Ugrás a fő tartalomra

Ma reggel

elmentem futni, végre az idő is engedte. Pont az én időjárásom volt, nem sütött a nap, hűvös volt jó volt. 1 óra 30 perc alatt futottam 12 km-t. Már reménykedem, hogy augusztusban menni fog a versenyen ez. Kellemesen elfáradtam, bár az utolsó 1km azért elég húzós volt. De majd lesz jobb is, most elégedett vagyok. Jó volt már futni az időjárás miatt napokig nem lehetett. A hideg nem zavar,  a kis eső sem, de a jég és a szélben repülő faágak azért nem kellemesek. 

Aztán nekiálltam főzni, így mondjuk minden eltolódott, fél négykor ebédeltünk de ennyi most járt nekem is. Gulyásleves és palacsinta volt, két palacsintát én is engedélyeztem magamnak. Most megy a mosógép, teregetek, összekapom a lakást és utána megnézem a Forrest Gumpot. Kiskorúéknál pénteken volt anyák napja és ebből a filmből volt a zene és akkor rájöttem, hogy régen láttam, futnak is benne, szóval ez most pont jó lesz. :) 

Ma már nem esik, holnapra már egész jó időt mondanak, persze hiszem ha látom. Sajnos nem tudom mennyi minden lesz a kertben, lesz e egyáltalán valami ennyi eső miatt. :/ Gyanítom a cseresznyék kifognak repedni, sajnos az eprek az a pár amit találtam teljesen víz ízűek. Ha pedig a jövő héten 30 fok lesz, ahogy olvastam, akkor a nagy párában és melegben minden elkezd majd rohadni. Szerintem van amit újból kell majd vetni, mert még ki sem kelt, a földben rohadt el a mag. Nem volt túlságosan jó ez a sok eső, de mi legalább nem áztunk el, nem lakunk árvízi területen, örüljünk. Megyek, mert lejárt a mosógép. Szép hétvégét mindenkinek. (közben kisütött a nap, már nem is tudom mikor láttam utoljára)

Megjegyzések

  1. Én tegnap már kimentem gyalogolni,amíg nem értem az erdősáv védelmébe addig azt hittem egyszer-egyszer,hogy felborít a szél.De onnantól nagyon jólesett.
    Menni fog,már most is megy,és augusztusig még van idő:)))Csak vigyázz,nehogy annyira belegyere mint Forrest:)))

    VálaszTörlés
  2. Annyira nem jövök bele szerintem :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…