színe, mint egy átlag magyar embernek?  

Ui.: Nálam a ráragasztott "hibrid" szó verte ki nagyon a biztosítékot.

Megjegyzések

 1. 3 félvér gyerekkel teljesen egyetértek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, időnként kihívás lehet neked.:)

   Törlés
 2. Mert a külsőségek fontosabbak,ilyen világot élünk.Bár nekem a látvány kissé furcsa volt,de akkor sem zavar s nem ítélkezem.Teszik ezt eleget azok,akik a mindennapokban nem merik vállalni önmagukat.Amúgy szerintem nem rossz a dal,s végülis erről szólna ez a verseny.

  VálaszTörlés
 3. Hát én most nem értek egyet veled. És nem azért, mert undorítónak találom őt,mert igazából nem is érdekel hogy néz ki. Viszont azt gondolom, hogy ezzel, ahogy ő képviseli az ő transzszexuális voltát, egy csomó olyan embernek "tesz keresztbe", akik azért küzdenek, hogy őket teljesen elfogadják. Mert ő olyan, mintha nem tudná eldönteni, hogy most akkor férfi akar lenni, vagy nő. Márpedig ilyen nincs, hogy "egy kicsit ez is vagyok, meg egy kicsit az is". Megértem, hogy valamiért ő női testben szeretne élni. Rendben van, hogy átoperáltatja magát, de nem érzem rendben lévőnek, hogy ugyanakkor ehhez a nőies testhez (amiért nyilván éveket kellett küzdeni és várni) egy ennyire markánsan férfias jellemzőt kell meghagyni. Ez egy "beteges" fricskának tűnik nekem. És azt gondolom az emberek többségének ilyesmi baja van, csak egyszerűbben fogalmazza ezt meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dius, dehogy nincs. Van aki 20 évig él házasságban, születik 3 gyereke és hirtelen rájön, hogy meleg. Vagy pl. egy színész, énekesnő, magyar. Házasság, együtt élés és most felvállalta x év után, hogy meleg. Van ilyen. Legfeljebb nem tudunk róla. Na jó, egyetértünk, a szakáll verte ki a biztosítékot sokaknál leginkább.:)

   Törlés
  2. De egyébként az egy dolog, hogy valaki nem szereti és azt igy leirja, mint te. Nem ezzel van gondom. Hanem az undorító szavakkal, amik kijönnek emberek száján. Leírod, hogy ezért és ezért nem szereted és te mit gondolsz róla és az egészről és más az, amikor fröcsög a szádból a szenny. Ezzel van gondom. De örülök, hogy megirtad mit gondolsz. :)

   Törlés
  3. Najó.. ilyet én is hallottam már, hogy valaki csak sok év házasság után merte felvállalni a meleg mivoltát. De attól még nem lett a neme ilyen "furcsán beazonosíthatatlan", mint ennek a Conchitának. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…