Amikor ilyen az idő

kovtama | 10:00:00 | | 6 Hozzászólás
akkor én teljesen kész vagyok. Rettenetesen nem szeretem dolog ez, pedig télen születtem és állítólag nagyon nagy hó volt, szóval első pillantásom is a szar időre eshetett, még sem kedveljük egymást. Ma reggel ismét havazásra és szélre ébredtem fél ötkor, anyáztam szidtam is rendesen a telet. Nem, ennyi idősen sem tudtam megszokni az évszakok változását, felőlem lehetne örök nyár, vagy lehet olyan az idő, mint egy héttel ez előtt, nem érdekel, hogy kell a kertnek, meg a fáknak, meg a természetnek a hideg és a csapadék. Nem és nem. Fáj a fejem és kicsit fújom is az orrom, de remélem még időben elkaptam és nem dőlök ágynak. Hétvégén sikerült 3 órán keresztül lapátolnom a havat, ki is izzadtam rendesen tuti, hogy annak a hozadéka ez. A futásnak meg az , hogy talán tényleg nehezebben leszek beteg, legalább is eddig megúsztam. Már mennék nagyon, hiányzik a futás de amíg nem kúrálom ki magam, addig nem merek neki indulni. Nem a hó tart vissza, hanem a nátha. Szóval a tél ellen most ilyen képeket nézegetek:


 forrás

Szóval ezzel csitítom a háborgó lelkem (úh ez nagyon cukormázas) és várom, hogy tavasz legyen, hogy felfrissítsem a lakást színekkel, illatokkal, hogy világos legyen és egész nap süssön a nap és kilehessen teregetni a ruhákat, hogy a szél hamar megszárítsa őket. Kertet rendbe rakni és ilyeneken törni a fejet:

képek: pinterestUi.: Tudtátok, hogy a hörcsög simán megeszi az epres müzlit és a paradicsomot is? A keksz és a sajt is mehet neki. Kipróbáltuk, mert a magkeverék elfogyott és hirtelen nem volt más kéznél. Túlélte. Szóval nem kell annyira túl misztifikálni a kisállat tartást. :) Ma viszont már nem felejtettem el venni, úgy hogy ropogtathatja a rendes ennivalóját. :)

Ismerjük meg egymást...

kovtama | 5:41:00 | | 10 Hozzászólás
Erre a játékra Ágnes kért fel, köszönöm. A játék menete a következő:

1. Linkeld be azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra.
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ők a kiválasztottak. (és reméld, hogy nem szakítják meg a játékot.:)
Hét dolog magamról:


 1. Kétszer találkoztam a férjemmel, miután összeházasodtunk.
 2. Sokat olvasok, egyszerre akár több könyvet is.
 3. Soha nem vasalok.
 4. A fürdőszobában mindig kitörlöm a mosdót használat után, hogy ne legyen vizes.
 5. Mindig betudom osztani a pénzt, nehezen adom ki a kezemből.
 6. Nyáron szeretnék ismét szoknyát és ruhát hordani.
 7. Ha megtehetném soha nem főznék ( régen szerettem, ma már egyre kevésbé) étterembe járnánk.

 A hét ember, akit kinéztem magamnak:
 1. Pipacs - http://pipacsosdolgok.blogspot.hu
 2. Annamarie - http://orsegiparaszthazunk.blogspot.hu/
 3. Lidike - http://faluvegikurtaporta.blogspot.hu/
 4. Tobber - http://tobber-elete.blog.hu
 5. Cirnyó - http://cseppek.blogspot.hu
 6. Pancsi - http://pancsigyongyei.blogspot.hu/
 7. Anita - http://madzagosbikini.blogspot.hu/

Remélem a játék nem szakad meg, én megtettem mindent. :)


Könyv ajánló

kovtama | 5:56:00 | 2 Hozzászólás
forrás: moly.hu

A Janus-szikla egy sziget, messze kint az óceánon, ahová csak háromhavonta jön hajó. Két ember lakja: Tom és a felesége, Isabel. A férfi négy keserves harctéri év után nyugalmat keres, a nő családi boldogságra, gyermekkacajra vágyik. Terveik azonban nem válnak valóra, az asszony újra és újra elvetél. Búskomorságában egész nap csak a parton bolyong, emlékei, vágyai fájdalmasan összegubancolódnak, amíg már nem eldönthető, mi a valóság és mi a fantázia világa. Egy nap gazdátlan csónak tűnik fel az óceán közepén, és a lélekvesztő felől Isabel egyre csak gyermeksírás hangját hallja…
Megrázó sorsokról, rossz döntésekről és az örök reményről szól M. L. Stedman első regénye, mely izgalmas és lírai olvasmányként rabul ejtheti az olvasók szívét.

Ilyen volt

kovtama | 9:49:00 | | 3 Hozzászólás
ilyen lett. Akinél nem esett megfelelő mennyiségű hó, szívesen adok belőle. Tőlünk lehet vinni, akár zsákban is :) Kibékültem volna most már a tavasszal, nekem egyáltalán nem hiányzott a hó. Tudom a földeknek annál inkább. Azért kiváncsi leszek, hogy az ősszel elültetett több száz virágommal, ami már kibújt mi lesz :S Holnap reggelre -15 fokot jósolnak erre. Nem szeretem a telet, hiába szép a hó na.
Sütöttem

kovtama | 8:46:00 | | 3 Hozzászólás

még a múlt héten és gondoltam felrakom ide is, bár nem vagyok mesterszakács és gasztro blogger sem leszek, pláne fényképész.:) Volt itthon egy leveles tésztám, és valami gyorsan elkészíthető sósat szerettem volna csinálni, így jutott eszembe ez a pestos csiga.

Hozzávalók:

1 leveles tészta, 

Pesto ízlés szerint elkészítve. Az enyémben volt bazsalikom, fenyőmag, pici rozmaring, parmezán, olivaolaj

Jó sok reszelt sajt, bármilyen. Nekem most füstölt kecske sajt. 

Nagyon egyszerű a dolog, tésztát kicsomagoljuk. Nekem olyan volt, hogy sütőpapírral volt feltekerve, tehát ezzel együtt ment a tepsibe. Ha kitekertük megkenjük a pestoval, jó sok reszelt sajttal meghintjük, szorosan feltekerjük és fél centis csigákra vágjuk. A tetejükre is szórunk sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nem volt fél óra sem az elkészítése. Pestot csinálhatunk többet, hűtőben sokáig eláll, arra kell vigyázni, hogy a tetején mindig legyen megfelelő mennyiségű olaj, mert ha nincs megpenészesedik.

Hétfő - Könyv

kovtama | 5:15:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
„Az Őrség tagjai azt mondták, a hadsereg visszajön, és hoz még gyerekeket meg katonákat, de végül nem jött senki. A buszok és a teherautók elhajtottak, és amikor leszállt a sötétség, bezárták a kapukat, és felgyulladtak a fények, amik úgy világítottak, mintha nappal lenne, a csillagok nem is látszódtak. Micsoda látvány volt! Terrence és én kimentünk, hogy megnézzük, reszketve a hidegtől, és én tudtam, hogy amit mondott, az igaz. Mostantól itt élünk. Ott voltunk, együtt, az Első Éjszaka, amikor a fények kigyulladtak, és a csillagok kihunytak. És az azóta eltelt években, abban a sok-sok évben nem láttam többé a csillagokat egyszer sem.”
„Nem minden évben jelenik meg olyan könyv, mely lenyűgözi a megszállott regényolvasókat, akik valósággal a rabjává válnak, mert a műben olyan kitűnően ötvöződik a remekül kitalált történet és az egyszerű, mégis fenséges szöveg. Az idei évben ez az adomány Justin Cronin A szabadulás című regényében ölt testet. Olvassanak el csak tizenöt oldalt, és meglátják: képtelenek lesznek abbahagyni; olvassanak el újabb tizenöt oldalt, és meglátják: a történet rabul ejti önöket, hajnalig le sem tudják tenni a könyvet. Olyan mű ez, melynek élettelisége a szárnyaló képzelet legnagyobb epikus alkotásaival vetekszik. Mi mást mondhatnék még? Talán csak annyit: olvassák ezt a könyvet és meglátják, a hétköznapi világ egyszerűen megszűnik létezni.”
Stephen King

Ezt az ágyban

kovtama | 10:01:00 | 3 Hozzászólás
fetrengős bulit egészen addig lehet csinálni, amíg kimész a mosdóba. Mert akkor végig kell menni a lakáson és meglátod, hogy mennyi dolgod lenne. És akkor előjön belőled a háziasszony szerep, amit próbáltál jó mélyen elnyomni, de nem sikerült. Úgy hogy most már éppen főzöm az ebédet és a második kávém után kitakarítom a kocsimat. De mást tényleg nem fogok csinálni! 
Tiszta tavasz van kint, még a levegő illata is olyan.

Azt hiszem

kovtama | 8:47:00 | | 9 Hozzászólás
kiürültek a tartalékaim. Amint látjátok nem igazán írok semmit, valahogy ihletem sincs és olyan fáradt voltam kedd estére, hogy csak kóvályogtam. Teljesen leamortizálódott  a szervezetem, kedden futottam utoljára, de olyan keveset és olyan rosszul, hogy azt is abba kellett hagynom. Gyenge voltam, fájt a hasam és mindenem, úgy hogy engedtem magamnak erre a hétre pihenőt. Napok óta már fél kilenckor ágyban voltam, kilencig olvastam és utána alvás. Mára sokkal kipihentebben keltem, mint bármikor mostanában. Végre! Mondjuk a kajálásra minden nap egészen délutánig figyeltem, de este mindig lecsúszott valami olyasmi aminek nem kellett volna, de most ez sem érdekel. Talán nem ez alatt a két három nap alatt fog visszakúszni rám, ami eddig már lement. Biztos, hogy az időjárás is betesz sok mindenkinek. Tavasz a télben vagy tél a tavaszban, vagy mi van most. Ahogy tegnap egy kedves ismerősöm mondta, talán az lenne a jó, ha hagynánk a fenébe a telet és akkor legyen már végre tavasz, minek erőlködni? Mennyire igaz, én átugranék egy évszakot, tudom ez a természetnek nem jó, nekem viszont tök jó lenne.
Mára is csak pihenést tervezek estére, így reggel ötkor elindítottam a mosógépet, ami mindjárt le is jár, ezzel sem kell foglalkoznom ha hazaérünk. Gyorsan összerendeztem a lakást, port töröltem, takarítottam, tudom hülye vagyok, de így legalább tiszta lakásba érünk haza és tényleg csak a pihenésre kell koncentrálni és amúgy is nekem a pakolás és közben a gondolkodás jó kis stressz oldó a nap bármelyik szakában. Gyógyír. Ma még nem megyek futni, viszont ha hétvégére teljesen jól leszek, akkor megpróbálkozom vele. Az igazság az, hogy most nem hiányzott ebben a pár napban, így biztos vagyok abban, hogy nagyon lent voltam egészségileg és lelkileg is a béka feneke alatt. Mondjuk beírtam pár napomat a kalórabázis oldalára és meglepődtem, mert annak ellenére, hogy lecsúszott ez az még így is volt olyan nap, hogy jócskán alul maradtam evésben, mint amit lehetett volna. E mellett ugye futottam, így kalóriát is égettem. Nem csoda, hogy egy idő után nem bírta tovább a szervezetem.
Hétvégére sem tervezek most semmit biztos, hogy most itthon maradunk és csak lógatjuk a lábunkat, esetleg kint a kertben teszünk veszünk, de nem megyünk sehova. Szombatra amolyan pizsi partin gondolkodom, lehet ágyban reggelizünk és csak fetrengünk, olvasunk, tévézünk, filmezünk, mesét nézünk. Azt hiszem most ezzel teszek a legtöbbet és a legjobbat magamért, magamnak.  
Kiskorú nagyon oda van a Két Lotti könyvért, ki érti ezt a gyereket???? Most azt olvassa gőzerővel, ja és rájött, hogy a kivit is szereti, naponta kell gyártanom az egy banán, két kivi, egy mandarinból álló gyümölcssalátát, 10 év után az egyik kedvenc gyümölcse a kivi lett. :)

...

kovtama | 9:38:00 | | 4 Hozzászólás
Kálnay Adél: Kérdés

Lehet-e jónak lenni egy rossz világban, sétálni télen kigombolt kabátban, szalonnát szúrni fagyos ágra, nem vadászni nyúlra fácánra, koldus kezébe kenyeret nyomni, csábítók között hűnek maradni, házad kapuját kitárni, hadd jöjjön hozzád akárki, kisgyerek könnyét letörölni, senkivel soha nem pörölni, dermedt verébért hajolni porka hóba, más baját sosem hozni szóba, békét, nyugalmat, szépséget akarni, adni, adni, mindig csak adni, tökéletesre lelni egy madár dalában… Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?


forrás: libri

Gisele Bündchen és Tom Brady Los Angelesi otthona

kovtama | 10:57:00 | 3 Hozzászólás

A ház gyönyörű kívül belül a kertről nem is beszélve, bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy Gisele kapál, vet és arat, de próbáljunk meg ezen túl lépni. :)


forrás