Hatodik napja

szinte szüntelenül esik az eső. Egy hete nem tudtam csinálni semmit kint a kertben és az udvaron. A fejemre nő már a gaz és lassan a bokánkig ér a fű. Nagyon bosszantó, mert egy héttel ezelőtt még közel 30 fok volt és napsütés és végre mindent szépen rendbe tettem, mostanra minden munkám kárba veszett. Nem tudom már az egész helyzetet a félig tele van a pohár nézettel felvértezni, azt hiszem már az összes türelmem elfogyott. Itt az ősz végérvényesen, úgy tűnik idén szinte nem is volt igazi nyár. Talán nem is volt összefüggően egy hét igazi nyári, tikkasztó meleg idő. Hamar elkezdtek hullani a levelek, már augusztus közepén lehetett érezni a változást. A medencét idén alig lehetett kihasználni, pedig lecseréltük a tavalyit és reméltük, hogy majd jó lesz. Jó is volt, a darazsak pl. nagyon élvezték. :) Nagyon sok gyümölcs elrohadt, penészes lett a párás, vizes időben mielőtt még beérett volna. Nem volt váltás a két hónap között csak jött a nyár és egy nap alatt lett vége.:( Bár még mindig bízom benne, hogy majd az október kárpótolni fog egy szép hosszú vénasszonyok nyarával...bárcsak. Itt az iskola is, felsős lett a fiam. Nagyon vártuk már a váltást, mivel sajnos az alsós tanító néni számunkra ( és sok szülő számára sem ) hozta azt, ami vártunk. Gyakorlatilag lelkileg végig szenvedtük a 4 évet, még szerencse, hogy a tanulással nincs gond. Bele sem gondolok, hogy mi lett volna ha a gyereknek "nincs esze" és még azzal is kínlódtunk volna. Hajszál választott el attól, hogy fogom és átíratom másik iskolába, de mivel az osztályfőnök több kollégája is azt javasolta, hogy bírjuk ki a dolgokat, így maradtunk, mert az iskola színvonala nagyon jó, az osztály nagyon összetartó közösség és kiemelkedően tanulnak így maradtunk. Reményteljes várakozás volt a nyár, remélem most már minden rendben lesz. Mindenesetre az évkezdés jól sikerült, már több dicséret, piros pont és kis ötös van az ellenőrzőben. Mint a színpadon, most olyan a belépő. Ha az első lépés jól elkapott, reméljük a többi is az lesz. Új tanárok, új, várva várt tantárgyak. Informatika,  TÖRTÉNELEM az első helyen :) Mondjuk a szája kinyílt, kezdődik a kamaszkor , ami néha idegtépős....nem gondolok bele mi lesz később.:) Azt hiszem mindenkinek át kell esni ezen.

Mosnom kellene, sokat. Kiteregetni képtelenség, mivel ennyi helyem nincs a teraszon, hogy minden ott száradjon a nagy szárítóra meg nem tudok, mert ha el is áll öt tíz percre, újra kezdi. A teraszra rakott ruhákkal sem tudom mi lesz, olyan pára van, hogy két napja szárad és még mindig minden nedves.:(
Kínomban már lepakoltam az összes könyvet a polcról, lemostam a polcot, áttörölgettem a könyveket. Leporoltam a képeket, összeszedtem a pókhálókat, virág öntözés is megvolt. A ruhásszekrényben végleg átrendeztem mindent. A nyári ruhák a legalsó polcra kerültek, mint a boltokban azok a dolgok, amiket igyekeznek a szem elől eldugni. Egy két őszi ruha, főleg pamut hosszú ujjú, egyszerű felsőket kell majd beszereznem. Szeretnék igazi őszi színűeket, rozsdát, narancsos sárgát, mint az őszi falevelek színei. Egy cipőt, valami szép magasabb sarkút...holnap talán meg is nézem, úgy is tervben van a foci cipő megvétele, mert a tavalyit már kinőtte a gyerek és szerdán már kezdődik az edzés. Most egyelőre megmozdulni is alig van kedvem ettől az időtől.

Távol Afrikától megy éppen a tévében, azt nézem. Mindig ugyan olyan gyönyörű, mint amikor először láttam...

Ami meg éppen most még felvidít:


Megjegyzések

  1. Én is mindég megveszem az otthon kert magazint, már át is néztem, az elején az a terítő meg a székpárna jöhetne velem szembe biztos megvenném :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is sok volt az eső. A nyári ruhák egyenlőre még a helyükön maradtak.A mosással ugyanaz a helyzet, mint nálatok. És bár felsősünk nincs, de elsősünk van. Új időszak kezdődött.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése