Ugrás a fő tartalomra

Reggel ötkor

keltem, gyors kávézás, öltözés és hatkor már futottam. Igaz csak 4 km lett a vége, nem így terveztem, de mindegy ez is nagyon jó volt. Egészen más így kezdeni a napot csak az első 5-10 perc nehéz, amíg felkelek. Végre igazi meleg napok jönnek, az ablakok otthon kinyitva, melegítsék a házat. Jó lenne, ha már ilyen maradna, eső nem is kell akár 3-4 hétig sem , úgy is leesett egy hónapnyi adag. A kertet tegnap ismét végig néztem, sajnos nem sok gyümölcs lesz, cseresznye szinte biztos, hogy nem fog megmaradni, repedt és már most rohad. Az eperben még reménykedem, óriásira nőttek és talán a héten elkezd beérni. Tavaly ilyenkor már rengeteg volt.

Ami bosszantó, hogy ne legyen minden jó valószínű mosógépet kell néznünk, ugyan is ami van megmakacsolta magát. Valahogy kicsipkedi a ruhákat. A gyerek pólóján vettem észre először, hogy van rajta egy apró luk. Olyan, mint amikor az olló hegyével belecsípünk az anyagba. Aztán a következő mosásnál ismét két póló, aztán megint. Összesen ha jól emlékszem 5 pólónál sikerült ez, hol elől, hol az ujján, hol hátul .:/ Nagyon bosszantó, mivel most vettem direkt nyárra és szinte vadi újak voltak. Tegnap megvarrtam őket, de ez azért nem az igazi. Nagyon mérges vagyok, nem várt kiadás ismét. :( Van valakinek ilyen tapasztalata mosógéppel? Neten is olvastam, hogy esetleg a gumi kinyúlik, öregszik és beszorul a ruha, akkor történhet ilyen, de megnéztem nem találtam rossznak. Viszont az új gumi 15ezer lenne és akkor még nem is biztos, hogy ez a baja. Végig tapogattam, nem találtam semmit benne, ami ezt okozhatná. Szóval nézegettem mosógépet és talán ő lesz az, sok mindent tud. AEG L61060TLE a típusa, esetleg van vagy volt már valakinek ilyen? Sok mindent tud, árban sem rossz és a neten 20ezerrel olcsóbban találtam, mint boltban.
Akkor sincs kedvem kidobni ennyi pénzt. :(:(:(

AEG márka

Megjegyzések

  1. Én úgy mosok talán egy éve, hogy állandóan nézem a gépet mikor centriz, vagy, lekapcsolom a legkisebb fokozatra, 400 ra, és akkor nem tépi szét a ruhát, mert alig négy éves a mosógép mégis már több mint egy éve el van öregedve a gumi, és bekapja a ruhát, szó szerint széttépi, először nekem is csak pöttyök voltak. Na megint nem fogok venni majd elöltöltőset..De még működik így, hogy a centrizéssel vacakolok. Mostam hálóban is, de ennyi mennyiséget nem lehet gazdaságosan abba mosni. Én is néztem gumit, nagyon drága..:-(

    VálaszTörlés
  2. Drága igen:(:( Nekem most jött elő, pedig a gép nekem sem régi. Lehet, hogy nem rendeltetésszerűen használtam?? :) Vagy nagyon megtömtem ruhával....Soha többet elöltöltős.:( Ez most nagyon rosszkor jött.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…