Könyveshétfő

kovtama | 20:12:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és felirat: moly.hu
Margaux Fragoso torokszorítóan őszinte visszaemlékezésében elmeséli, hogyan hálózta be kisgyerekként egy férfi, és hogyan tartotta a markában 15 éven keresztül. 7 éves korában, egy uszodában találkozott először Peter Currannel. A férfi, aki ekkor 51 éves volt, nagyon kedvesen bánt vele, és meghívta a kislányt édesanyjával együtt a házába. Ezzel vette kezdetét viszonyuk, aminek végül a férfi öngyilkossága vetett véget. A kislány számára a férfi otthona egy egzotikus állatokkal teli mesebirodalomnak tűnt, ahol menedékre lelt az otthoni pokol elől: anyja szinte állandóan pszichiátriai kezelés alatt állt, apja pedig alkoholista volt. A szexuális visszaélések csak egy idő után kezdődtek, míg végül eljutottak a születésnapi ajándéknak nevezett aktusig. Curran elrabolta a lány fél életét. Az elszakadás iránti vágy végig tetten érhető Fragoso elemi erejű könyvében. Saját naplója és a férfi hátrahagyott levelei, fényképei és feljegyzései segítségével zavarba ejtő részletességgel, mégis lírai hangvételben idézi fel az átélt szexuális és pszichikai visszaéléseket. Margaux Fragoso nemrég szerezte meg PhD fokozatát a Binghamton Egyetemen angol irodalomból. Már számos verse és novellája jelent meg különböző irodalmi lapokban, többek között a The Literary Review és a Barrow Street hasábjain. Első könyve, a Csak ha te is akarod eddig 23 országban jelent meg és mindenhol óriási vihart kavart.

Éjszakai félmaraton

kovtama | 18:26:00 | | 4 Hozzászólás
csapatban teljesítve. Szerettem minden percét, ideális volt az idő és nagyon nagyon jó volt a szervezés. Élmény volt a kivilágított leszállópályán futni. Jövőre talán már egyedül futom a félmaratont itt. A terv legalább is ez.:)

Egyik már az enyém :)

Arról meg nem is

kovtama | 16:53:00 | | 5 Hozzászólás
írtam, hogy vasárnap voltam életem első versenyén. Lefutottam 1,5 órát. Összesen 11,5 km lett. Nem a legjobb, mert 12-13 km volt tervben, de örülök, hogy idáig eljutottam és lesz ez még jobb is. Csak egyszer sétáltam bele, az is kb. 5-10 méter, az elejét meg kicsit elfutottam , de alakul ez azért. Hétvégén Pécsen a pogányi reptéren lesz este 8-kor kivilágított kifutópályán félmaraton futás. Na az lesz a következő. Igaz, még párban futjuk , de akkor is. Remélem jól fog elsülni az is. :)


a befutóérem

Könyveshétfő

kovtama | 9:09:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Elizabeth Keckley rabszolgasorba születik, ahonnan kitartó szorgalma és tehetsége révén sikerül kivásárolnia magát. Ezután nemcsak hogy a washingtoni elit legfelkapottabb varrónője lesz, hanem egyenesen a First Lady, Mary Lincoln nőiruha-készítője, öltöztetője és – egy idő után – a leghűségesebb barátja. Történik mindez az amerikai polgárháború, a rabszolgaság eltörléséért folyó legádázabb harcok idején, amikor egy ilyen barátság, amely figyelmen kívül hagyja a kor által olyannyira előítéletesen kezelt faji és társadalmi különbségeket, több mint valószínűtlennek tetszik. A varrónő még akkor is jóban-rosszban kitart Mary Lincoln mellett, amikor az elnök halála után az immáron egyesült amerikai nép a szeszélyes és megosztó egykori First Lady ellen fordul.
A regény egyrészt valós visszaemlékezésen alapuló, hiteles történelmi beszámoló a kor sodró politikai történéseiről, a polgárháborúról, a rabszolga-felszabadításról és az azt követő zűrzavaros időszakról, másrészt egy bátor és kivételes nő története, aki a sorscsapások ellenére magasra küzdi magát, ahonnan befolyását felhasználva az elnyomottak megsegítéséért harcol.
Jennifer Chiaverininek, a New York Times bestsellerszerzőjének első magyar nyelven megjelenő műve, a Mrs. Lincoln varrónője lebilincselő regény. Megkapó stílusban kelti életre a történelmet, és fedi fel azokat a múlt híres eseményei mögött megbúvó, hatalmas emberi gesztusokat és önzetlen tetteket, amelyekről mind ez idáig csak elvétve olvashattunk.

A csapat

kovtama | 8:26:00 | | 4 Hozzászólás
összeállt. Cél:


Mostantól a futásokat és az étkezéseket ehhez próbálom igazítani, javítani az eredményeimen. Idő van felkészülni rá bőven és remélem nem jön közbe semmi.
Éppen kollázst készítek inspirációnak az otthoni előszobába és a munkahelyemre a szekrényem ajtajára. Megkerüljük futva a Balatont!! :) Nagyon be vagyok sózva, akár már holnap elindulnék de tudom, hogy fel kell rendesen készülni. Jövő héten lesz az első versenyem. Valahol el kell kezdeni. :)

Filmajánló az idei nyárra

kovtama | 10:40:00 | 5 Hozzászólás
Azt hiszem ez lesz az a film, amit biztosan megnézek idén nyáron. Nagyon jónak tűnik, finom ételek, szép tájak, humor. Nem utolsó sorban Helen Mirren, egyik kedvenc színésznőm.


Könyveshétfő

kovtama | 8:09:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Lídia, az egykori ambiciózus diáklány, most egy ikerpár gyesen lévő mamája, nap nap után valóságos poklot él át. Nem érti, hogy jóképű és elegáns férje, az egyetemen körülrajongott, nagy tudású professzor otthon, a négy fal között hogyan változhat át brutális zsarnokká, aki örömét leli az ő megalázásában. A fiatal nő élete még jobban összekuszálódik, amikor a férje egy államvizsga utáni bulira hazahozza a tanítványait, köztük a szexi és kihívó Karlát és a kedves, érzékeny Róbertet. Karla szemmel láthatóan el akarja csábítani a tanárát, Róbert pedig Lídiához közeledne. Kiszabadul-e Lídia az intrikák és árulások hálójából, enged-e a tiltott szerelemnek, vagy álmait, önmagát feladva megpróbálja összetartani a családot?