Ugrás a fő tartalomra

Mostanában mikor korán

reggel felkelek, ez általában fél hat és hat óra között van az első dolgom, hogy bekapcsolom a tv-t. Nem sűrűn van már ilyen, leszoktam a nézéséről. Nincs benne semmi, de tényleg. Híradót nem nézek, nem fogom magam idegesíteni már. A hírek így is elérnek itt ott a neten, elég is belőlük bőven!

Na szóval korán reggel kelek első dolgom, hogy a cserépkályhát megrakjam és a kávémat megcsináljam enélkül nem indul a nap. Aztán leülök a kályha mellé és addig el is kezdődik a Kirstie és Phil tökéletes karácsonya műsor a Spektrum Home csatornán. Nagyon jó kis ötletekkel találkozhatunk benne és klassz tájakon is járhatunk közben, megismerhetünk angol hagyományokat, kultúrát. Jó kis reggeli indító minden nap. Ha tehetitek nézzétek meg, karácsonyi hangolódásnak is tökéletes. Ez csak egy pici ízelítő:

Azt, hogy mikor látható ez a jó kis műsor, itt nézhetitek meg:  http://spektrumhome.hu/Search.aspx

Megjegyzések

 1. Köszi a tippet, Tami! Reggel soha nem kapcsolok tv-t, de ezt meglesem majd! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Délután ismétlik, ha jól láttam.

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Nagyon cuki párosítás:)

   Törlés
  2. Kirstie-t amúgy is imádom, néztem anno a házfelújító műsorát is. Meglestem, hat órakor kezdődik reggel. Az nálam már a későn van kategória, nem korán :-)

   Törlés
 3. Tudod, a szolgáltató, mikor megkeverte a csatornákat, s ezt is külön díjért adta beintettem nekik. A szívem szakad meg érte, a csatornáért, de hülyének senki ne nézzen! Főleg a rengeteg ismétlés miatt sem. Pedig a hölgy műsorait szerettem, s másokét is. Néha nagyon hiányzik, de akkor is, s akkor se!.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk nem kell érte külön fizetni :/ Na igen, kivagyunk szolgáltatva mindennek. A Spektrum Home, OzoneNetwork amit nézek időnként. A többi szóra sem érdemes.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…