Eurovisios bejegyzés először és utóljára

Nagyjából várható volt a végeredmény. Minden ország megakarta mutatni, hogy az övé elfogadó hely, mindenki egyenlő. Nem kell ezt túlragozni ez van és kész. Amúgy szerintem a hangja sem rossz, de ez más kérdés. Ami mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni, ahogy az emberek, tisztelet a kivételnek nyilatkoznak egy másik emberről. 
Elképesztő az a sok fröcskölődő iromány. Szánalmasak az emberek. Az osztrák énekes olyannak mutatja magát amilyen. Férfi, aki a férfiakhoz vonzódik és női ruhákban érzi jól magát. Ha most képmutató gyáva ember lenne, akkor menne farmerben és ingben... De nem. Ő olyan és vállalja. Hihetetlenül őszintén, bátran kiáll. Kit bántott azzal? Kit vert meg, köpött le, sértette-e valakinek a felmenőit? Udvariatlan volt-e? Nem neki van problémája, hanem a sok, sok szűk látású, gyáva embernek, aki tömi magát különböző diétákkal, visel olyan ruhát, amit nem igazán szeret, de amilyen illik, igent mond, ahol nemet kellene mondani - és mindezt azért, mert valaminek látszani akar, amilyen igazán nincs is. De a látszat számít. Hát igen. Más, ha valaki leírja, hogy a dal szar volt és kész, és más, ha megy a szebbnél szebb ocsmányság. Érdekesek az emberek, akik egekig magasztalnak hírességeket,akik x év után merik vállalni, hogy ők melegek. Amit már amúgy is mindenki tudott, de ettől hirtelen cukik lesznek és merészek és bátrak. Mert ismert emberek. Aztán jön egy ismeretlen valaki, aki meri vállalni, hogy ő meg ilyen és ő nem cuki és nem merész és nem bátor...És nem ő volt az első ilyen szereplő Eurovision, bár annak idején szakáll nélkül állt ki az illető:
Ja, és valakinek csak annyi volt az észérve, hogy "azért volt baja vele, mert szakálla volt." Szóval lehet valaki meleg vagy más, de ne növesszen magán borostát. Értem én. 

Mit is várunk mi magyarok egymástól, ha még azon is kiakadtunk, hogy egy nagyon jó hangú, ám de nem teljesen magyar felmenőkkel rendelkező és uram bocsá "félvér", "barna bőrű" (idézet másoktól) fiatalember képviseli hazánkat???? Nem mellesleg nagyon jól szerepelt és szerették. És baromira nem érdekelt senkit ott kint, hogy jéééééé, hogy hogy más a bőre színe, mint egy átlag magyar embernek?  

Ui.: Nálam a ráragasztott "hibrid" szó verte ki nagyon a biztosítékot.

Megjegyzések

 1. 3 félvér gyerekkel teljesen egyetértek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, időnként kihívás lehet neked.:)

   Törlés
 2. Mert a külsőségek fontosabbak,ilyen világot élünk.Bár nekem a látvány kissé furcsa volt,de akkor sem zavar s nem ítélkezem.Teszik ezt eleget azok,akik a mindennapokban nem merik vállalni önmagukat.Amúgy szerintem nem rossz a dal,s végülis erről szólna ez a verseny.

  VálaszTörlés
 3. Hát én most nem értek egyet veled. És nem azért, mert undorítónak találom őt,mert igazából nem is érdekel hogy néz ki. Viszont azt gondolom, hogy ezzel, ahogy ő képviseli az ő transzszexuális voltát, egy csomó olyan embernek "tesz keresztbe", akik azért küzdenek, hogy őket teljesen elfogadják. Mert ő olyan, mintha nem tudná eldönteni, hogy most akkor férfi akar lenni, vagy nő. Márpedig ilyen nincs, hogy "egy kicsit ez is vagyok, meg egy kicsit az is". Megértem, hogy valamiért ő női testben szeretne élni. Rendben van, hogy átoperáltatja magát, de nem érzem rendben lévőnek, hogy ugyanakkor ehhez a nőies testhez (amiért nyilván éveket kellett küzdeni és várni) egy ennyire markánsan férfias jellemzőt kell meghagyni. Ez egy "beteges" fricskának tűnik nekem. És azt gondolom az emberek többségének ilyesmi baja van, csak egyszerűbben fogalmazza ezt meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dius, dehogy nincs. Van aki 20 évig él házasságban, születik 3 gyereke és hirtelen rájön, hogy meleg. Vagy pl. egy színész, énekesnő, magyar. Házasság, együtt élés és most felvállalta x év után, hogy meleg. Van ilyen. Legfeljebb nem tudunk róla. Na jó, egyetértünk, a szakáll verte ki a biztosítékot sokaknál leginkább.:)

   Törlés
  2. De egyébként az egy dolog, hogy valaki nem szereti és azt igy leirja, mint te. Nem ezzel van gondom. Hanem az undorító szavakkal, amik kijönnek emberek száján. Leírod, hogy ezért és ezért nem szereted és te mit gondolsz róla és az egészről és más az, amikor fröcsög a szádból a szenny. Ezzel van gondom. De örülök, hogy megirtad mit gondolsz. :)

   Törlés
  3. Najó.. ilyet én is hallottam már, hogy valaki csak sok év házasság után merte felvállalni a meleg mivoltát. De attól még nem lett a neme ilyen "furcsán beazonosíthatatlan", mint ennek a Conchitának. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése