Bette Midler

kovtama | 9:52:00 | 2 Hozzászólás
lakása nem tűnik nagyon fényűzőnek, (értem ezalatt a sok celeb itt ott látott lakását) pedig biztosan a legjobb "cuccok" vannak benne. A legjobb helyen van, Central Parkra néz, gyönyörű a kilátás, hatalmas ablakok, erkélyek és nőies az egész berendezés. Nagyon tetszik.


forrás

Könyveshétfő

kovtama | 11:40:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
A gazdag, angol számítógépes játékfejlesztő felesége, Alice Fancourt, miután férjére hagyja kéthetes kisbabáját, rádöbben, hogy távollétében a gyermekét kicserélték. A bölcsőben egy idegen gyermek alszik. Simon Waterhouse nyomozót elbűvöli a megtört anya kecses szépsége, és felettesei rosszallásától kísérve veti bele magát az ügybe egészen addig, míg Alice és a csecsemő is eltűnik… A hallatlanul izgalmas lélektani krimibe szerelmi és féltékenységi szálak is szövődnek.

Reggel ötkor

kovtama | 10:15:00 | 2 Hozzászólás
keltem, gyors kávézás, öltözés és hatkor már futottam. Igaz csak 4 km lett a vége, nem így terveztem, de mindegy ez is nagyon jó volt. Egészen más így kezdeni a napot csak az első 5-10 perc nehéz, amíg felkelek. Végre igazi meleg napok jönnek, az ablakok otthon kinyitva, melegítsék a házat. Jó lenne, ha már ilyen maradna, eső nem is kell akár 3-4 hétig sem , úgy is leesett egy hónapnyi adag. A kertet tegnap ismét végig néztem, sajnos nem sok gyümölcs lesz, cseresznye szinte biztos, hogy nem fog megmaradni, repedt és már most rohad. Az eperben még reménykedem, óriásira nőttek és talán a héten elkezd beérni. Tavaly ilyenkor már rengeteg volt.

Ami bosszantó, hogy ne legyen minden jó valószínű mosógépet kell néznünk, ugyan is ami van megmakacsolta magát. Valahogy kicsipkedi a ruhákat. A gyerek pólóján vettem észre először, hogy van rajta egy apró luk. Olyan, mint amikor az olló hegyével belecsípünk az anyagba. Aztán a következő mosásnál ismét két póló, aztán megint. Összesen ha jól emlékszem 5 pólónál sikerült ez, hol elől, hol az ujján, hol hátul .:/ Nagyon bosszantó, mivel most vettem direkt nyárra és szinte vadi újak voltak. Tegnap megvarrtam őket, de ez azért nem az igazi. Nagyon mérges vagyok, nem várt kiadás ismét. :( Van valakinek ilyen tapasztalata mosógéppel? Neten is olvastam, hogy esetleg a gumi kinyúlik, öregszik és beszorul a ruha, akkor történhet ilyen, de megnéztem nem találtam rossznak. Viszont az új gumi 15ezer lenne és akkor még nem is biztos, hogy ez a baja. Végig tapogattam, nem találtam semmit benne, ami ezt okozhatná. Szóval nézegettem mosógépet és talán ő lesz az, sok mindent tud. AEG L61060TLE a típusa, esetleg van vagy volt már valakinek ilyen? Sok mindent tud, árban sem rossz és a neten 20ezerrel olcsóbban találtam, mint boltban.
Akkor sincs kedvem kidobni ennyi pénzt. :(:(:(

AEG márka

Elkezdődött...

kovtama | 17:48:00 | | 5 Hozzászólás


a terasz építése. Az egyik fal már kibontva, most folyik a másik oldal bontása. A körben tégla az a külső része lesz, tégla burkolat, belül persze lesz beton körben, aztán feltöltés és betonozás a tetején. Azt, hogy a tetejét mivel burkoljuk, téglával, fával vagy lapokkal még a jövő kérdése. Már megvannak a fa oszlopok. Az a belógó tuja nem lesz, abból azt hiszem van ott még 6 db, azok kivágásra kerülnek, helyükre fehér rózsát és levendulát szeretnék majd ültetni. Hozok majd még képeket az építés folyamatáról. Nagyon várom, hogy végre ennyi év várakozás után meglegyen. Jó lesz majd kint ücsörögni, elzárva az utcától, nyugiban. Most is van kint kerti bútor, de itt akkor is kint lehetünk nyáron, ha esik az eső.

Könyveshétfő

kovtama | 10:41:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Rose és Ruby – testvérek, legjobb barátok, egymás bizalmasai.
Barátságokat kötnek, szerelmesek lesznek, dolgoznak, imádják a nevelőszüleiket és megvalósítják az álmaikat. Ám a Darlen lányok élete mégsem nevezhető hétköznapinak, mivel a 30. születésnapjuk közeledtével ők lehetnek a leghosszabb kort megélt craniopagus ikrek, ugyanis a fejük kistányérnyi helyen összeforrt az egyik oldalon.
Egy orvosi vizsgálat után a könyvmoly Rose elhatározza, hogy megírja az önéletrajzát. Ám amikor Ruby megkérdezi, hogyan írhat egy összenőtt iker önéletrajzot, hiszen nem is egyedül élte az életét, megállapodnak, hogy néhány fejezetet a sokkal csinosabb testvér is papírra vet. Így kiderül, hogy bár sziámi ikrek és elvben ugyanazt élik át, nem mindenben egyezik a véleményük.
Sőt, még titkokat is őriznek egymás elől.
A mindenen átsegítő összetartozás és a függetlenség utáni vágy rendkívüli történetét sosem fogja elfelejteni az olvasó.

Mozizás

kovtama | 16:23:00 | | 2 Hozzászólás
Először mehettek el együtt egyedül moziba. Unokatesók. Mi addig nézelődtünk, néztük az óránkat, de nem kellett volna aggódnunk, na jó aggódnom. Másfél óra hamar elszállt és nem volt gond. Legközelebb is így csináljuk.
Ma reggel

kovtama | 16:04:00 | 2 Hozzászólás
elmentem futni, végre az idő is engedte. Pont az én időjárásom volt, nem sütött a nap, hűvös volt jó volt. 1 óra 30 perc alatt futottam 12 km-t. Már reménykedem, hogy augusztusban menni fog a versenyen ez. Kellemesen elfáradtam, bár az utolsó 1km azért elég húzós volt. De majd lesz jobb is, most elégedett vagyok. Jó volt már futni az időjárás miatt napokig nem lehetett. A hideg nem zavar,  a kis eső sem, de a jég és a szélben repülő faágak azért nem kellemesek. 

Aztán nekiálltam főzni, így mondjuk minden eltolódott, fél négykor ebédeltünk de ennyi most járt nekem is. Gulyásleves és palacsinta volt, két palacsintát én is engedélyeztem magamnak. Most megy a mosógép, teregetek, összekapom a lakást és utána megnézem a Forrest Gumpot. Kiskorúéknál pénteken volt anyák napja és ebből a filmből volt a zene és akkor rájöttem, hogy régen láttam, futnak is benne, szóval ez most pont jó lesz. :) 

Ma már nem esik, holnapra már egész jó időt mondanak, persze hiszem ha látom. Sajnos nem tudom mennyi minden lesz a kertben, lesz e egyáltalán valami ennyi eső miatt. :/ Gyanítom a cseresznyék kifognak repedni, sajnos az eprek az a pár amit találtam teljesen víz ízűek. Ha pedig a jövő héten 30 fok lesz, ahogy olvastam, akkor a nagy párában és melegben minden elkezd majd rohadni. Szerintem van amit újból kell majd vetni, mert még ki sem kelt, a földben rohadt el a mag. Nem volt túlságosan jó ez a sok eső, de mi legalább nem áztunk el, nem lakunk árvízi területen, örüljünk. Megyek, mert lejárt a mosógép. Szép hétvégét mindenkinek. (közben kisütött a nap, már nem is tudom mikor láttam utoljára)

Na most itt

kovtama | 10:50:00 | | 14 Hozzászólás
tartunk. Vagy még sem. Mert hogy azóta már a második ablakban is benne van a polikarbonát, minden le van festve és a padlólapot is megvettük. Na az még nincs lerakva, de mindjárt.:) Ez csak egy tároló szerűség, régi verandának egy része, itt lesznek télen a virágok, biciklik ez az. Jöhet a terasz és utána a ház új vakolata.

Eurovisios bejegyzés először és utóljára

kovtama | 12:22:00 | 8 Hozzászólás
Nagyjából várható volt a végeredmény. Minden ország megakarta mutatni, hogy az övé elfogadó hely, mindenki egyenlő. Nem kell ezt túlragozni ez van és kész. Amúgy szerintem a hangja sem rossz, de ez más kérdés. Ami mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni, ahogy az emberek, tisztelet a kivételnek nyilatkoznak egy másik emberről. 
Elképesztő az a sok fröcskölődő iromány. Szánalmasak az emberek. Az osztrák énekes olyannak mutatja magát amilyen. Férfi, aki a férfiakhoz vonzódik és női ruhákban érzi jól magát. Ha most képmutató gyáva ember lenne, akkor menne farmerben és ingben... De nem. Ő olyan és vállalja. Hihetetlenül őszintén, bátran kiáll. Kit bántott azzal? Kit vert meg, köpött le, sértette-e valakinek a felmenőit? Udvariatlan volt-e? Nem neki van problémája, hanem a sok, sok szűk látású, gyáva embernek, aki tömi magát különböző diétákkal, visel olyan ruhát, amit nem igazán szeret, de amilyen illik, igent mond, ahol nemet kellene mondani - és mindezt azért, mert valaminek látszani akar, amilyen igazán nincs is. De a látszat számít. Hát igen. Más, ha valaki leírja, hogy a dal szar volt és kész, és más, ha megy a szebbnél szebb ocsmányság. Érdekesek az emberek, akik egekig magasztalnak hírességeket,akik x év után merik vállalni, hogy ők melegek. Amit már amúgy is mindenki tudott, de ettől hirtelen cukik lesznek és merészek és bátrak. Mert ismert emberek. Aztán jön egy ismeretlen valaki, aki meri vállalni, hogy ő meg ilyen és ő nem cuki és nem merész és nem bátor...És nem ő volt az első ilyen szereplő Eurovision, bár annak idején szakáll nélkül állt ki az illető:
Ja, és valakinek csak annyi volt az észérve, hogy "azért volt baja vele, mert szakálla volt." Szóval lehet valaki meleg vagy más, de ne növesszen magán borostát. Értem én. 

Mit is várunk mi magyarok egymástól, ha még azon is kiakadtunk, hogy egy nagyon jó hangú, ám de nem teljesen magyar felmenőkkel rendelkező és uram bocsá "félvér", "barna bőrű" (idézet másoktól) fiatalember képviseli hazánkat???? Nem mellesleg nagyon jól szerepelt és szerették. És baromira nem érdekelt senkit ott kint, hogy jéééééé, hogy hogy más a bőre színe, mint egy átlag magyar embernek?  

Ui.: Nálam a ráragasztott "hibrid" szó verte ki nagyon a biztosítékot.

Könyveshétfő

kovtama | 9:02:00 | 1Hozzászólás

kép és leírás: moly.hu

„Az élet soha nem úgy alakul, ahogy tervezzük, hanem ahogy lennie kell.”
A frissen elvált Hope McKenna-Smith egyedül neveli tizenkét éves kiskamasz lányát, Annie-t, és az anyagi nehézségek ellenére is igyekszik életben tartani a családi cukrászdát, igaz, egyre fogyatkozó reménnyel. Mert bár az Esthajnalcsillag a turisták és a helybéli lakosok szerint is Cape Cod egyik legnépszerűbb helye, mégsem hoz annyi bevételt, amennyi elegendő lenne a megélhetéshez, a havi törlesztőrészletek kifizetéséhez.
Hope-ot kétségek gyötrik, hogy megérte-e a szülés miatt félbehagyni a jogi egyetemet, aztán évek múlva kiszállni a férjével közös vállalkozásból, és magára vállalni a családi hagyomány folytatását, az édesanyjától és a nagyanyjától tanult cukrászmesterséget. Ha szemet hunyt volna Rob félrelépése felett, ma is az ügyvédfeleségek biztonságos, kiszámítható életét élhetné.
Magányos küzdelmét nagyanyja, a francia származású Rose súlyosbodó Alzheimer-kórja is nehezíti. Aztán az idős hölgy egyik ritka tiszta pillanatában arra kéri, hogy utazzon el Párizsba, és derítse ki, mi történt a második világháború és a holokauszt idején elveszett családtagjaival. Hope, aki korábban mit sem sejtett nagyanyja múltjáról, vonakodva bár, de repülőre ül, aztán nyomozásba kezd a Fény Városában.
Keresése nyomán hetven éve eltemetett családi titkok, három világvallás ínycsiklandó süteményreceptekben megtestesülő hagyományai, és egy csodálatos, elpusztíthatatlan szerelem bukkan fel a múltból, örökre megváltoztatva a zárkózott és folyton tépelődő Hope egyhangú napjait.


Eurovision 2014

kovtama | 10:22:00 | 4 Hozzászólás
Természetesen Kállay-Saunders Andrásnak szurkolok az idei Eurovízión , de azért ők is kedvencek lettek a maguk egyszerűségével és fülbemászó dalukkal. Egy aranyos kis nőcis, sírós nevetős szerelmes filmben eltudnám képzelni ezt a számot.


Könyveshétfő

kovtama | 8:37:00 | 2 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
Három anya. Két apa. Egy gyerek.
Öt évvel ezelőtt Tia őrülten beleszeretett egy családos férfiba. Amikor terhes lett, Nathan eltűnt az életéből, ő pedig a kisbaba örökbe adása mellett döntött. Most viszont szeretné felvenni a kapcsolatot a lányával és a volt szerelmével.
Öt évvel ezelőtt Caroline, a neves patológus, hirtelen ötlettől vezérelve örökbe fogadott egy kisbabát, hogy a férjének kedvében járjon. Most azonban már megkérdőjelezi, hogy egyáltalán alkalmas-e feleségnek és anyának.
Öt évvel ezelőtt Juliette ideálisnak tartotta az életét: szerető családja, szilárd házassága és gyümölcsöző vállalkozása volt. Majd kiderült Nathan viszonya. A férje megfogadta, hogy soha többé nem lép félre, és ő bízott benne. De ez még azelőtt volt, hogy az asszony tudott volna a babáról.
Most, hogy Juliette felbontotta a Nathannek érkezett levelet, a világa újra összeomlik. Hogyan tudta a férje megtagadni a lányát? És mi mindent titkolhat még? Juliette szeretné kideríteni az igazságot, s a kislány keresésére indul. A kutakodása Tiához és Caroline-hoz vezeti, és a három nő olyan következményekkel találja szemben magát, amilyenekkel egyikük sem számolt.